Öne Çıkanlar MİS kasımağzı Şalpazarı BBP Bahri Beldüz

Dev projede durmak yok
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Trabzon’a kazandırmakta olduğu Sahil Projesi (Gülcemal) kapsamında 1. etap sahil tahkimat çalışmalarına aralıksız olarak devam ediliyor.

Ortahisar'ın Beşirli ile Kemerkaya mahalleleri arasında bulunan 800 bin m2 lik yaşam alanı Gülcemal Projesi kapsamında sürdürülen çalışmanın 1. etap sahil tahkimat çalışmasının yüzde %70'i tamamlanma aşamasına geldi. Proje kapsamında Beşirli sahili ana mendirek inşaatı sürdürülürken bin 290 metrelik anamendirek inşaatının bin 50 metrelik kısmı tamamlandı. Ayrıca mendireğin antifer blokları dizilmeye başlandı. 


1. TAHKİMATIN MALİYETİ 30 MİLYON; 
Yaklaşık olarak 30 milyon TL’ye mal olacak olan 1. etap tahkimat çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çalışmaların planlandığı şekliyle devam ettiğini kaydetti.
İNSANLARIMIZ OLTA İLE BALIK TUTACAK; 
Beşirli ile Kemerkaya Mahallesi’ndeki tünele kadar olan alanda uygulanacak olan projenin Trabzon’u denizle buluşturacağına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Burada kazanacağımız alanlar Trabzon halkının ve Trabzon’a teşrif edecek herkesin denizle buluşabildiği, oltasını atıp balık avlayabileceği, kayığı ile gezinebildiği alanlar olacaktır. Yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olacak tahkimat çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi ismiyle Gülcemal Vapuru’nun ismini taşıyan bu güzel Trabzon projesi, bütün sosyal etkinlikleri ile kültürel etkinlikleri ile tematik alanları ile birlikte insanlarımızın oltasını atıp balık tutabileceği yerler dahil olmak üzere vatandaşımızın hizmetine sulunmuş olacaktır” dedi.
DANTEL GİBİ DOLGU YAPIYORUZ; 
Gümrükçüoğlu, “Bu proje blok halinde bir dolgu değildir. Rüzgar yönlerini de hesap edilerek adeta bir dantel gibi yerleştirilmiş olan halkın denizle buluşmasını sağlayacak projedir. Gülcemal Projesi ile sahilde oluşacak yeni yaşam alanları yerli ve yabancı turistlerin de ilgi odağı olacaktır. Bu projede ve diğer projelerimizde bu kente büyük destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.



banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman duran 8 yıl önce

Trabzona yakışır olursa güzel olur