Öne Çıkanlar Şalpazarı Sisdağı Ağasar derneği Kadırga

Antalya ''Trabzon Tanıtım Günleri'' Başladı.
Trabzon Dernekleri Federasyonu ve Antalya Trabzon Kültürünü Yaşatma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği “Trabzon Tanıtım Günleri” açılışı yapıldı.

17-20 Aralık Tarihlerinde Antalya Cam Piramit’te yapılacak olan “Trabzon Tanıtım Günleri” nin bugünkü açılışında, Antalya Valisi Muammer Türker yaptığı konuşmasında; ''Antalya'nın ülkenin dört bir yanından gelenleri ağırladığını belirterek, “Dünyanın değişik coğrafyalarından gelip Antalya’da yaşamayı seçen yaklaşık 80 bin insana da Antalya kucak açmış, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bir hayat sürmenin keyfini yaşıyoruz” dedi.

Karadeniz insanının pratik zekası, misafirperverliği ve çalışkanlığıyla bilindiğine dikkati çeken Vali Türker, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz de; Bu etkinlikle Anadolu’nun iki kadim medeniyet şehrinin buluştuğunu ifade etti.

Karadeniz’in coşkusu ve Akdeniz’in bereketinin bu etkinlikte bir araya geldiğini belirten Öz, “Bu iki şehrin birlikteliğini, enerjisini bu ve benzer etkinliklerle turizm, kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturduğumuzda çok güzellikler ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de; Trabzon’a birçok kez gittiğini ve kentin değişimine tanıklık ettiğini vurgulayarak, Trabzon’un hem tarihi hem de doğal güzelliğiyle güzide şehirlerden biri olduğunu anlattı.

Trabzonluları tanımadan Trabzon’u görmüş olmanın fazla bir öneminin olmadığını kaydeden Türel, “Trabzonlular pratik zekalarıyla dünyaca şöhrete sahip. Anadolu misafirperverliğinin en güzel şekilde sergileyen ve kültürümüzün her türlü zenginliğini yaşayan, yaşatan insanlar. Ben birçok kez ziyaret ettim ve hep tatlı hatıralarla ayrıldım” dedi.

Türel, Trabzonspor ile Antalyaspor’un Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında mücadele edeceklerini de hatırlatarak, karşılaşmanın centilmence geçmesini ve dostluğun kazanmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından etkinliğin açılış kurdelesi kesildi.
Trabzon’un tanıtımının yapılacağı ve bölgeye özgü yöresel ürünlerin sergileneceği etkinlik, 20 Aralık’a kadar ziyaret edilebilecek.

İlçmiz Şalpazarını temsil eden Şalpazarı Belediyesinin açtığı standı ziyaret eden, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, çok sayıda ilçe Kaymakamları ve Belediye Başkanlarına, Ağasarın Balı, Tereğagı, Telli peynir ve Dut pekmezi ikram edildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.