Öne Çıkanlar MİS İbrahim Sarı kasımağzı Hilmi Türkmen Muzaffer Durmuş

Feshane'de Trabzon Günleri'nin açılışı yapıldı.
Trabzon Federasyonu tarafından İstanbul'da Feshane Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve perşembe günü başlayan 1. Trabzon Günleri Etkinliği'nin resmi açılışı dün sabah yapıldı. Açılış törenine CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuzhan Oğuz Kaan Salıcı, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ile sivil toplum kuruluşu lider ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldılar.

Açılış konuşmasını kısa tutan Trabzon Federasyonu Başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu'nun ardından mikrofona davet edilen Trabzon Belediye Başkanı Orhan Gümrükçüoğlu, bir gün önce Ankara'da açılış yaptıktan sonra İstanbul'a geldiklerini, İstanbul'da ilki yapılan etkinliğin de tıpkı Ankara'da olduğu gibi geleneksel hale gelmesini temenni ettiklerini söyledi. Daha sonra Trabzon Belediyesi tarafından hazırlanan ve belediyenin icraatini anlatan bir video gösterisi yapıldı.

Daha sonra konuşan Volkan Canalioğlu da İstanbul'da etkinliğin gelenekselleşmesi temennisinde bulunarak, Trabzon'un tarihi ve turistik önemine vurgu yaptı. Canalioğlu, Kurtuluş Savaşı'da Trabzonluların gösterdikleri kahramanlıklara değinerek Atatürk'ün Samsun'da kendisini ilk karşılayanların Trabzonlular olduğunu bir konuşmasında övgüyle bahsettiğini tekrar vurguladı.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık da yaptığı konuşmasında Trabzon şehrinin ülkenin en önde gelen bir kaç şehrinden biri olduğunu, yurt ve dünyanın dört bir yanına dağılmış milyonlarca Trabzonlunun gittikleri her yerde yapıcı ve olumlu işlere imza attıklarını söyledikten sonra etkinliğe Trabzon'un kardeş şehri Kahramanmaraşlıların yanı sıra Urfalıların da davet edilmiş olmalarının son derece olumlu ve ülke barışına katkıda bulunacak bir hamle olduğunun altını çizdi ve başta federasyon başkanı Haydar Dulkadiroğlu olmak üzere yönetim kuruluna teşekkür etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu konuşmasında İstanbul'da birden fazla Trabzon federasyonu olmasından duyduğu üzüntüyü bildirdi. Bu durumu yeni öğrendiğini ve müteessir olduğunu söyleyen Babuşçu, kendisinin de Trabzon Akçaabatlı olduğunu kaydederek, "bizim birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Tek çatı altında toplanmamız lazım. Bu konuda elimden bir şey gelirse yapmaya hazırım" dedi.

Son olarak mikrofona gelen ve sunucu tarafından ev sahibi olarak takdim edilen İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu, bu gibi etkinliklerin insanların kaynaşması ve kültürlerinin gelecek kuşaklara taşınması açısından çok büyük önem arzettiğini söyledi. Mutlu da tıpkı Trabzon valisi Kızılcık gibi etkinliğe Kahramanmaraş ve Urfa'dan misafir davet edilmesinin ülkede barış ve kardeşliğe hizmet edecek bir adım olduğunu vurgulayarak organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Cuma namazı vaktinin yaklaşması nedeniyle çok uzatılmayan açılış bölümünden sonra etkinlik çeşitli faaliyetlerle devam etti.

Feshane'deki etkinlikler birbirinden ayrılmış üç ayrı mekanda düzenleniyor. Birinci mekan yöresel yiyeceklerin hazırlanıp ikram edildiği, ikinci mekan Trabzon ili ve ilçelerinden gelen sağlık, kültür ve ticari kurumların temsilcilerinin bulunduğu, üçüncü mekan da konser ve gösteri etkinliklerinin düzenlendiği sahnenin bulunduğu mekandan oluşuyor. Müzik ve folklor etkinlikleri ise saat16.oo'da başlayıp geç vakitlere kadar devam ediyor.

Perşembe gününden daha kalabalık bir ziyaretçi sayısının görüldüğü cuma gününe nispetle cumartesi ve pazar günleri çok daha yüksek bir katılım bekleniyor.

Trabzon Günleri etkinlikleri bugün ve yarın düzenlenecek faaliyetlerden yapılacak finalle sona erecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.