Çok farklı bir düşünce içerisine girmeden yine göz bebeğimiz olan Trabzonspor’dan bahsedeceğiz. Konu Trabzonspor olunca yazılacak yegane şey bu günlerde yeni yönetim ve takımı kimin çalıştıracağı oluyor haliyle. Ayrıca yeni gelecek hocanın da gönderilecek listesini yeniden gözden geçirmesi tabiî ki.

Bir önceki yazımda “ne istiyorsun bu Tolunay hocadan?” diye bir eleştiri almıştım. Benim istediğim bütün Trabzonspor taraftarından hiç farkı yok. Onlar da ben de takımın başarısını istiyoruz. Bir iki maç Tolunay hocanın takımını izledikten sonra hocayı eleştirdim. Lakin taktir ettiğim bölümleri oldu. Mesela oyun esnasında performansı düşük futbolcuyu hemen kenara almasını çok beğendim. Ayrıca yabancılara Trabzonspor’un yan gelip yatma yeri olmadığını da göstermesi ayrı bir taktire şayandı. Bunların yanı sıra oyun taktiklerinde sıfıra yakın, yine oyun devam ederken takıma taktiksel açıdan müdahalesi çok düşük. Maç sonu açıklamaları da bir hocaya yakışmayacak derecedeydi ve kalite arz etmiyordu. “biz kupayı almak istedik taktiri ilahi” hiç sahada görmedik almak istediğini ki Allah da çalışana verdi…

Geçmiş gerilerde kaldı diyerek gelecek hakkında bir iki kelamla yolumuza devam edelim. Tolunay hocanın getirilişi nasıl yanlışsa gönderilişi de bir o kadar yanlıştı. Yönetim olarak konuşursun ve yaptıklarına teşekkür edersin gönderirsin. Bu olgunluktan kaynaklanıyor. “yüzünü dahi görmek istemiyorum” tarzı insanları rencide edici gönderişler pek hoş bir davranış değil. Rakip takımın hocası içinde “istifa etmediler ben kovdum” söylentileri sindirilecek gibi değil. İnsan çocuğuna dahi bu tip hitapları kullanmazken koca koca adamlar, örnek teşkil etmesi gerekirken bir birlerine posta koyuyorlar.

Mustafa hocamız küçük takımlarda başarıyı yakalamış gerçekten övgüyü hak eden bir hoca. Fakat tıpkı Abdullah Avcı gibi seyirci karşısında heyecan yaşamamış olması ve hiç süper lig takımlarında görev almamış olması Trabzonspor için dezavantaj. Fakat Trabzonlu duruşu, Şenol hoca gibi o topraklarda yetişmesi oranın havasını soluması Trabzon için avantaj diye düşünüyorum. Yalnız yeni sürprizlere hazırlıklı olmalıyız diye uyarmadan da edemeyeceğim.

Gidecek futbolcular konusuna gelince gerçekten Tolunay hoca sayesinde birçok yabancı futbolcunun “olmasa da olur” cinsinden top oynadığını gördük. Onun için şu anki düşüncem yabancı futbolcuların yerini yerli oyuncularla doldurmak pek zor almasa gerek. Uzun bir dönem yedek beklemeleri vazgeçilebilir olduklarını göstermiştir. Daha çok genç nesillere yönelip az parayla kaliteli oyuncuları orada tutmak gerek. Aksi taktirde bütçeye zararları olduğu kadar katkılarının olmaması gerçekten can sıkar.

Yeni bir dönem, yeni bir heyecan önümüzdeki sezon bizleri bekliyor. Bekleyip görmek gerek. İnşallah hayırlısı olur…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NABİ ÇÖMEZ 11 yıl önce

İMKANLARINIZ İDEALLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRMEYE YETMİYORSA HAYELLERİNİZDE SÖNER,