Öne Çıkanlar İbrahim Karagül Şalpazarı Kermes Şalpazarı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Engin Çırakoğlu

İstanbul’da keşkek kazanları kaynıyor

İslam Âlemi Ramazan ayına veda ederken, İstanbul’da yaşayan Şalpazarlılar geleneksel hale getirdikleri keşkek şöleni için hazırlıklara başladılar. Yoğun olarak ikamet ettikleri Üsküdar Kirazlıtepe ve Küplüce mahalleleri, Sancaktepe ve Tuzla’da dernek merkezlerinin bulunduğu bölgelerde gündüz başlayan hazırlıklar iftar sonrası kazanların ateşi yakıldı. Keşkek kazanları sabahın ilk ışıklarına kadar kaynayacak ve Bayram namazı sonrası davetlilere ikram edilecek.

Keşkek pişirme eylemi sadece bir aşçılık işlevi olarak kalmıyor, Şalpazarlılar bunu da bir eğlence kültürüne dönüştürmeyi biliyor. Kazanların kaynadığı yerler aynı zamanda bir ziyaret ve sohbet mekânına dönüşüyor. Biz de Dorukkiriş ve Geyikli derneklerinin kazanlarının ortaklaşa kaynadığı mekâna iftara davetliydik ve seve seve icabet ettik. CHP Üsküdar Belediye Meclisi üyesi Köksal Durmuş da bizimle birlikte iftarını açtı ve bir süre kalanlarla sohbet etti. İlerleyen saatlerde başta ŞALFED Başkanı Ömer Karadeniz ve diğer dernek başkanlarının da keşkek kazanlarının bulunduğu bölgeleri ziyaret etmeleri bekleniyor.

Dorukkiriş-Geyikli kazanlarının bulunduğu yerden başka Aktaş ve Kasımağzı Derneklerinin kazanlarının bulunduğu mekânları da ziyaret edip hem dernek yetkilileriyle sohbet ettik hem de devam eden pişirme eylemi hakkında bilgi aldık.

Dernek başkan ve yetkilileri, bu eski geleneği devam ettirmekten çok memnun olduklarını ve yarın saat 9.oo’dan sonra herkesi keşkek ikramına beklediklerini söylediler.

Yarın Kirazlıtepe ve Küplüce dışında Şalpazarı derneklerinin faaliyet gösterdiği Sancaktepe ve Tuzla’da da keşkek ikramında bulunulacak. Ayrıca Kirazlıtepe’de öğleden sonra ŞALFED’in düzenlediği Bayram Şenliği icra edilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.