Öne Çıkanlar Engin Çırakoğlu TULAŞ İbrahim Karagül Hasan Keskin Şalpazarı

Trabzon'un yeni valisi Abdil Celil Öz oldu.
Cumhurbaşkanı Gül, Yüksek Askeri Şura toplantıları nedeniyle yazlık çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul'daki Tarabya Köşkü'ndeki çalışmalarına ara vererek, Ankara'ya dönmüştü. Gül, bugün Yüksek Askeri Şura kararlarını onayladı. Gül, bu kararları onayladıktan sonra yeniden İstanbul'a döndü. Ancak Çankaya Köşkü'ne dönen Gül'ün masasına bayram öncesinde onay için sürpriz bir valiler kararnamesi gönderildiği öğrenildi. Bakanlar Kurulu kararı olarak gönderilen 22 kişilik Valiler Kararnamesi'ni Gül, bugün İstanbul'a hareketinden önce imzaladı. Kararnamede; İstanbul, Ankara ve İzmir valilerinin yer almadığı öğrenildi. Bazı illere yeni valiler atanırken, kararnameyle 7 vali de merkeze çekildi.



T
rabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık Merkeze çekildi.

Bu gün
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile İlçemiz Şalpazarı'nı ziyaret eden Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık merkeze çekildi.



Şu valiler merkeze çekildi.

Kararnameye göre; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Aydın Valisi Kerem Al, Giresun Valisi Dursun Ali şahin, Bayburt Valisi Hasan İpek, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu merkeze alınan isimler oldu.


TRABZON VALİSİ DEĞİŞTİ:

Kararnamede yer alan diğer isimler arasında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan Van'a, Van Valisi Münir Karaloğlu Bursa'ya, Artvin Valisi Necmettin Kalkan Hakkâri'ye, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Aydın'a, İskenderun Kaykamamı Ali İhsan Su Artvin'e, Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Oduncu Osmaniye'ye, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Necmettin Kılıç Niğde'ye, Amasya Valisi Abdil Celil Öz Trabzon'a, İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri Mükerrem Ünlüer Bayburt'a, Kayseri Melikgazi Kaymakamı Hasan Karahan Giresun'a vali olarak atandı.





ABDİL CELİL ÖZ KİMDİR?
1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Gelendost ve Atabey kaymakam vekilliği, Hocalar, Uludere, Gölhisar kaymakamlıkları, Sivas vali yardımcılığı, Mülkiye Müfettişliği, Çukurova Kalkınma Ajansı kurucu Genel Sekreterliği, İçişleri Bakanlığı Sözcülüğü ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü yapmıştır. 11 Ağustos 2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile Amasya Valiliğine atanmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Vali Abdil Celil Öz'ün görev yer ve makamları;

Isparta İli Gelendost ve Atabey İlçelerinde kaymakam vekili olarak görev yaptıktan sonra,

1994-1995 yıllarında Afyon Hocalar Kaymakamı,

1995-1997 yıllarında Şırnak Uludere Kaymakamı,

1997-2001 yıllarında Burdur Gölhisar Kaymakamı,

2001-2005 yıllarında Sivas Vali Yardımcısı,

2005-2006 yıllarında Mülkiye Müfettişi,

2006-2008 yıllarında Çukurova Kalkınma Ajansı kurucu genel sekreteri ve

2008 yılı şubat ayından 7 Haziran 2010 tarihine kadar Bakanlık Sözcüsü olarak görev yaptı.

2001 yılında İngiltere’de Londra Middlesex Üniversitesinde “AB Genişleme Sürecinin Yapısal Fonlar Üzerinde Etkileri” konulu tez ile yüksek lisans; 2009 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde “Kalkınma Ajanslarının Türk Kamu Yönetimi İçindeki Yeri” konulu tez ile doktora eğitimini tamamladı.

28 Mayıs 2010 tarihinde atandığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü görevine 7 Haziran 2010 tarihinde başladı.



banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.