Öne Çıkanlar Mevsimlik işçi kontenjan Kültür bakanlığı Muhammet Ayaz Şalpazarı Geyikli Mahallesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği

Kaymakam Zihni Yıldızhan Başkan Metin Günayı ziyaret etti.


Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan Şalpazarı Ak Parti İlçe Başkanı Metin Günay'ı bugün (05.10.2012) Makamında ziyaret etti. Bu ziyaret esnasında haftalık Danışma Meclisi toplantısı için bir araya gelen partili yöneticiler ile karşılıklı bilgi alış verişinde bulundu.

Kaymakam Zihni Yıldızhan yaptığı konuşmada; Şalpazarı'na kaymakam olarak geldiğim için çok şanslıyım. Ben bir devlet görevlisiyim. Görev sürem içerisinde herkes gibi ben de bu ilçenin çıkarları için çalışacağım. Görev sürem dolduğu zaman devlet bana sormadan beni başka bir yere atayacak, ben kalmak istesem de kalamayacağım. Ancak buradan ayrılırken iyi izlenimler bırakmak ve sizler ile beraberce projeler üretip ilçenin göç vermesini engellemeye çalışmak istiyorum.

Zihni Yıldızhan, kaymakamlık hizmetini rahat yapabilmesi adına, öncelikle ilçenin kendine ait bir kaymakamlık binası ve lojmanı olması gerektiğini söyledi. "İlçede arazi sıkıntısı olduğundan ve kimse de devlete arazi bağışı yapmadığından bu sorun giderilememiş" dedi.

Kaymakam Zihni Yıldızhan daha sonra şunları söyledi. "İlçenin nüfusu yaşlı ve emekli olarak görülüyor. İlçede bir aş üretecek fabrika bacası olmadığından çocukları okul kazanınca aileler de mecburen göç etmek zorunda kalmışlar. Benim kanatimce ilçeye yüksek okulun gelmesi zor gibi gözüküyor. Ancak sivil toplum örgütleri ile birlik olursak bir Anadolu lisesini ilçemize kazandırdığımızda buna uzun vadeli bakılınca ileriye dönük 400 yada 600 öğrenciyi barındıracak bir yerde, İlçeden olup ta gurbette olan iş adamlarımızın ilçelerine yapacakları yurtlar ile beraberce göç önlemede bir adım atmış oluruz"

Şalpazarı Ak Parti ilçe Başkanı Metin Günay da yaptığı konuşmada; ''Ben burada her kesimden arkadaşlarla tek Parti olarak düşünmüyorum. İlçeme hizmet edebilmek adına ne yapmamız gerekiyorsa elimizden geleni yapmaya hazırım. Aynı zamanda diğer Parti İlçe Başkanları ile bir araya gelip bir mutabakat yapılması için ve Şalpazarının geleceği adına hazırız''.

Kaymakam Yıldızhan;
Dağlarda ve yayalalarda bulunan bu güzel doğa harikası yerleri Turizim'e kazanadırmak, buraların reklamını yaparak Turist çekilir, bunlarda yapılırsa İlçe'nin ekomomik değerinin artacağını söyledi.

Ak Parti İlçe Başkanı Metin Günay kendisinin doğanın içinden gelen birisi olarak buralarda kışın kış turizmi, doğayı korumak için yaban hayvanları gezisi, avcılık, balıkçılık gibi fikilerinin olduğunu ve bir şeyler yapmak istediğini söyledi.

Yönetim kurulu üyesi bir arkadaşımız Kaymakam Yıldızhan'a "ilçemizde dersane bulunmuyor, öğrenciler başarısız oluyor bunun için ne yapılabilir?" dedi. Kaymakam Zihni Yıldızhan da taşımalı eğitim gibi hafta sonu öğrencileri eve götürüp getirecek araçlar temin edilecek, öğrencilerin daha iyi bir eğitim almaları sağlanacak, burada çocuğunu okutmak isteyen ailenin durumu iyi değilse onu da kendi himayeleri altında okutabileceklerini söyledi'.

Son olarak günün anısına topluca hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile ziyaret sona erdi.








Haber: Mustafa Özcan..













banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgut Kahraman 12 yıl önce

İkdidarin ilçe Teşkilatı'ya ilçe kaymakamımızın birlikte haraket etmesi bizleri mutlu etmiştir birlikten güç doğar