Öne Çıkanlar istanbul Siyaset Harun Demir Sinlice Hasan Keskin

Şalpazarı'nda dumansız günlere yürüyüş...

Şalpazarı Anadolu Lisesi öğrencileri sağlıklı yaşam için bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla sigaraya hayır yürüyüş etkinliği düzenledi. Bugün projenin yürütücüsü Anadolu Lisesi müdürlüğü nezdinde okulun bulunduğu alandan öğrenci ve öğretmenlerin bilgilendirme yazıları eşliğinde ilçe merkezine doğru yürüyüş yapıldı.

Şalpazarı Anadolu Sağlıklı yaşam yürüyüşüne ilçe meydanında Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan ve Belediye Başkanı Refik Kurukız da eşlik ederek 15 Temmuz Demokrasi meydanına kadar yürüdüler. Burada proje hakkında oluşturulan el ilanlarını ilçede bulunanlara anlatım eşliğinde sundular. Ardından Kaymakam Şahan ve Belediye Başkanı Kurukız tarafından yapılan kısa bilgilendirme sonrası program son buldu.

Şalpazarı Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Özdemir Projenin Amacını Anlattı

Tütün bağımlılığı konusunda önleyici çalışmaların yapılması, bireylerin bağımlılıklarını zihinsel olarak bitirmelerini sağlamak ve özgür, mutlu sağlıklı bireyler olmalarına yardım etmektir.

Sis Var Duman Yok Projesinin Hedefleri

Şalpazarı ilçesi sınırları içerisinde, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin sigara ile erken tanışma sürecini ortadan kaldırmak, toplumun tüm paydaşlarında farkındalık duygusu oluşturmak ve sigaraya erişim kolaylığını denetlenebilir mekanizmalarla önlemeye çalışmaktır.

Projenin Hedef Kitlesi

Bu projenin hedef kitlesi; Şalpazarı kaymakamlığına bağlı tüm eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenciler, veliler ve Şalpazarı yerleşkesinde ticari faaliyette bulunan esnaf ve ikamet eden tüm vatandaşlardır.

Başarılı ve üretken bir toplum sağlıklı ruh ve beden yapısına sahip bireylerin varlığıyla mümkündür. Beden ve ruh sağlığına etki eden olumsuz faktörler öncelikle bireyin kendi yaşamını daha sonra da çevresini olumsuz etkiler.

Sağlıksız beslenme, ruhsal sorunlar, ekonomik zorluk, zararlı madde kullanımı ve hastalıklar bu faktörlerden bazılarıdır. Hem fiziksel ve psikolojik açıdan hem de ekonomik ve toplumsal sorunlara yol açan çok önemli bir bağımlılık türü olan “tütün bağımlılığı” üzerinde durulması gereken bir sorundur.

Bireylerin sigara bağımlılığını azaltmak ve ortadan kaldırmak, tütün kullanımının zararlarına dikkat çekmek, yasal olarak yaş sınırına bağlı sigara temininin önüne geçebilmek, çeşitli sosyal aktivitelere (sanat, spor, gezi vb.) yönelimi arttırmak amacıyla hazırlanan ve böylece bedensel, zihinsel ve sosyal anlamda daha sağlıklı bireyler yetişmesine katkı sunmaya çalıştığımız projeye; yerel olarak da dikkat çekmek amacıyla Şalpazarı ilçesiyle özdeşleşmiş Sis Dağı’na vurgu yapılarak “Şalpazarı’nda Sis Var Duman Yok” adı verilmiştir.

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.