Öne Çıkanlar Beykoz Mustafa Türkmen Selahattin Ural vali Bişi

Kurukız’dan Kar Değerlendirmesi.
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, düzenlediği Basın toplantısında, yaşanan Kar yağışı sonucu yapılan karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi.



Şalpazarı Kara Teslim Olmadı.

Yurdumuzu etkisi altına alan kar yağışı İlçemiz Şalpazarı'nda da üç gün boyunca etkili oldu. İlçe merkezinde kar kalınlığı bir metreyi geçti ve İlçemize bağlı yüksek mahaller'de ise kimi yerde iki metre, kimi yerde daha fazla olmasına karşın Şalpazarı Belediyei ve Büyükşehir Belediyesiyle Koordineli olarak yürüttüğümüz çalışma sonucunda geceli gündüzlü mahalle yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarımızı gerçekleştirdik.

Başkan Kurukız; İlçeye bağlı bulunan 30 mahallede ulaşıma açılacak yol kalmadı. Bir uçtan bir uca bütün yollarımız açtık. Bu çalışmalarımızı bununla da sınırlı bırakmadık. İlçe içerisindeki yol ve kavşakları tuzlama yaptık İlçe Hastane yolunu devamlı olarak açık kalmasını sağladık ve devamlı tuzlama yaparak ulaşımın sağlanması gerçekleşti.

Büyükşehir Belediyesine Teşekkür;
Kar yağışından dolayı İlçeye, Trabzon Büyükşehir Belediye BaşkanI Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Küçükşehir diye ayrım yapmadan İlçemize göndermiş olduğu iş Makinesi desteğiyle Mazot desteği sağlamıştır. Aynı zamanda her gün bizleri arayarak iletişimde bulundu. Her zaman bize destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederim dedi.

Öğrenciler İçin Yol Çalışması Yaptık;
Kar tatili olarak verilen aranın ardından yeniden okulun açılacak olmasından dolayı Öğrenci servis araçlarının rahat giriş çıkış yapabilmesi adına İlçe içerisinde Belediye olarak, çalışanlarımızla ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ ait iş Makinalarıyla Kar temizleme çalışmasına hız verdik. Bunun yanında Köprü üzerlerindeki yaya yollarınıda meydana gelen buzlanmaları da temizleyerek öğrenci ve vatandaşların rahat hareket etmelerini sağladık. Ayrıca okul giriş ve çıkışları ile bahçelerini de da bulunan kar temizlemesi yapıldı.



Beşikdüzü-Şalpazarı, Acısu, Şıhkıranı Karayolunu da Biz Açtık;
Şalpazarı, Acısu, Şıhkıranı, Karayollarının ağı olmasına rağmen ve ilçemize de tedavi gören Diyaliz hastalarını almaya gelen aracın yolda mahsur kalmasından dolayı Şalpazarı Beşikdüzü Karayolunu da biz açtık

Halkımızı Mağdur Etmemek İçin Çaba Sarf Ettik;
İlçe genelinde Kar yağışı başladığı andan itibaren Belediyemizde kurduğumuz kriz Masasında, Şalpazarı İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez, AKSA İşletme Şefi Oğuzhan Karabayır ve Belediye Personeliyle Koordineli olarak özverili bir biçimde çalıştık. Bu çalışmalarda emeğini esirgemeyen bütün ekibe teşekkür ederim.

Kar yağışın başlamasıyla beraber Enerji nakil hatlarında meydan gelen arızalarda zaman ile yapılan yarış misali yol çalışmalarıyla beraber onların karanlıkta kalmamaları için gece gündüz mücadele eden AKSA Elektirik ekiplerine, ayrıca bu kar yağışında bazı olumsuzluklara rağmen sabır gösteren hanım kardeşlerimize de teşekkür ederim.

Bize Gelen Hasta İhbarlarında Zaman Karşı Yarış Başlattık;

3o mahallenin yolunun kapanmasının ardından çalışmaları hiç durdurmadan devam ettirmelerinin yanında, Belediye ve Hastaneye gelen Hasta ihbarlarında onlara ulaşılması için zamanla yarışa girerek onları gerekli yerlere zamanında ulaşmasını sağladık.




banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.