Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı vefat spor Tuzlaspor

Trabzon Konfederasyonu Kuruluyor



Şalpazarı Dernekler Federasyonu merkezinde yapılan toplantıda Karadeniz Konfederasyonu kurulması için prensip kararı alındı. Trabzon Federasyonu, Şalpazarı Dernekler Federasyonu ve Arsin Dernekler Federasyonu’nun bir araya gelmesiyle alınan karar, ŞALFED Genel Başkanı Köksal Durmuş’un hamsi ziyafetiyle başladı.

 





Toplantının açılış konuşmasını yapan Köksal Durmuş, “Biz Şalpazarlılar olarak Trabzon’un adının geçtiği her yerde var olmaya gayret gösterdik. Halen Trabzon adını taşıyan iki federasyon var ve bizim ikisinde de temsilcimiz mevcut. Fakat bir kutuplaşma söz konusu ve hangi tarafa temsilci versek, o tarafa yakınmışız gibi algılanıyor. Şu anda faaliyet gösteren dört federasyonumuzun ikisinin temsilcileri burada. ARFED Başkanı İsmail Keskin, telefonda gelemeyeceğini ama burada alınacak her karara katılacağını ifade etti. TDF Başkanı Nurettin Turan’la yaptığımız telefon görüşmesinde, bu toplantıya katılmasının söz konusu olmadığını, mevcut bir federasyon varken ikincisinin kurulmasının anlamsızlığına işaret etti. ŞALFED’i kurduğumuzdan beri Trabzon konfederasyonunu hedefliyorduk. Artık bunun zamanı gelmiştir” dedi.

 

İkinci olarak konuşan ŞALFED eski başkanı Harun Özdemir, “Gönül ister ki her ilçenin federasyonu olsa. Fakat kiminin sadece 2-3, kiminin 20 tane derneği var ve bu mümkün olmuyor. Kiminin vakıfları var, federasyonlaşmaya ihtiyaç duymuyor. Ne kadar çok federasyon olursa konfederasyon o kadar rahat kurulur, zemini sağlamlaşır. ŞALFED’in mevcut iki federasyonda da derneklerinin bulunması ŞALFED’e zarar vermiştir. Yurt içi ve dışındaki Trabzon federasyonlarıyla bir araya gelinip Trabzon Konfederasyon kurulmalıdır.” Dedi. 

 

Daha sonra söz alan Tahsin Usta,  özetle“iki başlılık olmasın diye biz zamanında Trabzon Dernekler Birliği’ni feshettik. Fakat tek bir federasyon görevini yapamadı, ihtiyaçları karşılayamadı. Trabzon temsil konusunda sıkıntılar yaşadı ve yaşıyor. İki ve daha fazla federasyon olmasının bir sakıncası yoktur. Civar illerimizde çok sayıda federasyon var. Kim başarılı olursa onun etrafında toplanılır. Ben de bir konfederasyon kurulmasına taraftarım, ancak bu İstanbul’la kısıtlı kalmamalı ve bütün ülkede faaliyet gösteren Trabzon federasyonlarını bünyesine almalı. İstanbul’daki faaliyetler yine Trabzon federasyonu tarafından yürütülmeli.” Şeklinde konuştu.

 



Trabzon Federasyonu başkanı Dr. Haydar Dulkadiroğlu, bir konfederasyon kurulmasını şu an için uygun görmediğini, ancak çoğunluk böyle bir karar alırsa uyacağını ifade etti. Dulkadiroğlu daha sonra şöyle devam etti. “İki başlılıktan ben de fena halde muzdaribim. İsimler birbirine karışıyor. Beni diğer federasyonun başkanı zannediyorlar. Sonra bazı ilçelerimizin federasyon kurmaları çok uzun yıllar alır. Bazıları da bizatihi federasyon kurulmasına karşı. Bu sıkıntıları aştıktan sonra konfederasyon kurabiliriz.

 



Akçaabatlılar adına toplantıya katılan Hayrullah Ertem, “Bugün Avrupa ülkeleri sivil toplum kuruluşları tarafından yönetilir hale geldi. İleride bizde de öyle olacak. İki başlılıktan şikayet edenlere kulak asmadan yolumuza devam etmeliyiz” diye görüşlerini özetledi.

 

Sürmene adına katılan Şenol Bıyık da Tahsin Usta gibi birden fazla federasyonun zararı olmayacağını ve başarı olan yerde toplanılacağını savundu. Şenol Bıyık da Trabzon konfederasyonunun İstanbul dışındaki illerde kurulu federasyonlarla birlikte kurulması gerektiğini söyledi.

 



Konfederasyonun Trabzon Federasyonu’nun güçlenmesinden sonra kurulması görüşüne itiraz eden Köksal Durmuş, “ŞALFED’in TF’nin güçlenmesini bekleyecek zamanı yok. Biz Trabzon adının olduğu her yerde bulunmaya çalışıyoruz, sonra nerede bir eksiklik varsa bizimle kapatılıyor. Biz bu durumdan son derece rahatsızız. Bakın, insanlar dernekçilikten soğuyor. Her yere adam veriyoruz, sonunda biz güçsüz kalıyoruz” dedi.

 

Müzakereler sonunda Trabzon Konfederasyonu kurulması konusunda herkes hemfikir oldu. Trabzon adına faaliyet gösteren üç federasyon olan Trabzon Federasyonu, Arsin Dernekler Federasyonu ve Şalpazarı Dernekler Federasyonu birlikte karar aldı, komisyon kurularak çalışmalara başladı. Komisyon şu isimlerden oluştu: Harun Özdemir, Haydar Dulkadiroğlu, Hayrullah Ertem, İsmail Keskin, Köksal Durmuş, Seyfi Erbaş ve Tahsin Usta. 

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şevki karadağ 12 yıl önce

Bütün Trabzon ilçelerini kapsayacak bir şekilde kurulmalıdır.ve bu konfedarsyon spordan siyasete ekonomiden ticarete...vb her alanda etkin olmalıdır.Trabzonun dünya üzerinde gerçekten büyük bir güzcü vardır.Bunu toparlamak kolay olmayacaktır.şimdiden kolay gelsin diyorum