Öne Çıkanlar vefat spor Ağasar Şalpazarlılar derneği Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği.Gökhan ipek.turgut ipek İstinye

Sayvançatak Köyü Fatih Camii'ne Çifte Minare.
İnşaatına başlanan cami minarelerinin organizatörlüğünü yapan Şalpazarı ÇPL Müdürü Kemal Türkmen'den yapılacak minareler hakkında aldığımız bilgiye göre;

1996 Yılında yapılan Sayvançatak Köyü Fatih Camii'nin yapımına başlanan her iki minarenin çift şerifeli olacağı ve minarelerin yüksekliklerinin 40-45 metre civarında olacağını söyledi.

Kemal Türkmen; yapılacak olan minarelerin 130 bin TL civarında bir maliyetinin olacağını, minarenin bir tanesinin maliyetinin, Sayvançatak Köyü sakinlerinden Hacı Osman Türkmen tarafından karşılacanağını, diğer minarenin ise merkezi İstanbul Kirazlıtepe'de bulunan Sayvançatak Derneği ve üyeleri ile Sayvançatak Köyü sakinlerinin katkılarıyla yapılacağını belirtti. 

Minarelerin yaklaşık beş ay içinde bitirilmesi ve Kurban Bayramı'na yetiştirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Minarelerin bitirilmesi için hayırsever vatandaşların katkıları bekleniyor.







banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.