Öne Çıkanlar şalpazarı belediyesi. kültür bakanlığı. şalpazarı haber Şalpazarı Geyikli Mahallesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği köy Zehra Sayal Belen

''Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız Yaşlılara Hizmet” Projesi Kabul Edilidi.


Şalpazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hazırladığı sosyal hizmet içerikli “Yalnız Değilsiniz Yanınızdayız Yaşlılara Hizmet ” isimli projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından kabul edildi.

Proje kapsamında korunmaya muhtaç yaşlılara bakım hizmeti sunmayı amaçlayan projede,proje kapsamında hizmet sunulacak yaşlıların evde bakım hizmetinden faydalanmayan yaşlılar arasından seçilmesi,hedef kitledeki daha çok kişinin çalışmasının sağlanması için istihdam edilecek personelin altı aylık dönemler halinde çalışması ve yaşlı bakım sertifikasına sahip olması şartıyla,109,902.-TL kaynak tahsis edilmesi,Fon Kurulu'nun 20.06.2013/5 sayılı kararıyla uygun görülmüştür.

İlçemiz Kaymakamı Zihni Yıldızhan, proje'nin kısa özetini şöyle ifade etti;
”İlçemizde sosyal ve ekonomik güvenceden yoksun, yanında bakacak kimsesi olmayan 60 yaş üzeri bireyler, fiziksel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayamadıklarından insan onuruna yaraşır bir şekilde hayatlarını sürdürememektedir. Bu vatandaşlarımızın gerek ekonomik yoksunluktan gerekse yaşlılıktan ileri gelen nedenlerle hayatlarını idame ettirmekte karşılaştıkları güçlükler göz önünde bulundurularak bu projenin hazırlanması düşünülmüştür.

Projemiz ile, İlçemizde yaşamakta olan bakıma muhtaç olduğu tespit edilen 60 yaş üstü yaşlı ve bakıma muhtaç yirmibeş (25) vatandaşımız hizmet alacak hedef kitleyi oluşturmaktadır. Ayrıca 3294 sayılı kanun kapsamında Vakfımızdan yardım alan ve çalışma yaşında olan 4 kişi bu projede istihdam edilebilme olanağına kavuşarak toplumumuzun üreten kesimine katılmış olacaktır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız projenin uygulanmasında yetkili kuruluş olup, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ile işbirliği yapılacaktır.
Vakfımız projenin onaylanması ile satın alma, proje kapsamında görev alacak kişilerin işe başlatılması ve çalışma takiplerinin yapılması, yardıma muhtaç yaşlıların tespit edilmesi ve proje süresince yürütülen hizmetlerin takibinin yapılarak değerlendirilmesinden sorumludur.

İlçe Sağlık Grup Başkanlığınca hangi ihtiyaçlıya hangi sağlık hizmetinin ne zaman gideceğinin belirlenmesi, periyodik sağlık hizmetlerinin ( evde sağlık kontrolü, tansiyon-şeker- kolesterolün ölçülmesi) yapılması ve Vakfımızla birlikte yürütülen hizmetlerin değerlendirilmesi yapılacaktır”,dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.