Biliyoruz bu zamana kadar atı alan Üsküdar’ı geçti fakat henüz Üsküdar’a ulaşamayanlara bir dur diyebilirsek ne ala… İnternetten arama motorlarına “bilet almak günah mı?” diye yazarak küçük araştırma yapanlara müdahale etme babında geçte olsa bir adım atmış olalım.

Merak edileni lastik gibi sündürmeden söylüyorum, evet milli piyango bileti dinimizce bir kumar oyunu olarak belirlenip satın alınması haramdır. Yalnız yazıyı bu kadar yazarak bırakmayı düşünmüyorum. Yazının devamında sizleri bekleyen diğer piyangoları okumanızı tavsiye ederim.

Eğer temiz kalpli, Allah’ın sevdiği bir kul, dolaylı yollardan kazanç elde ederse Allah (cc) bunu bir şekilde ondan çıkarır. Fakat insanlar bu tip olayları, başlarına gelen belalarla bağdaştırmadığı için genelde “olması gerekiyordu oldu” gibi düşünebilirler. Halbuki her başa gelen büyük küçük hadiseler karşısında “acaba ben ne yaptım da başıma bu olay geldi” diye geriye dönüp yaşadıklarını bir hatırlasa belki de ilerleyen zamanlarda tekrar aynı hatalara düşmeyecektir.

Yılbaşında kazandığın tonlarca para evladının başına gelen her hangi bir musibetten daha kıymetli olamaz. Veya o parayla satın aldığın bir arabayla seyahat ederken bir kaza sonucu iki bacağını kaybetmen, kazanılan paranın canı cehenneme dedirtecek ama ne çare. Allah’ım neden ben diyerek isyan ettiğin evinin yangın sebebi de olabilir. Örnekleri artırabiliriz.

Şimdi gelelim piyangodan para kazananların hepsinin başına aynı belamı geliyor sorusuna? Elbette piyangodan her para kazananın başına belalar gelmiyor. Yalnız temiz kalpli ve Allah inancı olanlar bu dünyada günahlarının cezasını çekerek öbür dünyaya intikal ettiklerinden konumuz Müslüman kimliği taşımayanları pek bağlamıyor. Zaten bizde yazıyı Hıristiyan veya Musevi gibi diğer dinlere mensuplara yazmıyoruz. Yazdığımız yazıları ve uyarıları biz Müslüman geçinenle okumuyor da onlar neden okusunlar ki?

İnsanların inancı ve din konusu çok hassas olduğu için pek derinlere girmeyeceğim. Fakat ben olaylara başka pencereden bakarak, tehlikenin boyutunu başka yönden anlatmaya çalışıyorum. Bizler Müslüman’ız ve Allah inancımız varsa bizim açımızdan bunun haram olduğunu bilip bilet işinden uzak durmamız gerekir.

Ona bakarsanız ülkemizde içki tüketimi ve normalmiş gibi kumar oynamalar, eşek yarışları almış başını gidiyor. Doğrudur. Bütün İslam’a ters düşen olaylar ve faaliyetlerin İslam tarafından yasaklanmasının yegâne sebebi bizlerin hayatına ters düşen olaylardır. Araştırıldığında yasakların insanlığın lehine olduğu pek ala anlaşılıyor.

İslami konularda bilgi vermek elbette benim üzerime düşmez. Bizler iki konuyu bağlayıp hatalar zincirinin en azından bir halkasına müdahale etmeye çalışıyoruz. Bunu da başarabilirsek ne mutlu bizlere diye düşünüyorum.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.