Öne Çıkanlar Şalpazarı Yusuf Usta Kültür bakanlığı Basri Karaman Binali Yıldırım

2.Şalpazarı Çocuk ve Gençlik Festivali Çanakkale gezisi ile sona erdi.



Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin bu yıl ikincisini düzenlediği Şalpazarı Çocuk ve Gençlik Festivali'nin 3. gününde Şalpazarı'ndan gelen Öğretmenler ve Öğrenciler Üsküdar Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüs ile dün akşam saat 23:oo'de İstanbul'dan hareket ederek sabah 04:30'da Çanakkale Eceabat'a indi. Kafile sabah Eceabat Belediyesi sosyal tesislerinde yaptığı kahvaltının ardından saat 06:oo'da rehber eşiliğinde gezi programına başladı.

Sabah sattlerinde havanın yağmurlu olmasına rağmen kafile'nin Çanakkale Şehitlik gezisi oldukça neşeli geçti.

Rehber Çanakkale Savaşı'nın tarihi hakkında ve şehitlikte yapılan mücadelelerle ilgili bilgiler vererirken, ilerleyen saatlerde havanın düzelmesi ile müzeleri de ziyaret eden kafile sık sık topluca hatıra fotoğrafları çektirip Çanakkale gezisi anısına hediyelik eşyalar aldılar.


Kafile Eceabat Belediyesi sosyal tesislerinde yediği öğle yemeğinden sonra istanbul'a hareket ederek merkezi Üsküdar Kirazlı tepe mahallesinde bulunan Şalpazarı Dernekler Federasyonu (ŞALFED) merkezine gelerek topluca akşam yemeği yediler.

Yemekten sonra Şalpazarı Eğitim Kültür Sanat ve Turizm Derneği'nin girişimleri ile Gaziosman Paşa Belediyesinin tahsisi ettiği otobüs ile akşam 19:30'da İstanbul'dan Şalpazarı'na gitmek için hareket ettiler.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tuğba karagul 12 yıl önce

Bu yarışmayı ilk duyduğumda şaşrdım diyebilirim çünkü ilk defa memleketimi anlatan bir kompozisyon yazmamızı istiyorlardı..
Doğduğum büyüdüğüm yaşadığım güzelliği anlatmamız istenmişti, yazsam mı yazmasam mı diye düşünmek bir yana nerden başlasam diye düşünmeye başladımm, çünkü anlatacak yönü çoktu anlatmakla bitmezdi. Bir yerden başlamak gerekirdi aklıma gelen bir güzelleğinden başladımm yazdıkca yazdınmmm. Belki dereceye giremedimm ama o güzelliklerin içinde bulunmak memleketten uzak değilde kucağında yaşamak en güzel hediyeydi bnim içinn. Başkanımız sağolsun bizleride düşündü ve bu geziye dahil etti. bu küçük serüvenin içinde olmak gerçekten çok güzel bir duyguydu.İstanbulun güzelliğine güzellik katan miniatürk'ü fatihin fetihini gerçek gibi anlatan panaroma'sı doyulmaz güzellikte olan çamlıca tepesii, şehitler yurdu Çanakkale; seni anlatmaya hiç bir kelimem yetmez sen gözyaşlarımızın tükendiği yersinn ...

Bu güzelliklerin dışında kazandığım arkadaşlılkar unutulmaz anılarımız paha biçilemez.

Memleketimin insanları her zaman ki sıcakkanlılığıyla bizi karşıladı ve memleketimin güzelliklerini önüme serdi.gelenek ve göreneklerini yaşadığı yerdede sürdürebilen insanımızı yürekten kutluyorumm ..

Bu güzellikleri görmemizi sağlayan başkanımız Hasan Keskin'e ve burada bulunmamıza vesile olan insanlarımıza teşekkür ederim.bu güzellikleri resimlerle kalıcı kılan mustafa atalar'ada çok teşekkür edrim.


BİZ, BİZ OLDUĞUMUZ İÇİN ŞALPAZARLIYIZ....

Avatar
DEMET AKSOY 12 yıl önce

Hayalim bir gün Şalpazarından kalkıp güneşi takip olacaktı. İşte dedim o gün geldi battığı yere kadar gidebileceğim. Benim gibi güneşin peşinden koşan var mıdır? Varsa koşanlar bilir yakalayamadım. Güneş sabah olunca Şalpazarından yeniden doğunca daha iyi anladım gezinin asıl amacını ''Güneş her daim şalpazarından yeniden doğacak Şalpazarının güneşe güneşin ise Şalpazarına ihtiyacı vardı.'' Gittiğimde koca binalar arasından en sonunda gurbetçilerin yarattığı Şalpazarına vardım..

Tanıdık kemence sesine Zehra'nın eşliği ve Sebahattın beyin horanı uyum sağlıyordu. Fistanını giyen tanıdık simalar vardı. İnsan nasıl öylesine canlı canlı yaşardıki örfünü adetini buram buram memleket kokuyordu sırganıda pişişide ve iki abi ve kardeş vardı işte o an bir kez daha anladım nerde ve nasıl olmak istediğimi.. İstanbul'da estetik zevkin mimarla buluşmasını gördüm miniatürk'de teknolojinin yaşama yansımasını gördüm panoromada. yeşilliğin doğaya uyumunu gördüm Çamlıca tepesinde kardeşliğin dostlugun, Şalpazarlının sıcaklığını gördüm Kirazlıtepede.Ölümsüzlüğü vatan sevgisini dolu dolu yaşadım Çanakkale'de gezdim gördüm koca koca tarlalar gördüm burdakı tarlaların dörtte biri olmayan .İneklerini gördüm otlaklarda yayılan bizim inekler onların yanında buza danası sayılır ve binalarını gordüm bizimkileri ile kıyaslanmayacak kadar güzel .Alişveriş mağazalarını gördüm bizim pazarlarımız onların yanında bir hic.

Şalpazarında yatırım yok diyen dostlarım Şalpazarına yatırım yapacaklarmış onun müjdesinide aldım fabrikadan tutunda üniversitiye kadar temelleri atılmış temelleri ise bizleriz.Onlar bizim içimize tohum atmak için düzenlemiş birazda bu geziyi yesertmek benim ve bizlerin elinde ..
Elimizi uzatınca tutabilecek derneklerimiz var unutmayın, bu gün onlar var yarın o kişilerin yerini bizler alacagız ŞALPAZARININ bize ihtiyacı var bu gün Hasan bey yarın ise bizler birilerinin içimize tohum atması gerekli'idi, bu gezi bana benligimi kimliğimi kim oldugumu öğretti...

TEŞEKKÜRLER ŞALPAZARININ BİR ZAMANLAR KÜÇÜK YARAMAZ ÇOCUKLARI GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN MEŞALE BİZLERDE :)

Avatar
Nihal Küçük. 12 yıl önce

Nasıl başlasam,nasıl anlatsam,kime nasıl teşekkür etsem bilmiyorum...

Geziye gelirken aklımda bir sürü soru işareti vardı, ama başkanımız sayın Hasan Keskin bizi ilk karşıladığında gezimizin güzel geçeceğini anlamıştım. Hergünün ayrı güzelliği ayrı bir önemi vardı ilk gün şenliğimiz, horonumuz, yöresel kıyafetli ablalarımız, eşsiz, tadına doyum olmaz yemeklerimiz, organizasyonda bulunan dernek başkanları basın mensupları, protokol üyeleriyle anlatılmaz bir gün yaşadık.

Eğlencemiz beraberliğimizden kaynaklanyıor:) Kemençe sesini duyduk mu genciyle yaşlısıyla dayanamayıp hemen el ele verdik, kocaman horon halkasıyla ŞALPAZARI KÜLTÜRÜYLE, GELENEK ve GÖRENEKLERİYLE AYRILMAZ BİR BÜTÜN diyebildik, ellerimiz kenetlendi birbirine. ikinci günümüzde İstanbul turumuz, üçüncü günümüzde Çanakkalede dolu dolu bi günler geçirdik.

Bir an olsun boş oturup sıkıldığımızı hissetmedim, eğlenceli günler geçirdik hepberaber ve şunu anladım lki insan nerde olursa olsun hissettiği gibi, hissettiği yerdedir.

İstanbulda hemşerilierim Şalpazarıyla öylesine bütünleşmiş ki bunu bize hissettirdiler ve hiç yabancılık çekmedik, ne yana cevirsek başımızı bir tanıdık, bir güler yüz, kaşılıksız sevgi ve ilgi..ayrılık vakti geldiğinde memlekete dönüyorum diye sevinemedim bile, bize unutulmaz günlere yaşatan başta sayın dernek başkanımız Hasan KESKİN olmak üzere bu işin mutfak kısmında olan büyüklerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Son olarak avazım çıktığı kadar bağırarak söylüyorum:
İŞİMİZDE GÜCÜMÜZDE EĞİTİM :)