Öne Çıkanlar Beykoz Mustafa Türkmen Selahattin Ural vali Bişi

2. Çocuk ve Gençlik Festivali Başlıyor.





1 Mart-1 Mayıs 2012 Tarihleri arasında Şalpazarında ilköğretim ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “Benim Gözümden şalpazarı” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin'de katılacağı Festival İstanbul'da başlayacak ve Çanakkale gezisi ile devam edecek.

Dereceye giren öğerencilerin ödülleri verilecektir.

25 Mayıs 2012 Cuma günü Şalpazarı'ndan İstanbul'a hareket edecek olan kafile festivalin ilk günü, 26 mayıs 2012 Cumartesi Şalpazarı Dernekler Federasyonu'na bağlı dernekler ile birlikte düzenlediği “Şalpazarı Ağasar Kültür Sanat Sergisi”nde piknik ve canlı performanslar eşliğinde icra edilecek.

Yapılacak olan etkinlikte yöresel yemekler, el sanatları, giyim kuşam, tarım, hayvancılık, yapı, yöresel oyunlarımız, geleneksel ritüeller, müzik, dırmaç dokuma, yün tarama ve eğirme, hızarla tahta kesme, çayır biçme, tarla belleme ve kazma, taş mecisi, eski oyunlar, hoca mektebi, amin çığırışma, müzik, kemençe, horon, folklor ekibi gösterileri canlı olarak gerçekleştirilecek.

Festivalde oluşturulacak sergi ile çocukların, gençlerin ve misafirlerin kaybolmuş ya da kaybolmaya yüz tutmuş gelenek görenekler anlatılarak biraz da nostalji yaşatılacaktır.

Aynı zamanda Kompozisyon yarışmasında dereceye girmiş öğrencilerin ödülleri de bu etkinlikte verilecek ve Şalpazarı'ndan gelen gençlerin ve çocukların İstanbul'da yaşayan akranlarıyla buluşması sağlancaktır.
 
Festival'in 2. günü 27 Mayıs 2012 Pazar Şalpazarı'ndan katılan kafile ile İstanbul'un tarihi ve turistik yerleriyle modern İstanbul gezilerek Çanakkale'ye hareket edecektir.

Festival'in 3.günü 28 Mayıs 2012 pazartesi Çanakkale, Gelibolu Şehitliği ziyareti yapılacaktır.

29 Mayıs 2012 Salı günü Şalpazarı'ndan gelen misafirler Şalpazarı'na uğurlanacaktır.










Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.