Öne Çıkanlar Beykoz Mustafa Türkmen Selahattin Ural vali Bişi

Şal-fed başkanı Sayın Ömer Karadeniz’e soruyoruz: Ne olucak habu işler?

Şalpazarı siyasetinin analizi ile yazı dizimize başladık. Şalpazarı STK dünyası ile devam ediyoruz.

Şalpazarı sivil toplum camiasının teorik olarak tepe ismi şüphesiz Şalpazarı Dernekler Federasyonu’nun başıdır. Kod adıyla ŞALFED, Fidanbaşı Mahallesinden Harun ÖZDEMİR’in kurucu başkanlığında Şalpazarı derneklerinin birleşimi ile oluşturulan bir dernekler federasyonudur.

Vakti zamanında temel dernek projeleri manasında güzel işler yaptı ŞALFED ancak günümüzde belirleyici konumda olması gereken mekanizma vasat halde. Sebeplerini hep beraber yazı dizilerimizle sorgulayacağız.

Günümüzde ŞALFED Başkanı Sinlice Mahallemizden Ömer KARADENİZ. İşimiz de haliyle başta Ömer KARADENİZ Bey ile. Ayrıca ona soralım herkes işitsin. STK mekanizmasının başında o var. Şalpazarı derneklerimiz de işin içerisinde tabii ki.

Biz bir sistemin peşindeyiz.

Şalpazarı’nı ayağa kaldıracak, STK ve siyasi mekanizmanın entegreli hareketiyle oluşacak bir sistem.

Bu bir Şalpazarı ülküsü.

Başkan Ömer KARADENİZ ve yönetimine soruyoruz:

FEDERASYON GÖREVİNİ YAPABİLİYOR MU?

ŞALFED, içerisinde barındırdığı dernekleri ne kadar koordine edebiliyor? Kendi etki alanlarında faaliyet gösteren mahalle derneklerimiz zaten etkinliklerini kendi çaplarında yapıyorlar. Peki derneklerin bu etkinliklerini ŞALFED takip ediyor, koordine ediyor mu?

Şalpazarı dernekleri arasında bir iletişim ve aksiyon ağı oluşturdu mu? Bir mahalle derneğimiz etkinlik yaptığında diğer tüm derneklerimiz harekete geçirilebiliyor mu?

TÜM ŞALPAZARI DERNEKLERİNİ BİR ALANDA TOPLAYACAK KABİLİYETİNİZ VAR MI?

Trabzon Dernekler Federasyonu, belli periyotlarla yaptığı etkinliklerde Trabzon ilçelerinin derneklerini toparlayıp Maltepe’de, Yenikapı’da Memleket Günleri, STK buluşmaları yapıyor.

ŞALFED, Şalpazarı buluşması gibi bir etkinlik yapabiliyor mu? Bunu yapabilecek gücü ŞALFED kendinde buluyor mu?

Hakkını yemeyelim. 12 Kasım 2023’te federasyon Eğitime Katkı Kermesi yapmıştı. Ancak tüm olan biten bu gibi görünüyor.

Ömer KARADENİZ’in yanında STK alanında engin tecrübeleri olan Fahri DURMUŞ gibi bir şansı da var. Yıllardır Dorukkiriş Derneği’nin başkanlığını yürütüyor. Dorukkiriş derneğini Şalpazarılı olup da bilmeyenimiz yoktur. Halkını bir arada tutabilen, siyasetçilerine desteğini esirgemeyen ve arkasında duran köklü bir dernek.  Aslında ŞALFED’in ilçe STK dünyasını sistemleştirmesinin önünde engel yok.

Ancak o engel sanırım kendi varlığımız. Yani çok önemli bir nimet olan beynimizi çalıştırdığımızda aslında bir sandalyeden kalkıp öbürüne oturmak kadar kolay bir süreçle mesele hallolacak.

GÜNÜMÜZDE ŞALFED SİYASETİ ŞEKİLLENDİREBİLİYOR MU?

Böyle köklü bir derneğin ilçenin sılada ve gurbette güçlenebilmesi için siyasette de STK olarak etkin olması gerekmektedir. Ülkede yönlendirici konumda olan gerek iktidar gerekse de muhalefet partilerinde ŞALFED’in desteklediği Şalpazarılı isimler olmalıdır. Siyasette Şalpazarı’nın sacayakları iyi kurulmalı ve bu korunmalıdır.

Önümüzdeki yerel seçimlerle alakalı Şalpazarılı aday adayları var. Bu aday adaylarının en azından bir listesi var mı? Destekleniyorlar mı?

En temelde şu soruyu sorayım ve bu yazıyı kapatalım.

ŞALFED hangi periyotlarla Şalpazarı STK dünyası ile istişarelerde bulunuyor? Bunu yapıyor mu?

Yazımızın çok uzun olmaması için değerlendirmelerimizi sonraki yazı dizilerimizden takip ediniz.

Sosyal medyadan beni ekleyebilirsiniz.

İnstagram: ercankandemir_

Facebook: CepniErcan

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.