Öne Çıkanlar Şalpazarı Sütpınar Kuran Kursu Trabzon Valisi Murat Ustaoğlu Maganda kurşun Burak Uçar

Şalpazarı’nda Bir Sera
 Şalpazarı İlçemiz Düzköy Köyünde örnek bir çiftçimize ulaştık, Kendi  gücüyle ailesine ekonomik getiri sağlayan bu çiftçimizin azmi ve kararlığı ile ilgili İlçe Tarım Müdürü ve kendisinin görüşlerini aldık.



 İlçe Tarım Müdürü İsmet KARABAYIR  yaptığı açıklamada “İlçemizde tarım yapılan araziler miras yoluyla parçalanarak sürekli küçülmektedir.

 Birim alandan daha fazla verim alabilmek için küçülen bu arazilerin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve bu noktada seracılık gibi başka alanlara yönelmek gerekmektedir, ancak arazi yapısından dolayı farklı ürünler yetiştirmeye elverişli araziler çok sınırlıdır.

 
İlçemizde seracılık yapılacak alan sahildeki ilçelere göre çok daha azdır, Fakat Müdürlüğümüzün bir çiftçimiz için hazırladığı sera projesi, Şalpazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte yürütülerek çiftçimize kazandırılmıştır, Bunun arazisi uygun olan diğer çiftçilerimize örnek olması en büyük arzumuzdur, Bu uygulamada çiftçimizin istekli olması başarıda en önemli etkendir” dedi.

 Şalpazarı İlçemiz Düzköy Köyünde yaşayan seracı çiftçimiz İbrahim KILIÇ da yaptığı açıklamada “Şalpazarı Kaymakamlığı’na ve İlçe Tarım Müdürlüğü’ne yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederim.
 
 Ben çalışmayı seven bir kişiyim, Köylerde mandalina satarak, inşaatlarda çalışarak aile bütçesine katkı sağlıyordum,  Bir gün Tarım Müdürlüğü’ne giderek Rize’de sera gördüğümü, ilgilendiğimi söyledim ve bu amaçla köyümde sera yapmakla ilgili talebimi dile getirdim, Onlar da projeyi  hazırladılar ve Kaymakamlığa sundular.

 Proje onaylandıktan sonra ben de 160 m2’lik seramı kurdum,  İlk yıllar toprak hazırlığını tamamladım, Daha sonra deneme ekimleri  yaptım.




 Şimdi artık daha bilinçli bir şekilde hangi ürünlere yönelmem gerektiğini İlçe Tarım Müdürlüğü ile yaptığım görüşmelerde netleştirdim,  Başta marul, yeşil soğan, sivri biber, dolmalık biber,  patlıcan ve fasulye ekimleri gerçekleştirdim, Fide yetiştirip sattım.

  Ürünlerimde şimdiye kadar kimyasal ilaç kullanmamaya dikkat ettim, Hayvansal gübreler kullandım, Daha çok köyümün insanları başta olmak üzere yetiştirdiğim ürünlere büyük talep vardır, Dolmuşçular gibi günlük kazanç elde edebiliyorum, Böylece aile bütçeme katkı sağladığım gibi geçimimi sağlayacak düzeye geleceğime inanıyorum” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Metin Aytürk 13 yıl önce

Hem yetkilileri,hem de çiftcimizi kutluyorum.İşte böylece insanlar ileriye bakabilirler.Üretim yapanlar,kazanç sağlarlar.Hem bütçeye,hem ülkeye katkı sağlarlar..İyi çalışmalar dilerim..

Avatar
kaknus 13 yıl önce

Benim de hayalimdi.Yapan arkadaşa ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şalpazarı insanını burda yetişen ürünler doyurmalı.