Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Voleybol Arif Çetin Sezgin Mumcu

ÜSKÜDAR'IN İŞSİZLİK SORUNUNU ÜSİM ÇÖZECEK.
Üsküdar Belediyesi, İşadamları, İŞKUR, özel istihdam büroları, eğitim ve danışmanlık firmaları, vakıf ve derneklerin desteği ile kurulan ÜSİM Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için güç birliği yaptı. İşadamları, İŞKUR, özel istihdam büroları, eğitim ve danışmanlık firmaları, vakıf ve dernekler Üsküdar İstihdam Merkezi (ÜSİM) çatısı altında bir araya gelerek el ele verdi. ÜSİM, ilçede faaliyet gösteren işletmelerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi, iş arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyor.

Tanıtım toplantısına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler , İşkur İl Müdürü Muammer Çoşkun ,Ak parti Üsküdar İlçe başkanı Sinan Aktaş ,bürokratlar ve çok sayıda işadamı katıldı.



İSTANBUL -Üsküdar Belediyesi, ilçedeki işsizlik sorununu çözmek için Üsküdar İstihdam Merkezini (ÜSİM) kurdu. ÜSİM’in tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen “Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak” dedi.

Tanıtım toplantısında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İstihdam Merkezi'nin kuruluş amaçlarını anlattı. Kalifiye eleman sıkıntısının halen devam ettiğinin altını çizen Başkan Türkmen konuşmalarında şu ifadelere yer verdi:

“Biz, Üsküdar'da ikamet eden vatandaşlarımızın, yine Üsküdar'da iş bulmalarını sağlamak için kolları sıvadık. Amacımız yerinde istihdam. Hedefimiz, arz ve talebi buluşturmak. Üsküdar İstihdam Merkezi ÜSİM'i bunun için kurduk. ÜSİM'le Üsküdar'da faaliyet gösteren işletmelerimizin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mesleki eğitimler vermeyi ve iş arayan Üsküdar sakinlerinin donanımlarına göre iş bulmasını hedefliyoruz. ÜSİM  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve kamu otoritesi paydaşlığında yürütülüyor. Üsküdar şehir kimliği, markalaşma süreçleri, Turizm, ticaret, iş, istihdam, sağlık, yaşam, Kültür, yeşil, çevre, doğa, sosyal politikalar. İnsanı, şehri, yaşamı, Toplumsal huzuru merkeze alan eser ve hizmetlerle Üsküdar, hepimizin ellerinde yükselecek. Ancak işsizlik konusunda sıkıntılarımız var. Türkiye geçmişteki yanlış iş ve ekonomik politikaları yüzünden Yüksek işsizlik oranına sahip. Bu hepimizin içini yakan bir gerçek. Türkiye’nin son 10 yılda yaşadığı Ekonomik dönüşüm ve büyüme ile birlikte Piyasalar ve iş hacimleri genişliyor. İşsizlik oranlarının yavaş yavaş aşağı çekildiğini görüyoruz. Demek ki, özellikle İstanbul gibi metropollerde, Yerinde İstihdam çok önemli. Sizler, bunun farkındasınız. Bizler, hepimiz, biliyoruz ki,Yerinde İstihdam verimlilik açısından da, iş barışı açısından da vazgeçilmez bir değer taşıyor."dedi.
.

YERLİ YERİNDE İSTİHDAM
İstanbul 17 milyonluk dev bir metropol. Üsküdar, bu dev metropolün en gözde turizm, ticaret ve yaşam merkezlerinden biri. Metropollerin en önemli sorunu trafik. Trafik, maddi boyutları bir yana iş verimliliğini doğrudan etkileyen, iş stresini artıran veya azaltan önemli bir unsur. Yerinde İstihdam Modeli, bu temel problemlere kalıcı bir çözüm getiriyor. ÜSİM; iş arayan Üsküdar sakinlerinin yine Üsküdar’da iş bulmasına rehberlik ediyor. Uzun süreli istihdama pozitif katkı sağlıyor.




uskudaristihdam.com’DAN HIZLI HİZMET
İş arayanlar, Üsküdar İstihdam Merkezi ÜSİM’e şahsen müracaat edebiliyor. İstihdam uzmanlarıyla birlikte cv’lerini hazırlayabiliyor.
Eğitimine, donanımına, kariyer planına göre rehberlik ve danışmanlık hizmetleri alabiliyor. İnternetten ise www.uskudaristihdam.com adresinden ÜSİM’e ulaşabilirler. ÜSİM’in internet portalından iş arayan Üsküdar sakinleri özgeçmişlerini doğrudan oluşturabiliyor ve yönlendirildikleri ilanları görebiliyor, sonuçları öğrenebiliyor. İşverenlerimiz de yine buradan ilan oluşturabiliyor ve ÜSİM uzmanlarımız tarafından yönlendirilen adayların özgeçmişlerini inceleyebiliyorlar. 

Sisteme giren her bir cv, ÜSİM’in istihdam uzmanları tarafından titizlikle değerlendiriliyor. Personel arayan işletmelerin talebiyle, adayın niteliği eşleşiyorsa, nihai görüşme için takvim işlemeye başlıyor.

İŞ VEREN DE İŞ ARAYAN DA ÇOK AVANTAJLI 

ÜSİM’in en önemli paydaşı İŞKUR. ÜSİM; İŞKUR işbirliğiyle, Üsküdar’da faaliyet gösteren işletmelerimize, iş arayan Üsküdar sakinlerine büyük avantajlar sunuyor. İş arayanlara mesleki eğitim kursları veriliyor. Kursiyerlere günlük 20 TL ödeme yapılıyor. Kursiyerin Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri de İŞKUR tarafından karşılanıyor.  İşverenlerin ihtiyaçları doğrultusunda kurslar açılıyor ve kursiyerlerin ücretleri kurs dönemi boyunca İŞKUR tarafından ödeniyor. Eğitimler sonunda istihdamı sağlanan personelin SGK primleri 6 ile 24 aya kadar İŞKUR tarafından ödenebiliyor.

BÜTÜN HİZMETLER ÜCRETSİZ
ÜSİM’de, profesyonel danışmanlık kuruluşlarının sunduğu bütün hizmetleri ve daha fazlasını ücretsiz olarak sunuluyor. Hem iş arayanlar, hem işletmeler Üsküdar İstihdam Merkezi’nden ücretsiz yararlanıyor.

ADAYI YAKIN TAKİP
ÜSİM, işverenlere yönlendirdiği adaylarının durumlarını yakından takip ediyor. Doğru buluşmalar sağlamış olunduğundan emin olana kadar başvuru sahiplerine destek vermeye devam ediyor.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ISMET Özer 10 yıl önce

Çok isabetli ve çok yerinde bir çalışma.Tebrikler. Şimdi bana pide salonunda komi ve bulaşıklar için bayana ihtiyacım var.gayet kolay olacak.