Trabzon’da sokağa adımınız atar atmaz ilk önünüze çıkan şahsa futbolla ilgili ne sorarsanız en az yüzde seksen doğru cevabı alırsınız. Trabzonluyum ve en azından amatör lig geçmişime ve gözlemlemelerime dayanarak söylüyorum. Tolunay hoca Şenol hocanın yüzde yirmisi değerinde dahi değildir. Trabzonspor attan inip eşeğe binmiştir…

Bu köşede fazla futbolla ilgili yazı yazmayı düşünmüyordum. Lakin herkesin malumu düşme potasına girdiğimizden koca camianın sesini duyurmak bir nebzede olsa bize düşmektedir.

Öncelikle ilkyarı sonunda Galatasaray’la berabere kalan Trabzonspor’un neden bu kadar geriye düştüğünü bir netleştirelim. Galatasaray maçı bir derbi havasında geçerken Trabzonspor’un ortaya koyduğu futbolda yüzleri güldürüyordu. Demek ki Şenol hocayla alakalı bir problem yoktu ortada.

Peki ikinci yarı ne oldu? Colman sakat, Zokora’nın ve Bamba’nın milli takıma çağrılmasıyla takım iyice çöküşe geçti. Giray’ın sağlık sorunlarının oluşu defans bloğunu resmen yerle bir etti desek doğrudur. Forveti olmayan takım ileri uçta sorun yaşarken bir de buna defans problemi eklendi. Ayrıca orta sahadan da önemli elemanların yokluğu takımın iyiden iyiye sıradanlaşmasını sağladı. Şenol hoca bu açıkları görerek Alper’i istemesine rağmen başkan duruma kulak tıkadı.

Her şeye rağmen kan değişikliği iyi olur diyerek istifasını veren Şenol hoca takımı düşündüğü için kenara çekildi. Lakin bütün takımlarda kan değişikliği işe yararken bizim takımda yaramadı, çünkü kan değişikliği olmadı. Takım sıradan bir hocaya teslim edildi. Halbuki bu sezon içerisinde kan değişikliğine giden sadece Trabzonspor değildi. Aynı anda Bursaspor da kan değişikliğine gitmişti. Üstelik kadro olarak Trabzonspor Bursaspor’dan daha iyi bir kadroya sahipti. Onların durumuyla bizimkini karşılaştırmak gerek.

Şahsen kendi fikrimce Ünal hocanın dahi bu işi götüreceğini düşünemezken Tolunay hoca hepten yalan oldu. Benim gözümde Tolunay hoca bu takımın hocası değil ve asla da olamaz. Tolunay hocaya karşı bir art niyetim yok ve hatta kendisini seviyordum. Diğer takımları çalıştırırken kazanmasını canı gönülden istiyordum. Şu anki durum çok farklı.

Bizler taraftar olarak üzerimize düşeni yapmadığımız için bizlerde suçun büyük bir bölümüne ortağız. El alemin hocası üç dört defa istifanın eşiğinden dönerken ona sahip çıktılar. Bizler bize şampiyonluğu kazandırmış bir hocaya sahip çıkamadık. Takım eksikler ve başkana rağmen bu kadar da kötü değildi. En azından ayağa top yaparak kimliğini ortaya koyuyordu. Şimdi ise bazılarının egoları yüzünden bizler üzülüyoruz. Yazıklar olsun o koltuğa yapışıp, kalkmayan başarısız kişiliksiz insanlara.

Çare başkanla Tolunay hoca gitmeli ve Şenol hoca tekrar takımın başına geçmelidir. Şenol hocadan başkası da Trabzonspor’u bu düştüğü çukurdan çıkaramaz. Aksi taktirde buradan haykırıyorum başarı kesinlikle olmyacak. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.