Öne Çıkanlar Cemal Bayram Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Trabzon Şalpazarı Dereköylüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Binali Yıldırım 3150 TL

Dolandırıcılara Dikkat !
Köy ve mahalleleri dolaşarak, özellikle yaşlı vatandaşları dolandıran, vatandaşlara tencere, tabak satıp yanında da “elektrik süpürgesi veriyoruz” diye kandırarak yüksek meblağlarda senet imzalatıyorlar.
Dolandırılan vatandaşların tüketici haklarına müracaat edememeleri için teslimat gününden 10-15 gün öncesinin tarihini atıyor ve düzenlenen senetlerde ödeme kartlarına telefon, iletişim adresi yazılmadığından itiraz etmesini engelliyorlar.
Geçtiğimiz günlerde bunun bir örneği Güdün Köyünde yaşandı.
Gelen pazarlamacılar evde yaşlı ve yalnız olan Mehmet Atalar'a tencere-tabak sattıklarını yanında elektrik süpürgesi hediye verdiklerini söylediler. Yaşlı adam kendisinin anlamadığını ve bir köşeye koymalarını istedi.
Pazarlamacılar'da eve bıraktıkları tencere ve tabaklarıteslim aldığına dair ellerindeki kağıdı imzalamasını söyler. Akşam eve gelen çocukları kağıda baktığında 1.600 TL’lık senetle karşılaşırlar. Bunun üzerine harekete geçen Mehmet Atalar'ın çocukları tüketici haklarına müracaat ettiklerinde düzenlenen satış senedinin ve ödeme kartında satış tarihinin 15 gün öncesinin tarihi olduğundan alınan tencere ve tabakların itiraz süresinin geçtiğini öğrenirler. Ayrıca Adliye'ye müracaat ettiklerinde ise hiçbir iletişim adresinin olmadığından bir işlem yapamayacakları cevabını alırlar.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.