Öne Çıkanlar Refik Kurukız Murat Sefa Demiryürek Otçu yürüyüşü Tosya Sayıştay

ÇAY-KUR mevsimlik işçi alıyor

ÇAY-KUR, 2024 yaş çay sezonu öncesinde Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’da bulunan fabrikalarının bünyesinde istihdam etmek üzere mevsimlik işçi alımı gerçekleştirecek.

ÇAY-KUR bünyesinde çalışırken 2023 yılı içerisinde emekli olan 900’ü aşkın mevsimlik işçi ile birlikte çalıştırılması zorunlu engelli, eski hükümlü ve terör mağduru işçi sayısının karşılanabilmesi için alımı yapılacak mevsimlik işçiler için başvuru tarihleri merakla beklenirken ÇAY-KUR’un Tarım ve Orman Bakanlığından gelecek işçi alım iznini beklediği öğrenildi. Başvuran vatandaşlarda 18-50 yaş arasında olmaları şartı aranıyor.

Bakanlıktan gelecek iznin ardından ÇAY-KUR, işçi alımına ilişkin İŞ-KUR’a yazı yazacak ve İŞ-KUR tarafından mevsimlik işçi alımına ilişkin kadrolar sisteme yüklenecek. Önümüzdeki hafta içinde bu işlemlerin tamamlanması ve 29 Nisan 2024 Pazartesi günü mevsimlik işçi başvurularının İŞKUR üzerinden alınması, başvuruların da 3 Mayıs 2024 Cuma günü sona ermesi bekleniyor.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.