Öne Çıkanlar Şalpazarı istanbul Siyaset Harun Demir Sinlice

 İstanbul'da ''OTÇU'' Coşkusu
Şalpazarı Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği geleneksel Otçu Şenlikleri, Pendik Kurtköy Kurtdoğmuş yolu üzerindeki şenlik alanında yapıldı. Cumartesi günü akşam saatlerinde başlayan etkinlik, pazar günü aynı saatlere kadar devam etti. Şenliğe sadece Şalpazarlılar değil, diğer ilçelere mensup Trabzonlular da katılırken yaklaşan seçimler münasebetiyle siyasetçiler de şenlik alanında boy gösterdiler.

 
Cumartesi gece geç saatlerde AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Erol Kaya, Tuzla Belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Tuzla Belediye başkan yardımcısı Ahmet Çabuk ve Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Hilmi Türkmen birlikte gelerek standları gezdiler ve şenlik alanına gelen ziyaretçilerle tokalaşarak hal hatır sordular. Maltepe Belediye Meclis Üyesi ve Maltepe Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Candaş ile KARKON Başkanı Tahsin Usta da Otçu Şenliği’nin ziyaretçileri arasındaydı. Alanda eğlence sabahın erken saatlerine kadar devam etti.


 
Pazar günü de yapılan protokole CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı Akif Hamzaçebi’yle Osman Yazıcı katıldılar. CHP adayları şenlik alanında bir süre kaldılar ve kürsüde kısa bir selamlama konuşması yaparak organizasyona olan hayranlıklarını dile getirdiler. ŞALFED Genel Başkanı Muzaffer Bayraktar da kısa bir konuşma yaparak, İstanbul’da 15. kez düzenlenen  Otçu Şenlikleri’ne emeği geçen ve katılan herkese teşekkür etti.

 
Şenliğe sanatçı olarak Ağasarlı Zehra, Umut Ayvaz, Şenol Çakır, Murat Kumaş,Aydın Güner, Cesarettin Yamaç ve Muhammet Yamaç katıldılar.
Sancaktepe Ağasar Şalpazarlılar Derneği kız ve erkek horon ekipleri birlikte gösteri sunarken, Sayvançatak Köyü Derneği,Doğancı Derneği ve Çamlıca Köyü derneği de kız horon ekipleriyle şenliğe katkıda bulundular.
































Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasankeskin 13 yıl önce

Bu sene Federasyonumuz tarafından 15. gerçekleştirilen İstanbul Otçu Şenliğine destek veren herkesi tebrik ederim.
Şalpazarı eğitim Kültür Sanat Ve Turizm Derneği olarak, Farklı bir anlayışla 2 stand düzenleyerek, Şenliğimize katkı sunmak istedik. 1. Şalpazarı Çocuk Festivalimizden resimler ve festivalimize katılan Şalpazarından konuğumuz Öğrencilerimizden gelen mektupları da hemşehrilerimizle paylaştık.
Hemşehrimiz Benazir Kandemir Muhcunun Şiir kitabını, Ressam Hemşehrimiz Erdal Karabayırın yağlıboya tablolarını, Hattat Üstadımızın Çalışmalarını, Ebru Sanatçısı konuğumuzun eserlerini şenliğe katılşanlara sunmaya çalıştık.
Ayrıca, faaliyetlerimize karşılık beklemeden katılan Folklor Ekiplerimiz satış yapmaları ve bir katkımızın olması adına, standımız bir bölümünü tahsis ederek kullanımlarına sunduk.
Aynı çalışmayı, 15 temmuzda Kadırga, 22 Temmuz 2011 de Sisdağı Şenliklerinde tekrarlamak niyetindeyiz.
Katılan ve emeği geçenlere tekrar teşekkür ederim.
Hasan KESKİN
Yönetim Krl. Başkanı

Avatar
Mustafa KILIÇ 13 yıl önce

15.si yapılan İst.Ağasar Otçu şenliği uzaktan ve yakından teşrif edenlerin katılımıyla büyük bir coşkuyla yapıldı, folklör ve yöresel sanatçılarımızn kemençesi eşliğinde horan oynamaları herşeye bedel ve görülmeye değerdi.. hele birde sıcak altında oynamak, daha başkaydı.

OTÇULARIMIZ...emeği geçen herkesi tebrik eder nice otçularda birlikte olmak dileklerimle...