Öne Çıkanlar Necmi Kandil Ali Kandemir Avcılar dernegi abzon İli Şalpazarı İlçesi Sinlice Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Beykoz

İlçe Müftülüğünden “Tatillerde Kur’an Öğretimi” Projesi.
Şalpazarı İlçe Müftülüğü, artık “Tatillerde Kur’an Öğretimi” projesi adı altında, 25 Ocak 2013 tarihinden itibaren, hafta sonları 12:00-15:00 arası Şalpazarı Çarşı Cami’nde, öğrencilere yönelik Kur’an öğretimi başlatılacak. Ayrıca Mahalle ve köyler'de ise gelecek taleplere göre Kur’an öğretimi başlatılacak.

Artık “Tatillerde Kur’an Öğretimi” projesi ile ilgili İlçe Müftüsü Yılmaz Çelik bir yazılı açıklama yaptı. Müftü Çelik'in yaptığı yazılı açıklama şöyle;

KARNEMİZE BAKALIM;

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılına kısa bir ara verdik. Öğretmenlerimiz Allah’ın “Alîm” sıfatının yeryüzündeki pınarlarıdır. Rabbimiz bizlere bu bilgi pınarlarından doya doya içmeyi nasip eylesin. En değerli varlıklarımızı onlara emanet ediyoruz. Çocuklarımız dünyanın en muhteşem mühendislerinin elinde işlenerek, İnsan-ı Kamil olma yolunda ilerlemektedirler. Bu ara dönem tüm öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olsun!

Hayırlı evlat yetiştirmeyi yüce dinimiz dünya ve ahiret saadeti olarak görmüştür. Lokman Sûresi’nde Lokman (a.s)’ın oğluna tavsiyeleri hepimiz için birer geçer akçe olmuştur. Bu sûrede özet ile:

•Allah’a kulluğu,
•Anneye ve babaya iyilikte bulunmayı ve itaat etmeyi,
•Bilgili ve bilinçli bir toplum olmayı,
•İyilik yapmayı, Allah’ın bütün iyilikleri en ince detaylarına kadar bildiğini ve bu iyiliklerin karşılıksız kalmayacağı,
•Namaz kılmayı, namazın insanı kötülüklerden koruduğunu,
•Alçakgönüllü ve tevazû sahibi erdemli bir kişi olmayı Lokman (a.s) oğluna hitaben bütün insanlığa Kur’an dili ile tavsiye etmiştir.

Peygamberimiz, “Hiçbir anne-baba çocuğuna güzel terbiyeden daha hayırlı bir miras bırakamaz”, buyurması, öldükten sonra amel defterleri kapanmayanlar arasında “hayırlı evlat yetiştirenlerin” sayılması dikkate değer bir konudur.

Çocuklarımızın almış oldukları karneler aynı zamanda kendi karnelerimizdir. Nasıl bir velî ve anne-baba olduğumuzun, sorumluluğumuz ve sorumsuzluğumuzun bir göstergesidir. Karnelerini incelediğimiz yavrularımıza lütfen şu yanlışları yapmayalım:

1.“Karnesi yüksek notlu olan çocuk iyi çocuktur, zayıf olan çocuk ise kötü çocuktur”. Algısı hem çocuğumuza hem kendimize zarar verir.

2.Çocuklarımızı başka çocuklarla kıyaslamamak esastır. Allah her insanı farklı özellikte ve güzellikte yaratmıştır. Herkesten aynı başarıyı beklemek yaratılışa terstir. Her insan ayrı bir dünya, okunması gereken bir kitap gibidir.
 
3.Ödül ve ceza verirken aşırılıktan kaçınmak ve sınırları belirlemek gerekir. Gelir düzeyi sınırlı olan kesimlerde abartılı ödüller çocukları arkadaşları arasında farklı konuma itebilir ve çocukların psiko-sosyal gelişimini olumsuz etkileyebilir.

4.Karne sadece çocuğumuzun değil, aynı zamanda bizim de karnemizdir.

Tatili atalet olarak algılamadan, çalışma temposu düşürülüp, farklı aktivitelerle çocuklarımızın bilişsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlanabilir. Okumalar daha çeşni hale gelebilir. Çocuklarımızın okul başarısı konusunda tüm gayretlere ve uzman desteğine rağmen istenilen verim elde edilemiyorsa, çocuklarımıza gerektiğinde “canın sağolsun!” denilebilmelidir. Yavrularımızı başarılı oldukları için değil Allah’ın bizlere en büyük lûtfu olduğu için bağrımıza basarız. Yaratanın kullarını rızkı ile yarattığına olan inancımız, imanımızın bir şartıdır.

Bu ara tatil ile beraber Şalpazarı İlçe Müftülüğü olarak sizlere yeni bir hizmet sunmanın huzurunu yaşıyoruz. Sevgili peygamberimiz “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir” buyurmaktadır. Her yaz dönemi “Yaz Kur’an Kursları” açılıyor. Fakat sekiz haftalık sürenin sonunda eğitim-öğretime on ay gibi uzun bir ara veriliyor. Bu durum eğitim-öğretimin devamlılığı açısından sıkıntılı bir süreç oluğu kesindir.

Artık “Tatillerde Kur’an Öğretimi” projesi ile sadece yaz aylarında değil 25 Ocak 2013 tarihinden itibaren,  tüm yıla yayılmış her hafta sonu yeni bir hizmet safahatına geçiyoruz.

Mahalle ve köylerimizde taleplere göre,
Merkezde ise Çarşı Cami’nde hafta sonları 12:00-15:00 arası öğrencilerimize yönelik Kur’an öğretimine başlıyoruz.
Böylece öğrencilerimizin yaz kurslarında öğrenmiş oldukları bilgilerin kalıcı olmasına katkı sağlayacağız hem de yeni bilgiler öğrenmelerine vesile olacağız.
Yaz Kurslarında ise tekrarlara daha az zaman ayırarak öğrencilerimize daha fazla yeni bilgi sunma imkânına kavuşacağız.
Unutmamak gerekir ki, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile ilgili konular ve sorular çocuklarımızın ortaöğretim ve yüksek öğrenime geçiş sınavlarında da karşılarına çıkacaktır.

Yapılan bu faaliyetleri ilgilerinize sunar, katkılarınızı bekleriz. Unutmayalım bugünün çocukları yarının geleceği ve ülkemizi emanet edeceğimiz değerlerimizdir. Çalışmalarımızın kamuoyu ile paylaşılmasında bizlere sayfalarını ve ekranlarını açan kıymetli basınımıza duyarlılıkları için teşekkür eder, hayırlı çalışmalarının devamını dilerim.

Yılmaz ÇELİK
Şalpazarı Müftüsü




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.