Öne Çıkanlar Şalpazarı köy şalpazarı.agasar şalpazarı belediyesi. kültür bakanlığı. şalpazarı haber Şalpazarı Geyikli Mahallesi Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği

Fındık üreticisine müjde
Bakanlar Kurulu'nun fındık üreticilerine, alan bazlı gelir desteği ve alternatif ürüne geçen üreticilere telafi edici ödeme yapılmasına dair kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal yaptığı açıklamada, “Hükümet olarak fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği ve alternatif ürüne geçen üreticilere telafi edici ödeme yapılmasına dair yürürlüğe giren yeni bir düzenleme ile alan bazlı gelir desteği ödemeleri üç yıl uzatılmıştır” dedi.

Milletvekili Ünal, AK Parti’den bu müjdeli haberin beklendiğini ifade ederek, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Her zaman üreticinin yanında olan Hükümetimiz fındık üreticimize dönüm bazlı desteği 3 yıl daha uzatma kararı almıştır. 2012 yılı için dönüm başına 150 TL, 2013 yılı için 160 TL ve 2014 yılı için 170 TL ödenmesi kararlaştırılmıştır. AK Parti’den bu müjdeli haber bir süredir beklenmekteydi. Bu destekten faydalanabilmek için 10 Ocak-31 Aralık 2012 tarihleri arasında çiftçi kayıt sistemi ve fındık kayıt sistemine kayıtlarını yaptırmış veya güncellenmiş olmak gerekiyor. Ayrıca alternatif ürüne geçen üreticilerimiz için destekleme yapılması kararlaştırılmıştır. Buna göre fındık alanlarının tespitine dair 1.maddesinde belirtilen il ve ilçelerdeki 1.sınıf, 2.sınıf ve yüzde 6’dan daha az eğimli 3.sınıf tarım arazilerinde ruhsatsız fındık bahçelerini sökerek alternatif ürüne geçen kamu kurum ve kuruluşları hariç gerçek ve tüzel kişilere 2012-2014 yılları arasında telafi edici ödeme yapılır.2012 yılı için başvuranlara ilk yıl için dönüm başına 300 TL, ikinci ve üçüncü yıllarda ise her bir yıl için 150 TL olmak üzere 3 yılda toplam 600TL ödeme yapılacaktır” diye konuştu.

“Her zaman fındığın yanında olan hükümetimiz bu müjdeli haberi ile fındık üreticimizin yüzünü güldürmüş” diyen Ünal, şöyle devam etti: “Ülkemiz için önemli bir tarımsal ürün olan fındığa desteğini devam ettirmiştir. Şimdiden bölge insanımıza hayırlı olsun diyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.