Dünyaca ünlü biri bir laf etmiş.Demiş ki; arabesk dinleyenler vatana ihanet içindedir,buna ya da bana  tepki vermesi istenen halk ise birkaç it kopuk.

Kendimi bildiğimden, hislerimi tanımaya başladığımdan beri arabesk dinlerim. Hiç değilse sözlerini duyduğum zaman yüzüm kızarmıyor.

Yatak odası muhabbetleri yoktur arabesk denen cahil müziğinde.Sevda kokan ,özlem kokan, samimiyet dolu türkülere benzetirim arabeski.Hatta eşime bile yasak koydum ya türkü dinlenecek bu arabada ya arabesk ya da sanat müziği diye.Zira yeni şarkılar, yeni tarzlar buram buram erotizm kokuyor ve ben başkalarının yanında çocuklarımın yanında böyle sözler duymak istemiyorum.

İşte sırf bu sebepten dolayı , bu olayla ilgili aklıma şöyle bir soru geliyor.

‘Acaba arabesk şarkılar insanları, özellikle de gençleri arsızlığa, yüzsüzlüğe, aşna fişneye davet etmiyor diye mi saldırılara maruz kalıyor, Fazıl Say ve onun gibiler tarafından?

Siyasiler hakkında söylediği sözlere yorum yapma hakkını görmem kendimde, onun düşüncesidir, hakkı olmasa da aşağılayıp hakaret edebilir. Çünkü onlar farkında olmasa da, bu ülkede çok fazla özgürlük var, bizi birilerine şikayet etseler de, özgür değiliz diye dövünüp yakınsalar da, hiç olmadıkları kadar özgürler aslında. Eğer bunun aksi bir durum olmuş olsaydı,bu laflar dökülmezdi muhteremin dudaklarından.Levent Kırca’sı, Müjdat Gezen’i, Fazıl Say’ı ,Serra Yılmaz’ı, ve daha başkaları... İnsanımızı ve insani değerlerimizi alay konusu yapıp komiklik yapmaya kalktıkları halde onlar için her hangi bir yaptırım uygulanmamışsa bu ülkede özgürlük var demek 'ki Baskı görmek isteyen, şöyle başını öne eğip Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana geçen zamanı gözlerinin önünden geçirsin,bakalım mazi onların önüne neler savururdu. Ama bilmezler,bilemezler. Onlar bizim gibi düşünmeyi,bizim gibi yaşamayı, bizim gibi olmayı sayarlar kendilerine.Sonra'da, akıllarından geçen her düşünceyi arzularına göre soslayıp (artık yalan mı olur,hakaret mi olur, inkar mı olur) sarf etmeyi kendilerinde hak görürler varsın öyle görmeye devam etsinler etsinler ki ; tahammülsüzlükleri yüzünden ortaya dökecekleri yeni çirkinliklere şahit olalım. Hiç şikayet etmeyin efendiler! Türkiye Cumhuriyeti ak parti iktidarı ile 10 yıldır yönetiliyorsa bu sizin başarınızdır.

O açıdan bakınca size minnet duyuyorum.Onun dışında, sen Allah’a inanmışsın inanmamışsın bana ne,aynı şekilde benim inancım benim düşüncelerim, benim değerlerim sana ne.
Ne yazık ki; sizin gibi düşünmeyenlere hakaret etmekten başka yetileriniz yok.

Ne yazık ki; sen adam Say’ılıyorsun.

Ne yazık ki; has adamlar senin tarafından it.

Yıllar önce susam sokağı diye çocuk filmi vardı. Oradaki  bay müzik karakterinin bir piyanosu vardı ve hep yanlış, uyumsuz sözler söylediğini fark edince başını olmuyor, olmuyordiye piyanoya vururdu, kurbağacık ta onu teselli ederdi. Bilmem farkında mı ama Fazıl kardeş kafayı yine bir yerlere vurdu.

Yeri gelmişken söyleyeyim bari bu olay buraya  pek güzel oturacak. Dün akşam evde kardeşimle sohbet ediyorduk. Her sabah durakta beklerken 9 tane köpeğin geldiğinden bahsetti.Ama korkmuyorum çünkü saldırgan değiller ve birbirleri ile oynuyorlar dedi.

Ben de dedim ki; keşke insanlarda o köpekler gibi olabilseler. En azından, sen neden bizim gibi 4 ayağınla yürümüyorsun deyip insanlara saldırmaya kalkmıyorlar.

Sağlıcakla Kalın!


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
NABİ ÇÖMEZ 11 yıl önce

BU FAZIL SAYIN İSMİ"FASIL SAVT" OLSA DAHA İSABETLİ OLURDU ZANNIMCA