Öne Çıkanlar Cemal Bayram Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Trabzon Şalpazarı Dereköylüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Binali Yıldırım 3150 TL

''Şalpazarı’nın artık derneksiz köyü kalmamıştır”
İstanbul’da bir süre önce kurulan Trabzon Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin 1. Olağanüstü kongresi Üsküdar Kirazlıtepe’de yapıldı. Oylama sonucu kurucu başkan Hasan Keskin’in başkanlığındaki liste ittifakla iki yıl için yönetim kuruluna seçildi.



Divan kurulunun Nedim Güney, Seyhan Aksoy ve Mehmet Usta’dan oluştuğu kongre, açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Kongreye misafir olarak katılan Ak Parti İstanbul 1. Bölge aday adayı Mehmet Muhcu’nun kısa selamlama konuşmasının ardından gündem maddelerine geçildi. 14 dernek üyesinin imzasıyla kongreye sunulan derneğin federasyon vb. gibi üst kurumlara katılma yetkisi oy birliğiyle yönetim kuruluna verildi. Daha sonra oylama yapıldı ve yine oy birliğiyle Hasan Keskin başkanlığındaki liste iki yıl süreyle yönetim kuruluna seçildi.

Dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmalarda, Üsküdar Belediye Başkan yardımcısı Hilmi Türkmen, yeni dernek projesinin kendisine açıklandığı zaman haddinden fazla dernek olduğunu ve yapılmak istenenlerin mevcut derneklerle yapılması gerektiğini savunmasına rağmen, dernek üye profilini gördükten sonra gerçekten böyle bir derneğe ihtiyaç duyulduğuna ikna olduğunu ve derneğin önemli bir boşluğu gidereceğini ümit ettiğini söyledi.

Konuşmacılar içinde en çarpıcı sözlerden birini öğretmen İbrahim Kara söyledi. Kara da diğer konuşmacılar gibi bu amaçla kurulan bir derneğe olan ihtiyaca işaret ettikten sonra, “Şalpazarı’nın bazı köylerinin dernekleri yoktu. Örneğin bizim köy en büyük köylerden biri olan Üzümözü köyü ve İstanbul’da da kalabalık bir nüfusa sahip olmasına rağmen bir derneği yok. Bu dernek kurulduktan sonra artık Şalpazarı’nın derneği olmayan köyü kalmamıştır” dedi.

Son olarak mikrofona gelen başkan Hasan Keskin, kendilerini göreve layık gören kongre iradesine teşekkür ettikten sonra, derneğin bugün geldiği noktayı kısaca özetledi. Derneğin çıkış noktasının mevcut derneklerin oluşturdukları sinerjinin topluma yansıtılmasındaki sıkıntı olduğunu söyleyen Keskin, faaliyetlerin birinci derecede ağırlığının eğitim konusu olacağını vurguladı. İlk projenin de 23 Nisan’da yapılacak 1. Çocuk Şenliği olacağını açıklayarak etkinliğin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.



Trabzon Şalpazarı Eğitim, Kültür, Sanat ve Turizm Derneği’nin yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU
1 Hasan Keskin
2 Mustafa Küçük
3 Bülent Şirin
4 Ali Toplu
5 Kemal Kılıç
6 Kaşif Yılmaz
7 Mehmet Usta
8 Av.Ali Osman Taşkın
9 Muhammet Ayaz
10 Murat Kumaş
11 Muhammet Yavuz







banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bülent Şirin 13 yıl önce

AYRICA EDEBİYAT DERSİNE DE İHTİYACIM YOK YETERİNCE BİLGİ VE TECRÜBEYE SAHİBİM...

Kusura bakmayın. Kimseye ders vermek haddim değil, zaten öyle bir niyetim de yoktu. Bilgi ve tecrübelerinizi bizimle paylaşırsanız çok memnun ve mesrûr oluruz. Paylaşmazsanız da canınız sağolsun.

Bu arada bundan sonraki yorumlarınızı lûtfen küçük harflerle yazınız.

Avatar
SEFER AYGÜN 13 yıl önce

BELİRLİ ÖLÇÜLER ÇERÇEVESİNDE İNSANLAR GÖRÜŞLERİNİ YAZABİLİRLER GALİBA BU BÖYLE OLMASA YORUM YAZ KÖŞESİ NİN AÇIK OLMAMASI GEREKİRDİ.SİTENİZİN HAYIRLI OLMASINI DİLERİM.DEMEK Kİ DAHA BEKLEYECEĞİZ TÜM ŞALPAZARINA HİTAP EDEN BİR SİTE KURULUNCAYA KADAR.DEMEK Kİ BENİM DE BİRİLERİNE ANLATMAK İSTEDİĞİM BİŞEYLER VURGULAMAK İSTEDİĞİM NOKTALAR VAR AMA SİZ ASIL BUNU ANLAMADINIZ.AYRICA EDEBİYAT DERSİNE DE İHTİYACIM YOK YETERİNCE BİLGİ VE TECRÜBEYE SAHİBİM...

Avatar
Bülent Şirin 13 yıl önce

Çünkü yazılı iletişimde metnin düz anlamı esas alınmalıdır. İma, kinaye, hiciv gibi unsurlar çok farklı şekillerde anlaşılabilir ya da hiç anlaşılmaz. Kongrede bulunan herkes İbrahim hocanın ne demek istediğini anladı, kaldı ki zaten bu derneğin kuruluş amaçlarından biri de derneği olmayan köylerimizden olan hemşehrilerimizi bir araya toplamak, sivil toplum faaliyetlerinde onların deneyim ve birikimlerinden istifade etmektir.

Avatar
Bülent Şirin 13 yıl önce

Ben kimseyle çatışmıyorum, daha doğrusu yazışmalarımızı çatışma olarak değerlendirmiyorum. Zaten hepsi iki yazışmadan ibaret sanırım. Biri bu, diğeri de galiba yine Şalpazarı’yla ilgili bir facebook grubundaydı. Kaldı ki fikirler çatışıyor olsa bile bundan genellikle olumlu sonuçlar çıkar. Fikirleri çatışan insanlar karşılıklı olarak kendi fikirlerini savunurlar, aynı görüşü savunanlar ise buna gerek duymazlar.

Derneği olmayan çok sayıda köyümüz varken, bunu da herkes bilirken “DERNEKSİZ KÖY VAR KARAKAYA KÖYÜ NÜN DERNEĞİ YOK.HİÇBİR OLUŞUMU YOK BÜYÜK ŞEHİRLERDE BU KÖYÜMÜZÜN BÜYÜK BİR EKSİĞİDİR...” cümlelerinden, İbrahim Kara’nın konuşmasını anlamamış olduğunuzdan başka bir mana çıkmaz, hiç kusura bakmayın. İstediğinize sorun, bakalım sizin yüklediğinizi iddia ettiğiniz manayı çıkarabilecekler mi?

Avatar
SEFER AYGÜN 13 yıl önce

BÜLENT BEY SİZİNLE FİKİRLERİMİZ ÇOK ÇATIŞIYOR.HERYERDE KARŞILAŞIYORUZ.ŞUNU SÖYLEYEYİM BENİM KÖYÜMDEKİ BÖLÜNMÜŞLÜĞÜ BENDEN DAHA İYİ BİLEMEZSİNİZ.ANLAYACAĞIMI ANLADIM BURDAN BENDE BİR MESAJ VERMEK İSTEDİM SİZDE BUNU ANLAYIN LÜTFEN.BU GÜZEL SİTEYİ DE YENİŞALPAZARI GAZETESİ GİBİ TEKELLEŞTİRMEYELİM.UMARIM ANLATMAK İSTEĞİĞMİ ANLATABİLMİŞİMDİR....

Avatar
Bülent Şirin 13 yıl önce

Sefer bey, İbrahim hocam derneksiz köy kalmamıştır derken mecaz yaptı. Yani bu derneğin kuruluş amaçlarından birinin de derneği bulunmayan köylerin bu boşluklarını bir anlamda doldurmak olduğu temennisini ifade etti. Daha doğrusu bu temenniye katıldığını...

Sanırım sözlü anlatımın yazılı anlatıma birebir aktarılamamasından kaynaklanan bir durumla karşılaştık.

Saygılar.

Avatar
SEFER AYGÜN 13 yıl önce

DERNEKSİZ KÖY VAR KARAKAYA KÖYÜ NÜN DERNEĞİ YOK.HİÇBİR OLUŞUMU YOK BÜYÜK ŞEHİRLERDE BU KÖYÜMÜZÜN BÜYÜK BİR EKSİĞİDİR...

Avatar
MAHMUT DEMIR 13 yıl önce

Şalpazarına kim iyi niyetli hizmet etmek isterse ben şahsım adına o kişiye saygı duyarım.Yeni derneğimize ve tüm derneklerimize hemşerilerimizin sahip çıkmasını rica ediyorum.Şunu hatırlatırım bu dernekler ve bu millet herkese birgün lazım olacaktır.Ne konumda olursan ol fark etmez..