Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Trabzon DİYANET-SEN İl Başkanlığının 5.Olağan Genel Kurulu yapıldı.
Trabzon Diyanet-Sen il Başkanlığının 5.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Temel Turan’ın aday olmadığı ve iki adayın yarıştığı, 5. Olağan Genel Kurulda Metin Aydın başkan seçildi.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı. Ardından divan kurulunun belirlenmesine geçildi. Verilen teklif üzerine Divan Kurulu oluşturuldu ve Başkanlığa Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Kara, Katip Üyeliklere Sağlık-Sen İl Başkanı İdris Baykan ve Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kocaman seçildi. Divan Başkanı Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Kara, kongrenin hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu. Sendikaların şube başkanlarıyla uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi. Kara ”Üniversite de okuyan fakir öğrencilerimiz için öğrenci evleri kurduk ve kurmaya da devam edeceğiz.”  dedi.

Aday olmayan mevcut başkan Temel Turan yaptığı konuşmasında; Ayrım yapmadan güzel hizmet verdik, her ilçemize koştuk, arkadaşlarımızın dertleriyle dertlendik. Cenaze, düğün ve hastalıklarında yalnız bırakmadık. Biz yönetime geldiğimizde üye sayımız 800 küsürlerde iken şimdi üye sayımız 1.380 dir ve yetkili sendika biziz. Her ilçenin yaptığı faaliyetlere katkı sağladık, geniş kapsamlı konferanslar düzenledik. Yönetim kurulu arkadaşlarıma, İlçe temsilcilerimize ve bütün üye arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Olgun ve seviyeli bir şekilde yarışan iki tane adayımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi. Faaliyet raporunu yönetim kurulu adına Emin Şener okudu ve oy birliği ile kabul edildi.

İlk olarak kürsüye davet edilen İl başkan adayı Ayasofya Camii İmam-Hatibi Metin Aydın geldi. Metin Aydın konuşmalarında “Sendikamız yok iken çok zor şartlarda görev yaptık, bugün eskiye göre çok iyiyiz, daha da iyi olacağız. Teşkilat kanunun çıkarılması, maaşların düzelmesi, bayram mesaisi, ek ders ücreti sendikamız sayesinde kazanılmıştır. Bunlar yeterlimi? Elbette yeterli değil, bize yetki verdiğiniz takdirde dikleşmeden dik durarak sendikal faaliyetlerimizi yürüteceğiz ve yönetim kurulu arkadaşlarımla hep yanınızda olacağız. Trabzon ilimizde hedefimiz bin beşyüz üye sayısını geçerek profesyonel sendikacılığa geçmektir. Sendikamıza hizmet vermiş eski yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.” Aydın, sizlerden yetki istiyoruz diyerek sözlerini bitirdi.

Daha sonra kürsüye davet edilen aday Ömer Tutuş konuşmalarında ”Daha önceden İl başkanlığı yaptım,sizlere hizmet etmeye talibim. Hac, tayin ve rotasyon konularının düzeltilmesi için çaba sarf edeceğiz, bize yetki verin” dedi.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Saat 12:15 de başlayan oy verme işlemi 16:00 da bitti. Seçime 146 delegeden 3 delege katılmamıştı.
Sayım sonucunda; Metin Aydın ve ekibi 78 oy, Ömer Tutuş ve ekibi 61 oy aldı. Sandıktan 4 tane geçersiz oy çıktı. 

Trabzon Diyanet-Sen il Başkanlığının yapılan 5.Olağan Genel Kurulunun yeni yönetiminde, Çarşıbaşı, Vakfıkebir, Tonta, Beşikdüzü ve Şalpazarı'nı temsil edecek olan Mehmet Yaşar!da yer aldı.

Seçim sonucuna göre;  Metin Aydın başkanlığında ki Liste;

1-Metin Aydın- (Başkan) Trabzon Merkez
2-Mehmet Yaşar - Şalpazarı
3-Metin Öztürk -Trabzon Merkez
4-Zeki Okumuş - Akçaabat
5-Hamdi Yazıcı -Trabzon Merkez
6-Cihat Erdoğan - Of
7-Davut Aktar - Maçka
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihat Bektaş 9 yıl önce

Başarılar