Öne Çıkanlar Yusuf Usta Binali Yıldırım Zehra Sayal yangın güdün mahallesi

SİSDER'in İlçe Ziyaretleri Sürüyor.
Bu çerçevede Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa BEKTAŞ, Nüfus Müdürü Adil KARABİNA ve Mal Müdürü Ahmet KANDİL ile yaptığı görüşmelerden sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu.

SİS DAĞI YOLUNUN ASFALTI GECİKMEMELİ

Yayla sezonunun başlaması yayla göçlerinin sürdüğü bir dönemde yayla yollarının stabilize çalışmalarından dernek olarak memnun olduklarını söyleyen GÜLAY, Sis Dağı yolunun asfalt çalışmalarının henüz başlamadığını, gecikmeden dolayı endişe ettiklerini dile getirdi. Kış mevsiminin dağlara erken geldiğini bu nedenle öncelikle çalışmanın zirveden başlaması gerektiğini ifade eden Sisder Başkanı GÜLAY, Turalıuşağı yolunun tamamlanmak üzere olduğunu, bitiminde çalışmalara Sis Dağı zirvesinden aşağı doğru başlanması gerektiğini ifade etti.

ERDOĞAN BAYRAKTAR’A TEŞEKKÜR
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan BAYRAKTARI geçen sene dernek olarak Sis Dağı’na davet ettiklerini ve yaylaların sorunları hakkında kendilerine çadır birifingi ile sorunları aktardıklarını ve dernek başkanlığınca hazırlanan bir dosyayı Sayın bakana arz ettiklerini anlatan GÜLAY, “Sayın bakanımıza Sis Dağı yolunun asfaltlanması ile ilgili verdiği sözü tuttuğu için bütün yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına Çevre Ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan BAYRAKTAR’a teşekkür ederim “ dedi.

“UYKUYU BÖLMEK, ÇİZMEYİ GİYMEK” GEREKİYOR !

Nüfus Müdürü Adil KARABİNA son günlerde ilçe nüfusunun özellikle nakil yoluyla artmaya başladığını söyledi. Bunun üzerine nüfus artışında yaz mevsiminin geliyor olmasının, ve yerel seçimlerin yaklaşıyor olmasının etkisi olduğu konuşuldu. Sisder Başkanı GÜLAY, “Büyükşehir yasasıyla artık ilçemiz daha da büyümüştür. Bundan böyle köy yoktur, ilçenin her köşesi merkezdir. İlçemizin her köşesini ilçe merkezi gibi yapma süreci başlamıştır. Bunun gerçekleşmesi için çok çalışmak gerekecektir. Uykuyu bölme, çizmeyi giyme zamanları, kanatlanıp uçma  günleri yaklaşmaktadır; ilçe halkımız bunu hak etmektedir.” Dedi.

Nüfus Müdürü KARABİNA, ”geçen ay 63 doğum, 26 evlenme, 21 ölüm gerçekleştiğini, boşanmaların artık kendilerine değil, adliye kayıtlarından Vakfıkebir Nüfusuna bildirildiğini bu nedenle ellerinde veri olmadığını” söyledi. Ayrıca, “Şalpazarı halkının devletine bağlı, yasalara saygılı, kanaatkar bir özelliği olduğunu, adli vakaların çok az olduğunu, böyle bir ilçede çalışmaktan çok memnun olduğunu” ifade etti.

SADIK MİLLET HİZMETİ HAK EDİYOR
Sisder Başkanı GÜLAY, “vatandaşlık haklarımız bir yana, sadece bu özelliğimiz nedeniyle birçok hizmeti almada önceliğimiz olduğunu düşünüyoruz” dedi.

“MEZARIMI  HALKIMIN GÖNLÜNE KAZMAYA ÇALIŞIYORUM…”
İlçe merkezinde bazı esnafları ziyaret ederek çaylarını içen ve düşüncelerini dinleyen Gülay, “Halkla iç içe olmak benim için suda balık olmaktır. Ben onlarla nefes alıyorum. Onlardan ayrı kalınca kuruda kalıyorum. Onlarla ağlamak, onlarla gülmek gerçek ağlamak, gerçek gülmektir; benim mezarım onların gönülleridir.  Bu karakteri bana onlar aşıladı; yörenin kitabını yazmak için yıllarca araştırma yaptım. Ev ev, yayla yayla gezdim, bütün  zamanın yaşlılarını dinledim; notlar aldım. Onlar yaşadıklarını ağlayarak anlatırken boğazım düğümlendi; kaset konuşmalarını gece sabahlara kadar yazıya geçirirken onları düşünerek ağladım; ben onlardan bir parçayım.”  dedi.

 Kireç Mahallesi’nden Helim Ağa ailesi olarak bilinen ailelerden Merhum Sabri Akbayrak eşi Emine Akbayrak’ın cenazesine katılan  Abdullah GÜLAY, aileye başsağlığı dileğinde bulundu.




banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah Gülay 11 yıl önce

sayın müdürüm değerlendirmeniz için teşekkür ederim ilçemizde uzun yıllar görev yaptığınız için bizde sizlere teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilçemiz halkiı için hiçbir görevden kaçmayacağız. Bize göre düşerse hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. ilçemiz icin şahsınız için ve ülkemiz için hayırlısı neyse o olsun. saygılar sunuyorum.

Avatar
Abdulkadir UZUN 11 yıl önce

Kendini memleketine hizmet için adamış bu meslektaşıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Bu yol Şalpazarı Belediye Başkanlığına çıkar diye düşünüyorum. Şimdiden üstün başarılar dilerim.