Öne Çıkanlar Ali Kandemir Avcılar dernegi abzon İli Şalpazarı İlçesi Sinlice Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Beykoz Mustafa Türkmen

İlçe Tarım Müdürlüğünden BKÜ uygulama eğitimi

Gıda güvenliği; tarımsal ürünlerin tarladan tüketici sofrasına varıncaya kadar her safhada ciddi önem arz etmektedir. Son zamanlarda ithalata yönelik ürünlerde ilaç kalıntı oranlarının yüksek çıkması, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının bu konuda harekete geçmesine neden olmuştur.Bitkisel üretimin zirai mücadele safhasında bilinçsizce yapılan kimyasal ilaçlamaların önüne geçmek için bakanlığımız önemli sayılabilecek tedbirler almıştır.

Zirai mücadelede kullanılan kimyasalların kayıt altına alınması, üreticiler tarafından etkili ve doğru bir şekilde kullanımının sağlanması için Tarım ve köy işleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yönetmelikler düzenlenip bakanlığa bağlı birim ve kuruluşlar tarafından uygulamaya konulmuştur.




Çıkarılan yönetmeliklerden biri de 20 Mart 2011 tarih ve 27880 sayılı resmi gazetede Bitki koruma ürünlerinin uygulama usul ve esaslarına dair yönetmelik adıyla yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğe göre bitki koruma ürünlerini satın alıp kullanmak İçin bu konuda eğitim almış uzmanlardan eğitim alıp uygulama belgesi almak gerekmektedir. Uygulama belgesi almış çiftçiler sadece kendi üretim sahalarında kimyasal ilaç uygulaması yapabilmektedirler. Yönetmelik kapsamında Şalpazarı İlçesi Geyikli Beldesindeki Çiftçilerimize teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Teorik eğitim beldede açılan arıcılık kursunda kurs yetkililerinden izin alınarak bakanlığın hazırlamış olduğu eğitim cdsi ile görsel olarak yapıldı. Uygulamalı eğitim beldede Yeşilyurt mahallesinde bir çiftçimize ait fındık bahçesinde fındık kurduna karşı mücadele yaprak verildi.Etkili bir zirai mücadelenin yapılabilmesi için doğru zamanda yeteri kadar miktarda uygun ilaç kullanmak gerektiği çiftçilere anlatıldı.

İlçeden bir çiftçimizden temin edilen atomizörle yapılan uygulamalı eğitimde çiftçilere kalibrasyon ayarının nasıl yapıldığı gösterildi.Daha sonra İlacın arkasında fındık kurduna karşı mücadelede kullanılması gereken miktar hesaplanarak atomizörün deposuna koyuldu.İlaçlama yapacak kişi uygun kıyafetleri giyerek ilaçlamayı yaptı. Çiftçilerimiz yapılan uygulamadan çok memnun olduklarını ifade ettiler.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.