18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi.

İki yüz elli bin Vatan evladının, Atalarımızın, Kutsal İnsanların, ŞEHİTLERİMİZİN önünde saygı ile eğiliyorum.

Aziz Komutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Silah Arkadaşlarına , Şükran ve minnetlerimizi belirtiyorum.  Zor, Çaresiz, Rakiplerinden daha az sayıda ve daha az mühimmatları olduğu halde , Vatan sevgisi, İman gücü, İnanç ın zaferi ile Devletlerini, Namuslarını, Milletlerini ve nesilleri nin geleceğini korumak için canlarını feda ettiler onlar.
Karşılarındaki birleşmiş devletlerin askerlerine, Silah güçlerine, SON HAÇLI seferine Boyun eğmediler. DİRENDİLER VE KAZANDILAR.  Tarihe, ezilmiş milletlere örnek oldular.
 
Bu mücadeleyi yaparken hemen hepsi öleceğini, zaferi görmenin nasip olamayacağını biliyorlardı. Komutanları , Siperden çıkıp geri döndüklerinde sordu, Nereye gidiyorsunuz.?  Komutanım mermimiz bitti , dediler. Komutanları Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Süngünüz var, Süngü tak, Siper al komutu verdiğinde tüm askerleri komuta uymuştu. İnançlıydılar. Bu savaşın kazanıldığı an bu andı.

250 bin şehit 1915 yılında sadece Çanakkale de vermişti bu ülke, Küllerinden yeni bir Devlet, Yeni bir medeniyet kurdu.  Amaçları tarihleri boyunca hiç bir millete boyun eğmeyen Ataları nın izinden ayrılmamaktı. Öyle de yaptılar.

Aradan 98 yıl geçti. Atalarımızın  Emanet ettikleri Ülkeyi yönetenler 2013 yılına geldiğimiz bu günlerde, Bırakın birleşmiş devletleri, Hatta bırakın bir Devletle mücadele etmeyi, Bir Terör Örgütü ile dahi mücadele etmek istemiyorlar. 30 bin insan ımızın katili ile masa başı muhabbetler yapılıyor ve halkımızdan anlaşmaları gizliyorlar. Sizlerin emanetiniz ülkemizin Misak ı milli sınırları nın yarınlarda ne olacağı meçhul. Özerk bölge anlaşmaları, masalları, lafları havalarda dolaşıyor. Bu işlerin on yirmi yıl sonraki adımı , Kuzey ırak Kurdistan Devletine İLHAK mı olacaktır. Ayrıca 2038 yılında HATAY ilimiz  için seçim yeniden yapılacaktır. Suriye yemi, Türkiye yemi tercih edilip dahil olunacaktır diye.

HALKIMIZI KURTLAR VADİSİ MASALI İLE UYUTUYORLAR.

Oysa gerçekler arkada başka cereyan ediyor. Her kes paranoya, korkutulmuş, sindirilmiş, Aydınları, Gazetecileri, Askerleri içeri alınıp susuturulmuş. Terör yapanlar baş tacı yapılıyor. Devlet , için savaşan lar, Mücadele etmiş olanlar gözden düşürülüp değersizleştirildi. Din kullanılarak İnsanlar uyuşturuluyor. Oysa Suriye de Müslüman bir devlet ama, Suriye nin içi , Müslüman Devletlerce karıştırılmıyormu. Miammar veya uygur daki Müslümanlar a yapılan katliamlar  için ise kimse nin kılı bile kıpırdamıyor.

Karşılıklı ESİR DEĞİŞİMLERİ BİLE BAŞLADI kuzey ırakta terör örgütü sekiz kamu görevlisini serbest bıraktı, iki gün geçmeden kck davasından yargılanan yedi kişiyi devlet salıverdi Silivriden.

AL GÜLÜM VER GÜLÜM.

Bu teslimiyetci politikalar, Kamu vijdanında yara açıyor. Türkiye nin yirmi yıl, elli yıl sonrası için politikaları malesef ki yok. Sadece kendilerine verilmiş rolü yerine getiren bir Ülke konumuna düşürülmüş gözüküyor. Kozmik odalarındaki gizli emelleri deşifre edilip dünya devletlerine verildi. Hemde Türkiye bunu kendi elleriyle yapmadı mı. Ülke nin Başbakanı herkesi dinlediğini sanırken birde baktı ki kendisi, evi, aracı, ofisi herşeyi dinleniyormuş.Tarihinde hiç bir zaman boyun eğdirilmemiş bir Devlet geleneğinden gelen TÜRK ler , Osmanlı nın son dönemlerindeki hataları tekrar ediyor. Bu durumdan vatan evlatları hoşnut mudur bilemeyiz.

Bildiğimiz tek şey Çanakkale de bizim için ŞEHİT olan ikiyüzellibin MEHMET ten ÖZÜR dilemektir. Bu günleri ve olacakları tahmin etselerdi inanıyorumki Komutanları nı dinlemezler, SÜNGÜ TAKIP savaşmazlardı.
 
 
 
                            ŞEHİTLERİMİZ SİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM.
                                            Harun ÖZDEMİR.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet Özdemir 11 yıl önce

Harun Bey, Evet biz Çanakkale Destanı ve Milli mücadele neticesinde yeni bir devlet kurduk. Ama ne devlet; köklü medeniyetinden, zengin kültür mirasından koparılmış, Lozan sofrasından yolunmuş kaz gibi arta kalan Türkiye Cumhuriyeti. Cumhuriyet döneminin vesayetçi rejimi neticesi, otuz bin insanımızın hayatını kaybetmesi, bebek katili ile pazarlık. olacak şey mi, Atatürkçülükle övünenler önce Atatürkün kurduğu cumhuriyetin bu millete neler kaybettirdiğini bir öğrensin lütfen.

Avatar
ATAYURT 11 yıl önce

Harun Bey, her defasinda"Biz Cepnyiz, Oz be oz Turkuz" diye gururlaniriz; ne hikmetse "Milliyetciligi ayaklar altina alan"lari da oylarimizla besleriz. Salpazarli olup da TUrkluge ve Ataturkculuge vurgu yapan bir sizi gordum .Turkluk ayaklar altina alinirken, boluculuk bastaci ediliyor, kahramanlar hain: hainler kahraman oldu. Maalesef milletimiz guce tapiyor. !2 Eylulde bizi terorden kurtardi diye askere alkis tutan halkimiz, simdi de askere terorist, Apoya da baris guvercini muamelesi yapiyor. Boluculerin pacavrasi ve Apo posterleri her yeri isgal ederken,Turk bayragi ve Ataturk posteri tahrik unsuru kabul ediliyor...

Avatar
Salim Şahin 11 yıl önce

SAYIN BAŞKANIM, DUYGULARIMA TERCUMAN OLMUŞSUN, ELİNE DİLİNE SAĞLIK.