Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar köy şalpazarı.agasar Müftüye Sahip Çıktılar.Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk

Güdün Köyünde çevre düzenlemesi



Güdün Köyü Muhtarlığınca yapılan çevre düzenlemesinde mezarların üzerini kaplayan yabani dikenler, otlar ve ağaçların kesilerek temizlenmesinin ardından mezarlığın tamamı tırmıklanarak çıkan çöpler yakılarak imha edildi.

Mezarlık içinde bulunan yollar betonlanarak bazı kısımlara merdiven yapıldı.

Güdün Köyü Muhtarı Veysel Diner yaptığı açıklamada yapılan çevre düzenlemesi için belirli bir bütçe ayırdıklarını, son olarak caminin tuvaletinin yetersiz olduğunu ve yeni tuvaletlerin yapılacağını, cami çevresinde ve mezarlık içinde bulunan yolların ışıklandırılması gerektiğini, gece yaşlı vatandaşların camiye gelip giderken sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Muhtar Veysel Diner; yapılan araştırmaya göre tarihi caminin Ağasar'ın ilk yerleşim tarihlerine dayandığını ve o dönemlerde bu caminin yerinde bölgenin tek medresesi olduğu ve medreseden sonra tahta bir caminin olduğunu, son olarak da caminin 1859 tarihinde yapıldığını, ayrıca yöremizin en büyük alimlerinden Hasan Callu hocanın cami avlusunda kabri bulunduğunu söyledi. Diner, "Bu gün Türkiye'deki alimlerin Hasan hocanın burada yattığından haberleri var fakat maalesef bizim vatandaşların çoğu Hasan Callu hocayı bilmemekte ve mezarının burada olduğundan haberleri yok. Bu değerlerimize sahip çıkmalıyız. 

Hayırsever vatandaşların yapılacak çevre düzenlemesi ve wc gibi işlerde bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. En azından malzemlerini alsınlar, nakit beklentimiz yok" dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.