Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Şalpazarı'nda Kutlandı.
İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez, Belediye Başkanı Refik Kurukız, Jandarma Komutanı Mehmet Taşkın, İlçe Emniyet Amiri Akif Güngör, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, kamu personelleri, stk’ lar, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılımlarıyla, Mustafa Kemal Atatürk' ün Samsun' a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatmasının 97. yıldönümü nedeniyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Şalpazarı Kapalı Spor salonunda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Şalpazarı Spor Salonunda gerçekleşen tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlandı.


Günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasında, Şalpazarı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ahmet Karaçoban; “19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ nın 97. yıldönümü törenimize hoş geldiniz. Birinci Dünya Savaşı sonrası yurdumuz işgal altındayken, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a ayak basması ile başlayan Milli Mücadele’nin başlangıcı olan ve sonunda yurdumuzun düşman işgalinden kurtulmasına vesile olan bu önemli günü bayram olarak kutlanmak üzere geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan etmiştir. Bu kapsamda biz de bu yıl ki kutlamalarımızı sportif ağırlıklı faaliyetlerle kutluyoruz. Bu süreçte emeği geçen başta İlçe Kaymakamımız Cafer Sönmez’ e, Belediye Başkanımız Refik Kurukız'a, tüm kurumlarımıza ve personellerine teşekkür ediyorum.

Ayrıca, Sn Kaymakamımız ile yaptığımız istişare sonucunda, Ramazan Ayında kurumlar arası; esnaf, minikler ve büyükler kategorilerinde voleybol, masa tenisi, futbol ve satranç turnuvaları düzenlemeyi planlıyoruz. Bu konuda duyurularımızı ilerleyen günlerde yapacağız.

19 Mayıs Atatürk' ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ nın 97. yılını kutlama programına katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” dedi. 


Daha sonra öğrenciler; Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaparak, şiirler ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi’ni okuyup, hazırladıkları gösterileri sergilediler.


İlç Kaymakamı Cafer Sönmez de yaptığı konuşmasında; “Geçen gün ilçemizde düzenlenen masa tenisi turnuvasında öğrencilerimiz şampiyon olarak, göğsümüzü kabarttılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca ikinciliği ve üçüncülüğü paylaşan diğer ilçe okullarımıza da katılımlarından dolayı başarılar diliyorum. Hocalarımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, ramazan ayı sonrasında yaz boyu sportif faaliyetlerimizin devam edeceğini ve sizlerinde son sınıflar olarak bu konuda duyarlı olmanızı bekliyorum. Yaz boyunca sportif faaliyetlere zaman ayırmanızı ve arkanızdan gelen alt sınıflara örnek olmanızı istiyorum. Şimdiden çalışmalara başlayarak, gelecek yıl iller arası ve bölgeler arası dereceler almanızı istiyorum. Hepinizin bayramını kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Şalpazarı genelinde ki Okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere; Kaymakam Sönmez, Belediye Başkanı Kurukız, Jandarma Komutanı Mehmet Taşkın, İlçe Emniyet Amiri Akif Güngör ve İlçe Spor Müdürü Ahmet Karaçoban tarafından ödülleri takdim edldi.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.