Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu Şehit yakınları ve gaziler

 Trabzon Diyanet-Sen'den basın açıklaması
Diyanet-Sen Trabzon İl Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu Başkan Metin Aydın'ın yaptığı basın açıklaması;

Diyanet Sen Trabzon şubesi olarak merkez ve 18 ilçe de 1.367 üyemiz var. Yapılan 5.Olağan Kongremizde Arkadaşlarımızın çoğunun desteğini alarak 4 yıllığına bayrağı devraldık. Kongremize üyelerimizin katılımı hepimizi çok sevindirecek çoklukta oldu. İl ve ilçelerimizden büyük destek gördük. Katılımcı herkese çok teşekkür ediyoruz. Hizmet alanımız geniş ve işimizin zor olduğunu biliyoruz. Trabzon’da sendikamıza üye olan arkadaşlarımızın her sıkıntılarında yanlarında olacağımızı bilmelerini isteriz. Biz bu hizmeti bütün Trabzon diyanet camiasına yayacağımızı, bize destek veren veya vermeyen herkese, hiçbir ayrım yapmadan, kardeşçe, önce din görevlisi olduğumuzu sonra da sendikacı olduğumuzu bilerek hareket edeceğiz. Biz her alanda, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, küçük büyük herkese hizmet etmenin yollarını arayacağız. Bu hizmetlerimizi en çok da Allah’tan ecir umarak yapacağız.

Diyanet-Sen olarak, sendikacılığı kavga ve kargaşa aracı değil, ortak aklı, iyi ilişkileri, toplumsal ve ahlaki değerleri merkeze alarak uzlaşma kültürü ile daha fazla hak elde edilebilmek için çaba göstereceğiz. Dikleşmeden dik durup üyelerimizin sorunlarını çözme gayretinde olacağız.

Rotasyon Sorunu İvedilikle Çözülmelidir;

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Görevlilerine Rotasyon uygulayarak Din görevlilerini huzursuz etmektedir. Meslektaşlarımıza hiçbir seçenek sunmadan taşrada çalışan arkadaşımızı, çocuklarının eğitimi dahi dikkate alınmadan, bir köyden alıp başka bir köye verilmiştir. Tayinler’de ailenin birliği ve çocukların eğitiminin sürekliliğine dikkat edilmelidir. Trabzon Büyükşehir olduğu için tayin olan arkadaşlarımız yollukta alamamaktadırlar. Bulundukları çalışma yerlerine uyum sağlamaya çalışan, ailelerinin, çocuklarının geleceğini de düşünerek hizmet etmeye çalışan din görevlilerimize,‘8 yıl burada kaldın, bundan sonra başka yerde görevine devam et' denilmemelidir.

Vekil ve Fahri Çalışanlar;

Vekil ve Fahri İmam-Hatip ve Kur’an Kursu öğreticileri sözleşmeli ya da kadrolu yapılmalıdır. Görevleri ile ilgili her türlü liyakata sahip olan arkadaşlarımız bugüne kadar komik rakamlarla kurumumuza hizmet vermişlerdir. Sorunlarının bir an evvel çözüme kavuşmasını istiyoruz. Aynı hizmeti yapan insanlar arasında yapılan bu ayrımcı tutum,  camianın adalet duygularını derinden yaralamaktadır.

Çözüm Süreci Devam Etmeli;

Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir. Tarihimizle, medeniyetimizle, ecdadımızla, büyük bir devletiz.  Kürdü, Lazı, Abazası, Çerkezi aynı kaderi paylaşıyoruz. İçten ve dıştan ülkemizi karıştırmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Çözüm sürecine her kesimin destek vermesi gerekmektedir. 30 yıldır yaşanan terör sorununda, çözüm süreci ile birlikte önemli mesafeler alınmıştır. Terörün bitmesi noktasında; siyasetçiler, kanaat önderleri, din adamları, eğitimciler birlikte hareket etmeli, taşın altına elimizi koymalıyız... İnsan, fıtratı gereği daima mutluluğu aramaktadır. Kişinin aradığı mutluluğa kavuşabilmesi ve onu huzurlu bir şekilde yaşayabilmesi için toplum hayatına ihtiyacı vardır. Birlikte yaşamaktan başka alternatifi olmayan insanın huzuru ve mutluluğu da, toplumun huzur ve mutluluğuna bağlıdır.

Mescidi Aksa;
Müslümanların ilk Kıblegahı olan Mescid-i Aksa, İslam Dünyasının içinde bulunduğu kargaşa ortamından istifade ederek Terör devleti İsrail tarafından işgal edilmekle kalmamış 1967'den bu yana ilk defa tamamen ibadete kapatılmıştır. Mescid-i Aksa'yı yok ederek kendi batıl inançları doğrultusunda kutsal tapınakları işgal etmeyi en önemli gaye olarak gören işgalci Siyonistler Mescid-i Aksa'nın sahipsiz kaldığını zannederek gözlerini iyice karartmışlardır. Nihayi hedefleri Filistin'i işgal ve Müslümanları bölgeden çıkarmak olan İsrail, öncelikli hedef olarak Mescid-i Aksa'nın işgalini planlamıştır ve yıllardır süregelen sistematik işgal hamleleriyle Filistin’de soykırım uygulamaktadır. Başlatılan bu uygulama Müslümanların tepkisizliği karşısında kalıcı hale gelecektir. İslam ümmeti olarak ses vermeliyiz, Müslüman ülkeler olarak el vermeliyiz. İsraili ve İsrailin insanlık dışı katliamına göz yuman batılı ülkeleri kınıyoruz.

İlhan Cavcav’a  sakal tepkisi;

Gençlerbirliği Kulüp başkanı İlhan Cavcav’ın sakal ve İmam-Hatip Okullarını küçümseyen açıklamaları bizi üzmüştür. Kamu oyundan özür dilemesini de olumlu bulduğumuzu belirtmek isteriz.

Oflu Hocanın Şifresi;
Din görevlileri olarak Karadenizlilerin mizah duygusu yüksek, sanat ve ifade hürriyetine saygılı insanlar olmakla birlikte Oflu Hocanın Şifresi filminden hem Of, hem de din adamları adına rahatsızlık duyduğumuz bilinmelidir. Aslında her kişi ve kurum için geçerli olmakla birlikte dini ve manevi, kurum ve şahsiyetlerin konu alındığı sanatsal ve edebi etkinliklerde daha fazla özen gösterilme zarureti vardır.

Basın açıklamasının ardından Diyanet-Sen Yönetim Kurulu üyeleri topluca Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir’i makamında ve Müftülük Personellerini de birim birim ziyaret ettiler. Daha sonra Ortahisar Müftüsü Adem Aygül’ü makamında ve Müftülük personellerini de ayrı ayrı ziyaret ettiler.

Kongre sonrası toplanan yönetim kurulumuzda yaptığımız görev dağılımı
Şube Başkanı : Metin Aydın
Şube Başkan Yardımcısı (Şube Başkan Vekili) : Metin Öztürk
Şube Başkan Yardımcısı (Mali İşler) : Zeki Okumuş
Şube Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim): Mehmet Yaşar
Şube Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma) : Hamdi Yazıcı
Şube Başkan Yardımcısı (Mevzuat ve Toplu Sözleşme) : Cihat Erdoğan
Şube Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler) : Davut Aktar

DİYANET-SEN TRABZON ŞUBESİ
YÖNETİM KURULU






Haber:Mehmet Yaşar



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.