Öne Çıkanlar Bişi kentsel dönüşüm Kıdemli Albay Nevzat Yamaç gübre Hüseyin Karaman

''Kur'an ve Sünnet Bir Bütündür''
Şalpazarı Müftülüğü tarafından her ay düzenlenen ve bu ay'ın konferansına katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu katılımcılara "Hadisin Kaynak ve Referas Değeri" konulu bir konferans verdi. 

Öncelikle din gönüllülerine hitap ederek, ''Hayatını Din-i İslam-ı Mübin'e hizmete adayarak ev ev dolaşan, talebe yetiştiren, nafakasını da kendi imkanları ile temin eden'' hocalarımızı örnek vererek yaptığımız ''işte ihlas'' kavramına dikkat çeken Aşıkkutlu, Bugün Diyanet Camiası, İlahiyat Fakülteleri ve İmam-Hatip Mezunları bağlamında bütüncül bir yaklaşımla baktığımızda ülkemizde her 400 kişiye bir din hizmeti sunabilecek uzman kişi düştüğünü ifade ederek, nicelik anlamında önemli bir tespitte bulundu. 

Aşıkkutlu konuşmasında Kur'an ile sünnetin aynı kaynaktan geldiğini, Sünnetin Kur'an-ı "Tefsir, Tahsis ve Takyîd" bağlamında düşünülüp Yüce Kelam'ın anlaşılmasında ikinci kaynak olduğunun önemine ayet ve hadislerle vurgu yaptı. 

Sünnet konusunda şüpheli yaklaşımlar bir projedir; 
Prof. Dr. Aşıkkutlu konuşmasında; ''Öyle bir proje ki birileri insanların zihin dünyasını bulandırmak, itikatlarını bozmak için sünnet ile ilgili farklı söylemlerle insanların karşılarına çıkıyor, dedi. Bunun uluslararası boyutu olan bir proje olduğunu söyledi. Bu eleştirilerin nihai planının ise Kur'an olduğunu belirtti. Bugün kendi içimizdeki sünnete eleştirel yaklaşımların aynısını Oryantalistlerin Kur'an'a yaptığını belirtti. Özellikle usûl bilmeden, hadis usûlünü, tefsir usûlünü, tarihini ve temel kaynaklara vakıf olmadan, Kur'an ve sünneti bütüncül okuyamayanlar, kendilerince bir sünnet ve hadis olgusu oluşturarak, kendi bindikleri dalı kesiyor'' dedi. 

Programa Şalpazarı Müftülük Personeli, İmam-Hatip Lisesi Öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı program da, Aşıkkutlu konferans sonrası katılımcıların sorularını cevaplandırdı. İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu'ya katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. 




banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.