Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Sefer Özdin Fatih Karagöz Karadeniz

Necati SELVİTOP'un Ufku Açık Projeleri ve Uyarılarımız

Şalpazarı Üzümözü Mahallemizden Necati SELVİTOP, Karadeniz ve ülke genelinde tanınırlığı iyi olan bir hemşehrimiz. İlçe dışında ciddi faaliyetlerde bulunmuş, televizyonculuk yapmış, kendini gerçekleştirmiş birisi. Artık kendi ilçeme hizmet edeyim diyerek Şalpazarı'na geri dönüş yapmış haliyle. Şalpazarı Belediye Başkan Adayı olarak sahada canla başla çalışıyor...

Necati Bey, geçmişte Ak Parti'de faaliyetlerde bulunmuştu. İlçemizde aday olmak isteyen kişiler genelde kendilerine bir parti teşkilatı ararlar. Gerek Demokrat Parti, gerek Saadet Partisi gibi ilçede kolay yer edinebilecekleri bir yerde aday olurlar. Necati Bey de Büyük Birlik Partisi'nden kendine yer buldu ancak bir farkla.

İlçede olmayan bir BBP teşkilatını var etti, tepeden tırnağa teşkilatladı, binasını tuttu, hatta alt katına çocuk parkı bile yaptı. Girişimci ve vizyoner olduğu ortada.

Onu artı ve eksi yönleriyle değerlendireceğiz.

Söylemem gereken bir şey daha var. O Şalpazarı'nın bir evladıdır ve ona tetikçi metinlerle operasyon yapılmasına karşıyız. Bu husus yazımın sonunda.

Tabi yazımda Necati SELVİTOP propagandası yapmayacağım. Can alıcı noktalara değinmeden önce durum analizi yapıyoruz. Kendisinin aksiyoner tavrını seviyorum açıkçası, çevresi de oldukça geniş.

Daha önce deklare ettiğim üzere Şalpazarı medya mecrasında analitik ve entelektüel düzeyde sorgulama yapacak, ilçenin fikir ve gelişim dünyasını etkileyecek basın kadrosu yok. Ben bu boşluğu elimden geldiğince doldurmak için yola çıktım.

"Şalpazarı'nda Ekonomi, Gelişim ve İstihdam Konuşulacak"

İletişime geçtiğim her adaya söylediğim ilk şey Şalpazarı'nda hiçbir adayın diğerini yerden yere vurmaması, bel altı siyaset yapılmaması ve goy goy siyaseti yapılmaması gerektiğidir. Bu ilçemizi çok olumsuz etkiliyor ve insanlar arasında soğukluklar oluşturuyor.

Necati Bey de ilçenin gerek fikir dünyasını gerekse ekonomisini olumlu etkileyecek çalışmaları olduğunu görüyorum. Onunla iletişime geçip ilçeye neler katacağı ile ilgili dökümanlar istedim ve bana yolladı. Kendisine teşekkür ediyorum. Dökümanları inceledim ve gerçekten heyecanlandım.

Şalpazarı yazı dizilerimde oluşturmaya çalıştığım Şalpazarı ülküsüne hizmet ediyor onun düşünceleri. Ancak bir olumsuz nokta var onu da yazımın sonunda aktaracağım.

Necati Bey Şalpazarı'na Neler Vaat Ediyor?

İlçemiz üretim ve turizm alanlarında bakir bir alan. Cesaretle yapılacak pek çok iş burada başarıya ulaşır. Çünkü insanlar Şalpazarı'nın başarısına aç ve memleketinde bir şeyler olsun istiyor. Gurbette yaşayan on binlerce kitle memleketinde iş olsun hemen köyüme döneyim istiyor.

Necat Bey'in Sis Dağı kar ve çim kayağı tesisi projesi Şalpazarı'nın turizm yönünde gelişiminin önünü açabilir. Böyle bir tesis başka yapılacak tesisleri ve otel işletmelerini de ilçemize kazandırır. Gölet, mesire alanları, bungalov ev projeleri de bunu destekliyor. Yani Necati Bey öylesine bir proje ortaya atmıyor, onun destekleyen çalışmaları da düşünüyor.

Şalpazarı ile alakalı konuşulan her ortamda yol sorunu konuşulması insanı boğuyor. Ancak bu önemli bir sorunken ve ilçemizde yeterli hammadde varken asfalt fabrikası olmaması mantıksız geliyor. Necati Bey bunu da düşünmüş ve yatırımcısını ayarlamış.

Şalpazarı Kalkınma Ajansı

Köy köy seçim çalışmaları için dolaşan aday, DOKAP, uluslar arası hibe fonlarından ilçeye destek çekebilmek ve yeni gelişimler, yatırımlar oluşturabilmek için Şalpazarı Kalkınma Ajansı kuracağını da vaat ediyor.

Bunu görünce öyle heyecanlandım ki. 2017 yılında benzer amaçlarla Şalpazarı Araştırma Derneği'ni kurmuştum ilçenin adı duyulmayan entelektüel genç kadrosuyla. Ancak başarıya ulaşamadık, destek görmedik pek, horon bizi yendi. Ama horonu severim ha, kemençe sesi duydum mu dünyayı unuturum horon bitene kadar. Ancak gerçekler böyle...

Necati SELVİTOP bu projesini gerçekleştirme imkanı yakalar mı bilmem ancak Şalpazarı Kalkınma Ajansı fikrini kazandırdığı için kendisini kutluyorum.

Ve ekliyor, eğitim ve sağlıkla beyin takımı kuracağım diyor. Muhteşem bir şey.

Şalpazarı Üç Merkezden Yönetilecek

Projelerinin seçimde aday olayım bir kaç da proje göstereyim mantığıyla yapılmadığını arka planda ciddi çalışmaların olduğunu düşünüyorum. Bu geniş kapsamlı bir çalışma olmalı. Şalpazarı Kalkınma Ajansı, beyin takımı ve öne sürdüğü projelerden sonra ilçeyi üç merkezden yöneteceğim diyor.

Acısu, Geyikli ve ilçe merkezi olmak üzere üç merkezde yer alacak hizmet binalarıyla ilçeyi yöneteceğini söylüyor.

Sacayakları oturuyor böylece.

Gelelim Olumsuz Yanlara

Ben Şalpazarı için edindiğim misyonu yazı dizimlerimde işliyorum. Şalpazarı insanı kendilerini yöneteceğini düşündüğü kişilerin birbirlerini kötülemesini istemez. İnsanımız istediği yolu suyu olsun, iş imkanı olsun, gurbet ellere düşmeyelim.

Üstüne basa basa yazacağız. Şalpazarı'nda kavgacı, hor gören, birbirine çamur atan siyaset olmayacak. Şalpazarı'nda iş, gelişim, ekonomi, istihdam konuşulacak.

Necati Bey; iş, istihdam, ekonomi, gelişim odaklı hareket ve projeleri ile ilçemiz düşünce dünyasına büyük katkı sunmaktadır. İlçemizde hesap sorma mantığı yerine, el birliğiyle büyümenin yollarını düşünmeli beyinlerimiz.

Hesaba gelince, hesap soracak yığınla konu ve insan var. Ancak bu bize kazandırmaz, bizi küçültür, bize kaybettirir.

Necati SELVİTOP Şalpazarı'nın Evladıdır!

Ona Operasyon Çekilecekse İnisiyatif Alırım Haddinizi Aşmayın!

Eklemem gereken bir husus daha var. Şalpazarı yüzyıllar boyunca kendi emek ve mücadelesi ile dağlarında ve vadilerinde yaşama tutunmuş, kadim bir Çepni yöresidir.

Geçtiğimiz günlerde Necati Bey hakkında bir gazetede kendisinin ilçede bir karşılığı olmadığı dair ilginç bir haber kaleme alındı ve bu gazete ilçede her köşe bucağa, dükkana, bakkala çakkala dağıtıldı.

Yahu güzel ilçemizde bir gazete bu kadar tiraj yapıyorsa inanın deli gibi sevinirim. Ama iş başka. Özel bir operasyonla Necati Bey'i küçültmek için ilçe dışından kadim yurdumuza operasyon çekildi. Bu durum ağırıma gitti.

Ben olayı duyunca en güçlü adaylardan ve yakın çevresinden kişilerle görüştüm. Sanıyorum ilçemizdeki adaylarla konunun bir ilgisi yok. Ancak bu operasyonları ve mantığını iyi bilirim.

Her adaya söylediğim bir husus var. Şalpazarı'nda kimse kimseyi ezmeye, yok etmeye, çamur atmaya kalkmasın. Ülkümüz, amacımız Şalpazarı birliği, birlikte ve dayanışmalı yaşayarak kalkınmak. Küçük düşünenleri zaman halkın önünden alacaktır zaten.

Ve birbirine çamur atanları da kamuoyuna şikâyet edeceğiz.

Necati SELVİTOP bizimdir, Şalpazarı'nındır. Ona operasyon çekilecekse karşılıksız, tetikçinin attığı kalleş kurşunu gibi yazılarla değil, müspet bir şekilde bu mecrada adam gibi operasyon çekme inisiyatifini ben alırım. Haddinizi aşmayın!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.