Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Trabzon yeni bir yaşam alanı kazanıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Vizyon 2019 Projeleri arasında yer alan Sahil Dolgu Projesi’nin  (Gülcemal) yapım çalışması başladı. Başkan Gümrükçüoğlu tahkimat çalışmaları başlatılan Gülcemal Projesi’nin Trabzon’a soluk aldıracak yeni bir yaşam alanı olacağını, 800 bin metre kare alanda yapılacak yeni dolgu üzerinde oluşturulacak sosyal ve kültürel alanların şehri ziyaret edecek yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri haline geleceğine inandıklarını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu vatandaşların denizle daha çok buluşmalarını sağlayacak Beşirli ile Kemerkaya Mahallesi’ndeki tünele kadar olan alanda yapılacak yeni dolgu alanı için tahkimat ilahesinin gerçekleştirildiğini ve yüklenici firmanın çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğünü kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olacak tahkimat çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi ismiyle Gülcemal Vapuru’nun ismini taşıyan bu güzel Trabzon projesi, bütün sosyal etkinlikleri ile kültürel etkinlikleri ile tematik alanları ile birlikte insanlarımızın oltasını atıp balık tutabileceği yerler dahil olmak üzere vatandaşımızın hizmetine sulunmuş olacaktır.” ifadelerini kullandı.


Gümrükçüoğlu, “Söz verdiğimiz gibi Gülcemal Projesi’ninin yapımını başlattık. Projenin hazırlanmasının tüm onaylanmalarının sağlanmasının sonrasında Akyazı bölgesinden tünele doğru olan kısımda toplamda 800 bin metre karelik bir dolgu alanını içeren bir projedir. Bu proje blok halinde bir dolgu değildir. Rüzgar yönlerini de hesap edilerek adeta bir dantel gibi yerleştirilmiş olan halkın denizle buluşmasını sağlayacak projedir. Bu projenin şu an itibariyle tahkimat ihalesini yaptığımız için rahatlıkla açıklayabilirim. Gülcemal Projesi başlamıştır. Tahkimatın yapımı 22 Eylül 2017 tarihinde tamamlanmaya çalışılacak. 24 milyon 461 bin TL artı KDV olarak yüklenici firma alarak çalışmaları başlattı. Yani hemen hemen 30 milyon TL’ye yakın bir rakamla yükleniciye ihale edilmiş ve yer teslimi yapılarak tahkimat çalışmaları başlatılmış durumdu. Tarihi ismiyle Gülcemal Vapuru’nun ismini taşıyan bu güzel Trabzon projesi bütün sosyal etkinlikleri ile kültürel etkinlikleri ile tematik alanları ile birlikte insanlarımızın oltasını atıp balık tutabileceği yerler dahil olmak üzere insanımızın hizmetine sulunmuş olacaktır. Bu projede ve diğer projelerimizde bu kente büyük destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.






banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.