Öne Çıkanlar beton mikseri ucuruma uctu geyikli.şalpazar.agasar. Hilmi Türkmen Trabzon Şalpazarlılar Derneği Hayrettin Özdemir

Van'a Elini Sende Uzat
Polis Okulu ve KTÜ öğrencilerinin Duyarlı Toplum Çalışmaları'nda ''Van'a Sende Elini Uzat'' kampanyası ile ilgili Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav şunları söyledi.

Trabzon Günışığı Derneğinin bütün üyelerini kutluyorum. Onlarca genç bir araya gelmek suretiyle toplumsal yaralara derman olmaya çalışıyorlar. Bu gençlerle sohbet etmek ve onlarla sabah kahvaltısını paylaşmak güzeldi. Derneğin ilk başkanı, sevgili Nur Ayşe Yılmaz ve mevcut başkanı Burak Kartal’ın heyecanları gözlerinden okunuyor.

Son dönemde Burak Kartal başkanlığında bir çok KTÜ öğrencisi gönüllü olarak bu dernekte yer almış. Burak Kartal Polis Okulu dördüncü sınıf öğrencisi ama sadece öğrenci olarak kalmayı kendine yeterli görmemiş ve proje çalışmalarında yer almış.

AB Projeleri başta olmak üzere, Ulusal Ajans,Büyükelçilikler, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Gençlik Projeleri v.b. gibi bir çok çalışmadan haberdar. Ayrıca toplumsal fayda sağlayıcı çalışmalar da yapıyor. Bu bağlamda dernek üyesi iki genç hanımefendi Yağmur Paçal ve Elif Torun (KTÜ Sınıf Öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri) Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştılar.

Van depreminin üstünden bir hayli zaman geçmiş olmasına rağmen oradaki öğrenci kardeşlerinin bir çok malzemeye ihtiyaç duyduklarını tespit etmişler. Ve kolektif çalışma yaparak bir kampanya başlatmışlar. Sosyal medya üzerinden başlatılan bu kampanya daha sonra çeşitli yollarla büyük kesimlere ulaştırılmış. Yaklaşık 30 koli giyecek ve kırtasiye içerikli yardım malzemesini toplamışlar. Bizler'de Şalpazarı Kaymakamı Sayın Zihni Yıldızhan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Ertav olarak başlatılan bu kampanyaya yaklaşık 200 parça giyecek ve kırtasiye (4 koli) desteği vermeyi uygun gördük.

Yapılan yardımı derneğe bizzat teslim ederek gençlerin sabah kahvaltısına katıldık ve iki saatlik hoş sohbetten sonra aralarından ayrıldık. Kendilerine bu güzel çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.

Trabzon merkezinde zor fiziki şartlar altında faaliyetlerini sürdürmeye çalışan bu gençlere destek vermek gerektiğini ifade ediyoruz. Bu bağlamda da derneğin basında yer alması ve geniş kitlelerce tanınması iyi olacaktır.

Konu ile ilgili dernek başkanı Burak Kartal şunları söyledi.
"Van'a Elini Sende Uzat" projemizle 27-30 Ocak tarihleri arasında Van Kıratlı Köyünde bulunan Selahattin Ülkümen İlköğretim Okulunda saha çalışması yapacağız.

 Saha çalışmamızda neler yapacağız.
-Çocuklarla beraber atölye çalışmaları(Ebru, takı tasarımı, resim, müzik, drama, balon katlama, geri dönüşüm atölyeleri)
-Okulun duvarlarına karikatürler çizeceğiz.
-Toplanan yardımları çocuklara ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştıracağız.
-Van'da bir günlük gezi yapacak ve sonrasında Trabzon’a döneceğiz, dedi.

Trabzon Günışığı Gençlik Derneği
Burak Kartal               Başkan:     İletişim: 05076244503)
Nur Ayşe Yılmaz        Üye
Yağmur Paçal            Üye
Elif Torun                    Üye
Haşim Koca               Üye








banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.