Öne Çıkanlar Trabzon Şalpazarı Dereköylüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Binali Yıldırım 3150 TL İstiklal Marşı Mustafa Demirtaş

Tuzla’da Eğitime Katkı Gecesi..


Merkezi Tuzla Şifa Mahallesi’nde bulunan Trabzon İli Ağasarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin “Birlik, beraberlik ve eğitime katkı gecesi” Tuzla’da yapıldı. Gecelerin vazgeçilmez sunucusu Erol Yanık’ın yönettiği geceye katılım beklenenin hayli üzerinde gerçekleşirken salonda izdiham oldu, horon sık sık durma noktasına geldi.

Geceye Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, ŞALFED eski başkanları Harun Özdemir ve Muzaffer Bayraktar, ŞALFED’e bağlı derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Şalpazarlılar Derneği Başkanı Turgut Kahraman, Kadırga Derneği Başkanı Mahmut Uzun ile İstanbul ve civarında yaşayan Şalpazarlılar katıldılar.



Gece bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yamaç’ın sahne alıp türkülerini söylemesinin ardından sırasıyla derneğin erkek horon ekibi ve kız horon ekibi gösterilerini sundular.

Daha sonra Dernek Başkanı Birol Karaoğlan ve yönetim kurulu sahneye davet edildiler. Kısa bir selamlama konuşması yapan Birol Karaoğlan, başta Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı olmak üzere geceye katılan herkese teşekkür ettikten sonra dernek faaliyetleri hakkında kısaca bilgi verdi. ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş kısa bir selamlama konuşmasıyla yetinirken, Şadi Yazıcı geceyi eğitim amaçlı düzenlemelerinden dolayı dernek yönetimini takdir etti. Belediye başkanı “Biz de Tuzla Belediyesi olarak eğitim faaliyetlerini çok önemsiyor ve eğitime yatırım yapıyoruz. Sizlerle birlikte her sene yayla şenliklerine katılıyoruz, yine katılacağız” diyerek sözlerine son verdi. Son olarak konuşan Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk da “burada belediye başkan yardımcısı olarak değil sizin bir kardeşiniz, hemşehriniz olarak bulunuyorum. Sayın belediye başkanımız bizlere paha biçilmez hizmetler yapmıştır. Kendisinden desteğinizi esirgemeyin” dedi.

Protokol töreni bittikten sonra sahneye Ağasarlı Zehra çıktı. Uzun süre sahnede kalan Zehra, üstün sahne hakimiyetiyle salonda coşkuyu doruğa çıkardı. Zehra’nın programının ardından bağış toplama işlemi yapıldı. Sırada bir başka sahne ustası Sebahattin Yanık vardı, ünlü kemençe sanatçısının geceye katkısı Zehra’dan aşağı kalmadı.

Gecenin finalini (Çayan) Hüseyin Aydın, Yamaç, kemençe sanatçıları Serdar Sarı ve Murat Kumaş birlikte yaptılar.































banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.