Öne Çıkanlar Şalpazarı Ağasar Kadırga Sisdağı şalpazarihaber

Şalpazarı Ağasar Kültür Şenliği Sona Erdi.




Şalpazarı’nda 08.09.10.06.2012 tarihleri arasında devam eden 9. Şalpazarı Ağasar Kültür Festivali Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde renkli görüntülere sahne oldu. 

9.Şalpazarı Festivali'nin 2. günü saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayıp Belediye Başkanı Fehmi Cengiz'in açılış konuşması ile devam etti.

Festivalde sırası ile Beşikdüzü Kaymakamı ve Şalpazarı Kaymakam vekili Alaatin Aktaş, Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın selamlama konuşmalarının ardından Şalpazarı Belediyesi'nce Festivale katılımlarından dolayı, Trbzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trazon SGK il Müdürü Tahsin Halcı, Geyikli Belde Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, Ak Parti Trabzon İl Başkan yardımcısı Av. Nevzat Çabuk, CHP Şalpazarı İlçe Başkanı Ünal Özen, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan,Tonya İskenderli Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, Beşikdüzü Eski Belediye Başkanı Mehmet Kalay MHP Şalpazarı İlçe Başkanı Hasan Karabayır birer plaket takdim edildi. 

Şalpazarı Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde devam eden 9. Şalpazarı Festivalinin 2. Gününde sahne alan Ali Tarhan, Yılmaz Turan, Sebahattin Yanık, Şenol Çakır, Serdar Kumaş, İrfan Akbulut, Hasan Pekin, Özkan Pekin, Bahar, Ağasarlı Gülveren, Resul Çilingir'in çalıp söyledikleri kençe ve türküler ile gün boyunca yöre insanı gönüllerince eğlendiler. Havanın güzel olması eğlencenin boyutunu bir kat daha artırdı.

 

Festival'in son gününde protokolda bulunan bazı isimler şunlar: Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, Beşikdüzü Kaymakamı ve Şalpazarı Kaymakam vekili Alaatin Aktaş, Eski Bayındırlık Bakanımız Mustafa Demir, Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Geyikli Belde Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Çanakcı Beldiye Başkanı Selahattin Şenel, Beşikdüzü Yeşilköy Belde Belediye Başkanı Zülküf Dilli, Gümüşhane Torul Belediye Başkanı Selami Bostan,  MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, Beşikdüzü Eski Belediye Başkanı Dr.Mehmet Kalay, Şalpazarı MHP İlçe Başkanı Hasan Karabayır, SGK Trabzon İl Müdürü Tahsin Halcı, SGK Beşikdüzü İlçe Müdürü Ahmet Remzi Şahin, Ne Var Ne Yok Programı Yapımcısı Kenan Aydoğdu, Trabzon AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nevzat Çabuk ve Yöneticisi Birgül Yılmaz,  Şalpazarı AK Parti İlçe Başkanı Metin Günay, Şalpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Özdemir, MHP İl Encümeni Hüsnü Kaya,  Şalpazarı İlçe Emniyet Müdürü Murat Ersan, SİS-DER Dernek Başkanı Abdullah Gülay, Trabzon Şalpazarlılar Derneği Başkanı Turgut Kahraman, Mal Müdüdrü Ahmet Kandil, CHP İlçe Başkanı Ünal Özen, Vakfıkebir Jepon pazarı Hüseyin Öksüz, Şalpazarı Kütüphane Müdürü Sami Kayar, Şalpazarı Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Muhammet Karabayır, ÇPL Müdürü Kemal Türkmen, Şalpazarı Belediye yazı işleri Müdürü Mustafa Yanık, Şalpazarı Belediye Mali Hizmetler Müdürü Nihat Çakır, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mustafa Bektaş, Öğretmenevi Müdürü Sedat Özdemir, çok sayıda Köy ve Mahalle Muhtarları ili vatandaşlar katıldı.

Haber ve fotoğraflar: Mustafa Özcan-Mustafa Atalar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa BULAN 12 yıl önce

Geçmiş tarihimizdeki şenliklerin tamamı üretim kültürü ile ilişkili idi.Başta şenliklerimize "OTÇU ŞENLİĞİ" denmesinin nedeni de budur. Yöremizin geleneksel üretim kültürünün üç temel boyutu bulunmaktadır. 1)Tarım, 2)Hayvancılık,3)Dokuma(Keten-Tevek dokuma, yün dokuma, örme v.s.)
Özellikle dokuma'da iç ve dış giyimden ev tekstiline kadar geniş bir yelpaze olduğunu artık son dönemlerini yaşayan çok az sayıdaki büyüklerimize sorabilirsiniz. Bütün temel ihtiyaçlarının tamamına yakınını karşılayabilen atalarımız esasen tüm şenliklerinin ana dinamiklerini bu üretim kültüründen alıyordu. Kışın evlerinde giyim kuşam ve ev tekstilini üreten yöre insanı, baharda hayvanları ile birlikte tarlalarına koşar, tarlalar bitince hayvanlarını ailenin genellikle iş gücü zayıf yaşlı ve çocuk bireyleri ile yaylalara gönderir ardından tarlaların otu kazıldıktan sonra Temmuz ayında büyük çoğunluk şenlik yaparak yaylaları çoştururdu. Bu üretmenin, üreterek yaşatmanın, üreterek doğaya şekil vermenin, doğa ile barışık olmanın hazzı ve sevgisinin bir sonucu idi. Gelelim günümüze, geleneksel üretimden kopmuş, tüketim odaklı bir toplum olmanın sonucu olarak nerede bir düz alan bulsak şenlik yapar hale geldik. Bir şeylerden korkuyorum, adımız dünyanın eğlençe ile anılır bir topluluğu ile birlikte anılmaya başlarsak... Ne olur biraz düşünelim.