Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Sezgin Özdin Sisdağı Ağasar Goşkinu

Akçiriş'te iftar

Ramazan’ın gelmesiyle birlikte köylerimizde iftar davetleri de birbirini izlemeye başladı. Akçiriş köyünde merhum Hacı Yusuf Yavuz’un oğlu Yaşar Yavuz’un daveti de bunlardan biriydi ve ortaya çıkan manzaralar eski günleri aratmadı. Gerek memlekette yaşayan ve gerekse gurbetten gelenler hem mübarek Ramazan ayının bereketinden istifade ettiler hem de bol bol sohbet ederek hasret giderdiler. 

Haberi bize ulaştıran sevgili dostumuz Mustafa Özcan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyor, bu birlik ve beraberlik manzaralarının artarak devam etmesini diliyoruz.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent Şirin 13 yıl önce

Teşekkürler Nurcan yenge. Köydeki yaz Ramazanları gerçekten bir başka oluyor, sen bile yaşamadığın halde hissetmişsin. :)

Mümkün olsa da bütün akraba-i teâlllükat, eş dost, konu komşu Ramazan ve bayramlarda köyde bulunsak... Kahkahalar arş u âlâya yükselse... Bir zamanlar öyleydi. Benim en büyük hayalerimden biridir.

Neyse... Biz umut ve temenni edelim. Allah'tan hayırlısı...:)

Avatar
nurcan faiz 13 yıl önce

Bülent abicigim ellerine sağlık ne güzel resimler yazın gelip gidiyoruz kısa da olsa ordaki havayı insanların canlılıgını görmek büyük bir haz ama ben hep ramazanda olup orda bu verilen iftar yemeklerini merak ediyor yaşamak isteyenlerdenim inşlh.bir gün banada orda sevğili kayınpederimin ve diğer ölmüşlerimizin ruhuna yemek vermek nasip eder.Bu güzel günlerde orda yemek veren tüm ailelerinde hayırlarını kabul etsin ve yiyenlerede afiyet olsun....

Avatar
Mustafa KILIÇ 13 yıl önce

Eeee köydeki ifdarda bir başka olurdu esgiden. umarım aynı şekilde devam ediyordur. Allah bu güzel kardeşimizin hayrını kabul eylesin...

Avatar
atalar 13 yıl önce

iftardan sonra şöyle birde çay oldumu o temiz havda ohhh ne güzel allah kabul etsin iftar yemeği vernlerin hayırları kabul olsun yiyenlerde afiyet olsun

Avatar
Bülent Şirin 13 yıl önce

Köylerde yaz Ramazanları başkadır. 30 küsûr yıl önceden kalan sayısız hatıralarımız var, capcanlı yaşıyorlar. :)