Öne Çıkanlar Kutlu Doğum Haftası

Şalpazarı Okuyor Projesi Ödül Töreni yapıldı.
28  Kasım  2012  tarihinde  başlatılan  Şalpazarı  Okuyor  Projesi'nin  ara  değerlendirme  ödül  töreni  İmam  Hatip  Lisesi  Salonunda  yapıldı. 

Programa  Şalpazarı Kaymakamı Zihni Yıldızhan, İlçe  Garnizon Komutanı  Selahttin  Ural,
,İlçe Emniyet Amiri Ferda Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Cevat Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav, Atatürk İlköğretim Müdür'ü Muhammet Karabayır, Ayten Yılmaz Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Nurşen Demir, ÇPL Müdür'ü Kemel Türkmen, Şalpazarıspor Başkanı Ahmet Karaçoban, İlçe Kütüphane Müdür'ü Sami Kayar ile çok sayıda daire amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldılar.

Sunumunu Atatürk Ortaokulu Türkçe öğretmeni Neslihan Özcan'ın yaptığı Program'ın açılış  konuşmasında  İlçe  Milli  Eğitim  Müdürü  İrfan Ertav; Kampanyanın 28 Kasım 2012 de başlatıldığını, beş aylık bir zaman dilimini geride bıraktıklarını ifade etti. Her ay düzenli olarak yapılan okuma çalışmalarının Şube Müdür'ü Enver Kabataş tarafından tasnif edildiğini ve böylece beş ayın sonunda en çok kitap okuyanların belirlendiğini söyledi. Ayrıca okuma alışkanlığı kişinin okuma eylemini bir gereksinim ve zevk kaynağı olarak algılaması sonucu bunu yaşam tarzına dönüştürerek sürekli ve düzenli bir biçimde gerçekleştirilmesi  anlamına  gelmektedir. Bu bağlamda okuma alışkanlığı hayat boyu devam etmesi gereken, geliştirilebilir bir yaşam becerisidir.

Bu beceriye dönük bir eğitimin ilk aşamasını farkındalık eğitimi oluşturmaktadır. Kitap dostu öğretmen, öğrenci ve kamu çalışanlarını tebrik ediyorum.Bu bağlamda bizlerden desteğini esirgemeyen ve bizzat projenin başında yer alan ilçemiz kaymakamı Sayın Zihni Yıldızhan'a çok teşekkür ediyorum dedi.
 
Değerlendirme  konuşmasında  İlçe  Kaymakamı  Zihni  Yıldızhan; Okuma  çağdaş  uygarlık değerlerini  yerleştirmede  en  etkili  araçlardan  biridir.  Okumanın  bireysel  ve toplumsal önemi, yadsınamaz bir gerçekliktir. Okuma, birey için sağlıklı düşünmenin temel koşuludur. Okumanın toplumsal yararı ise, özellikle ekonomi ve eğitim alanında kendini göstermektedir. Bilim adamları, okuma yazma ile ekonomik gelişme, suç işleme, okuldan ayrılma, işinde başarılı olamama vb. durumlar arasında yakın ilişkilerin olduğunu belirtmektedirler.

Hızla  değişen  ve  gelişen dünya insanların bilinçli bir şekilde kitapların dünyasına katılmasını gerektirmektedir. Kişinin birey olarak bir şeyler yapabilmesi ve içinde bulunduğu toplumla sağlıklı ilişkiler kurabilmesi için öncelikle okuma davranışını kazanması ve bu davranışı geliştirmesi zorunludur.

Ülkemizde televizyon ve bilgisayar isimli sihirli kutular gençleri esir almıştır. Zira televizyon ve İnternete ayrılan zaman dilimi de okumaya ayrılan zaman diliminden oldukça fazladır. Bu durum okuyarak, araştırarak bilgi edinme yerine malumatla bilgi edinmeye neden olmaktadır. Malumatla bilgi edinme ise bilgi içeriklerindeki zararlı ve yıkıcı öğeleri görmelerini engellemektedir. Ayrıca gençlerin toplumsallaşması yerine asosyal bireyler hâline gelmelerine sebep olmaktadır, diye ifade etti.

Ayrıca;  Şalpazarı  Okuyor  Projesi  kapsamında  çeşitli  kaynaklardan yaklaşık 18.000 lira değerinde kitabın okul kütüphanelerine kazandırılarak öğrencilerin ve öğretmenlerin hizmetine sunulmuştur. Sonuç olarak proje'nin uygulanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu günkü program bir sonuç ve neticelendirme olarak değerlendirilmemelidir. Zira proje hayat boyu öğrenme gereği süreklilik arz etmektedir dedi.

Daha sonra dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerin ödülleri verildi.


s.no

Adı Soyadı
Okulu Okuduğu Kitap sayısı Okuduğu Sayfa sayısı Puanı

1

Nazmiye YOLCU

Simenli Ortaokulu

66

12131

152

2

Hande Ceren BEKTAŞ

Atatürk Ortaokulu

27

6204

115

3

Gamze DEMİRTÜRK

Atatürk Ortaokulu

20

4325

65

1

Merve CÖMERT

Şalpazarı ÇPL

12

4386

35

2

Yeşim KARABULUT

Şalpazarı ÇPL

9

3369

29

3

Dilara MUHÇU

Şalpazarı ÇPL

5

3137

23

1

Hüseyin DEMİRCİ

Simenli Ortaokulu

39

9575

142

2

Yücel KAYA

Simenli Ortaokulu

36

9456

123

3

Kamer TUNCER

Simenli Ortaokulu

14

5538

77

















banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.