Öne Çıkanlar Ağasar Şalpazarlılar derneği Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği.Gökhan ipek.turgut ipek İstinye vefat iş adamı

Anneler Günü Şalpazarı'nda Kutlandı.
Şalpazarı'nda faaliyet gösteren Gönül Elçilerinin düzenlediği, Anneler günü kutlama programı Atatürk İlkokulu Konferans Salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi. Programa bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlandı.



İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez yaptığı konuşmasında; “ Tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun. Baş tacımız annelerimize ne kadar övgü ile bahsetsek bile azdır. Çünkü cefakâr ve fedakâr annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Bu programa binaen ve ilerleyen günlerde kadınlarımıza yönelik programların artacağı müjdesinide sizlere vermek istiyorum. Sözlerimi Peygamber efendimizin bir hadisi ile bitirmek istiyorum. “ Rivayet edildiğine göre birisi Resul-i Ekrem’e gelerek “Ya Resulullah, ben çok kötü işler yapmışım, acaba benim tövbem kabul olur mu? demiş. Resul-i Ekrem “Acaba annen veya baban yaşıyor mu? diye sormuş; o da “Babam yaşıyor” demiş. Resul-i Ekrem “Git ve ona iyilik et” buyurmuş. Adam çıkıp gittikten sonra, Resul-i Ekrem yanındakilere dönerek şöyle buyurmuş: “Keşke annesi olsaydı da ona iyilik etseydi; tövbesi daha çabuk kabul olurdu.“ buyurmuş. Buradan tekrar anneler gününüzü kutluyor ve programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, “ dedi.

Vakfıkebir Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Ebru Baran Celep; “ Hepiniz programa hoş geldiniz. Burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Anneler gününüz kutlu olsun. Allah C.C. kadınlara fark olarak anne olma özelliğini vermiştir. Annelik çok önemli bir makamdır. Bu sebeple kadınların haklarıda korunmaktadır. Şiddet gören kadınlarımız, annelerimiz şiddet dayanılamayacak bir boyuta ulaştı ise merkezlerde polise, kırsalda jandarmaya, gerektiğinde adliyeye gidebilirler. Tabii ki resmi mercilere gitmeden önce kendi aralarında anlaşma yoluna gitmelidirler. Fakat şiddet ağırsa gereken kanunlarımız kapsamında yapılır. Bir de çocuklarımızın erken evlendirilmesi sorunu vardır. Ebeveynler ılımlı olmalı ve çocuklarının sorunlarını kendilerine aktarmalarını sağlamalıdırlar. Bu şekilde problemleriniz daha kolay çözümlenebilir. Devlet her zaman yanınızdadır. Çekinmeden bizlere ulaşabilir ve sorunlarınızı iletebilirsiniz. Hepinize tekrar saygılar sunuyorum. Huzurlu ve mutlu günler diliyorum, “ dedi.

Halk Eğitim Merkezi folklor ekibinin yaptığı gösterinin ardından,  Kadın hastalıkları ile ilgili bilgilendirme amaçlı slâyt gösterisi eşliğinde bir sunu gerçekleştirildi. Anneler gününe özel yarışma düzenlendi. Anneler günü münasebetiyle bir özel slâyt gösterisi yapıldı. Ve katılımcılara çiçek dağıtıldı.



Yılın annesi seçilen, Şht. J. Kom. Er Murat Göce’ nin annesi Fatma Göce’ ye  Kaymakam Sönmez’ in Eşi Fatma Sönmez tarafından verildi. Yarışmalarda birinci olanların hediyesinin takdimi ile şehit anneleri ve gönül elçileri birlikte pasta kestiler, davetlilere ikram ettiler.

Anneler günü kutlama programına;
İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez, Cumhuriyet Savcısı Ebru Baran Celep, Belediye Başkanı Refik Kurukız, Garnizon Komutanı Mehmet Taşkın, daire amirleri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.








banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erdem halcı 8 yıl önce

Anneme minnettarım onun hakkı ödenmez benim yanımda dik durdu allah sağlıklı ömür versin onu kaybedersem üzülürüm benim gücüm dayanağım