Öne Çıkanlar Engin Çırakoğlu TULAŞ İbrahim Karagül Şalpazarı Kermes

Aylık Mayıs ayı Meclis Toplantısı yapıldı
Şalpazarı Belediyesi Aylık Mayıs ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın Başkanlığında Perşembe günü (05.05.2016) saat 14:00 de Başkanlık makamında gerçekleştirildi.



Başkan Kurukız yapmış olduğu konuşmada: ''Nisan ayı içerisinde birçok faaliyetlerimiz oldu. Ankara, İstanbul ve Trabzon’da birlik beraberlik anlamında bazı temaslar gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi 2016 yılı Şalpazarı'nda inşaat yılı olacağını söylemiştik. Belediye binası projesinde bazı eksikliklerin olduğunu, bunları AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın da destekleriyle gidermeye çalışıyoruz. Birkaç ay içerisinde ihalesi yapılıp temelini atılacağız. Ayrıca yapacak olduğumuz park projelerinin bir tanesinin projesi bitti. Diğerinin de bitmek üzere. Önümüzdeki günler de başlaycağımız çalışmalarla Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen’in destekleriyle yapacağımız Gençlik Merkezimizi'nin de 18 Temmuz’da temelinin atacağız'' dedi.
Temmuz 17-18-19 tarihlerinde Şalpazarı Sempozyumu Düzenlenecek;
Şalpazarı’nın geçmiş tarihi, coğrafyası, dini hayat, tarihlerde Şalpazarı, Şalpazarı’nın kültürü ve kültürel yapısı gibi bir çok konunun işleneceği ve 16 tane Ünüversite Öğretim üyelerisinin katılacağı bir sempozyum düzenlencek.
İlçemize Yüksek Okul Kazandırmak İçin Girişimerde Bulunduk;
Başkan Kurukız; ''KTÜ ile birlikte bazı görüşerek ve çalışmalar yaptık. Sonuç alacağımızı ümit ediyorum. Bu çalışmalarımızda Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen’in de Yurt konusunda yardım edeceğini bir binanın tamamen donanımını yapacağını söyledi. Bu anlamda Başkanımız Hilmi Türkmen’e teşekkür ediyorum'' dedi.
07 Mayıs Cumartesi Günü Acısu Hıdırellez Bahar Şenliği Yapılacak.
Başkan Kurukız; Acısu Hıdırellez Bahar Şenliği ile ilgili yaptığı açıklamada; Bizim öncelikli amacımız Şenlik yapmak değil. Ülkemizin son zamanlarda içinde bulunduğu ve üzücü olayların yaşandığı zamanda bu Etkinlikler Şenlikten ziyade bizim birlik ve beraberliğimiz, Kültürümüzü yansıtan etkinliklerdir. Tüm Halkımızı bu etkinliğe davet ediyorum.

Doğankent Belediyesi kardeş belediye oldu;
Aylık Mayıs ayı Meclis Toplantısı'nda Giresun İli Doğankent Belediyesi’nin talebi doğrultusunda kendi meclislerinde aldıkları karar ile bizimle kardeş belediye olmak istediler. Şalpazarı Belediyesi Meclisinde görüşülen talep yapılan oylama sonucu oy birliği ile kabul edildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.