Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Ağasar Kadırga İlçe

Sancaktepe Ağasarlılar Derneği'nin Gecesi Yapıldı..


Ağasar Şalpazarlılar Sancaktepe Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 8. Dayanışma Gecesi’ni Samandıra’da Semazen 2 Salonu’nda gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Mahmut Demir’in konuşmasında değindiği gibi Sancaktepe’de yaşayan Şalpazarlıların son bir ayda 5 cenaze kaldırmalarının katılımı etkilemesine rağmen yine de hayli kalabalık bir davetli topluluğu ve bir çok siyasetçi geceyi renklendirdi. Geceyi dernek yönetim kurulu üyesi Muhammet Ayaz başarıyla sundu.

Geceye protokol davetlisi olarak AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Oktay Saral, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İzmit Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hilmi Türkmen, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Hakkı Sağlam, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş, ŞALFED Eski Başkanı Muzaffer Bayraktar, ŞALFED’e bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri katıldılar. 

Eski Of Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Oktay Saral, herkesten önce gelip salonda yerini aldı ve uzun süre davetlilerle sohbet etti. 




Eski Of Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Oktay Saral, “Şalpazarlılar birlik ve beraberliklerini her yerde gösteriyorlar. Seçim çalışmalarımız devam ederken sizlerle çeşitli organizasyonlarda beraber oldum ve bunu çok iyi gözlemledim. Trabzon ilçeleri arasında bu dayanışmayı, kendi kültürünü en iyi yaşatan ilçe Şalpazarı’dır” dedi ve uçağa yetişmek zorunda olduğu için geceden erken ayrıldı. 




Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen “bizler Ağasarlılar olarak İstanbul’da birlik ve beraberliğin, sevgi ve saygının, kardeşliğin sembolü olduk. Bunlar bu dernek organizasyonları sayesinde olmaktadır. Bu birlik ve beraberliğimiz İstanbul’da yaşayan diğer bölge insanlarına örnek olmuştur. Böyle devam edersek kimse bize yan bakamaz. Gençlerimiz de öz kültürlerine  uygun yetişmeye devam eder, İstanbul’da kaybolmazlar ve modern hayatın içinde saygın bireyler olarak yerlerini alırlar. Sivil toplum kuruluşlarını ve faaliyetlerini önemsiyoruz. Bu dernek de bu faaliyetlerde en başarılı derneklerimizden biridir. Başkan Mahmut Demir ve yönetimini tebrik ediyorum” dedi. 





CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Hakkı Sağlam “STK işleri zordur. Ancak bu dernek bu faaliyetleri başarıyla sürdürüyor. Biz de bugün, yarın ve her zaman sizlerin yanındayız, yardıma hazırız” şeklinde konuştu. 




Mustafa Kara, tam üç kez Şalpazarı’nın yaylalarına gittiğini söyleyerek oradaki mekanları isim isim saydıktan sonra, “insanların yalnızlıklarını sosyal medya vasıtasıyla gidermeye çalıştıkları günümüzde bu faaliyetleri bu katılımla düzenlemek büyük başarıdır. Sizleri tebrik ediyorum, birlik ve beraberliğiniz daim olsun” dedi. 

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, “On sene öncesine kadar dernekler çok önemli faaliyetlerde bulunuyorlardı. Şimdi bu vazifeleri belediyeler üstleniyor. Derneklere de gelenek, görenek ve kültürleri yaşatmak kalıyor. Bunu en iyi yapan da Ağasar dernekleridir” dedi. 

Konuşmaların ardından her iki belediye başkanına da derneğin ürünü olan hediyeler verildi.

Geceye sanatçı olarak Cesi (Cesarettin Yamaç) ve Murat Kumaş, Aydın Güner, Meryem Akyüz ve İsmail Güler ve Hasan Pekin katıldılar.




Yönetim kurulu ve dernek Kadınlar Kolu’yla birlikte sahneye çıkan Başkan Mahmut Demir, “Gecemiz buruk geçiyor. Son bir ayda Sancaktepe’deki hemşehrilerimizden tam beş cenaze kaldırdık. Fakat bu faaliyetlerin de sürmesi gerekiyor. Şu anda burada 50 kişi var. Dernekçiliği yavaş yavaş öğreniyoruz. Özellikle kadın eli değdikten sonra işin rengi değişti, dernekçilik anlam kazandı. Biz geldiğimiz zaman derneğin sadece üç bayan üyesi vardı, şimdi bu sayı 50’dir. Lokalimiz haftanın bir günü kadın üyelerimize aittir. Orada istedikleri gibi vakit geçiriyor, faaliyetlerde bulunuyorlar. Derneğimizde kurs veriyoruz. 3 gün horon kursu, bir gün çocuklara ilahi, bir gün de lise öğretmeni getirip çocukların derslerine yardımcı olmasını sağlıyoruz. Derneğimiz artık sadece oyun oynanan bir lokal değil, bir çok faaliyet düzenlenen çok amaçlı bir mekandır. Bu gecemizin düzenlenmesine yardımcı olan sponsor kuruluşlarımız var. Dayanışmamızı ticari anlamda da yapmamız gerekiyor. Alışverişlerimizi bu firmalardan yapalım. Onlar bizi hiçbir zaman geri çevirmiyorlar” dedi.

 































Başkan Mahmut Demir’in konuşmasının ardından gösterisini sunan derneğin folklor ekibine, Üçel Kuyumculuk’un sahibi Muammer Çolak her gecede olduğu gibi yine hediyelerini verdi.


 








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Keskin 12 yıl önce

Üyesi olmaktan mutlu olduğum Sancaktepe Ağasarlılar Derneğimizin, yönetim kurulu, başkan ve üyelerini tebrik ediyorum. Mahmut Demir Başkanımızın iyiniyetli çalışmalarını takdirle izliyorum.
Zor şartlar altında düzenlediklerini bildiğim bu güzel gecemizde, Sn. Vekilimizin ve Belediye başkanlarımızın, neredeyse gecenin sonuna kadar salonda misafirlerle beraber olmaları çok güzel ve cesaretlendirici idi. Bir çok koldan sürdürdüğü ve geliştirdiği projeleri ve Şalpazarı'mızın tümüne başarıyla yaydığına inandığım çalışmalarında tam destek, hep destek olarak yanındayız.

Avatar
MAHMUT DEMİR 12 yıl önce

GECEMİZ'E KATILAN TÜM MİSAFİRLERE DENĞİMİZ ADINA SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNARIZ