Öne Çıkanlar MİS İbrahim Sarı kasımağzı Hilmi Türkmen Muzaffer Durmuş

Nevzat Kara toprağa verildi

Şalpazarı’nda lokantacılık denince akla gelen ilk isimlerden olan Nevzat Kara, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Eski milletvekili Asım Aykan’ın danışmanı Yılmaz Kara ve MTA Orta Anadolu Bölge Müdürü İsmail Kara’nın da babası olan hacı Nevzat Kara’nın cenazesine başta Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar olmak üzere bir çok siyasetçi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Nevzat Günnar, AK Parti Trabzon il genel meclis üyesi sayın Murat Yılmaz, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Yusuf Yılmaz, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz, CHP Şalpazarı İlçe Başkanı Gürsel Bektaş ve MHP Şalpazarı İlçe Başkanı Hasan Karabayır cenazeye katılan diğer isimler arasındaydı. 

Cenazeye katılan bakan Erdoğan Bayraktar, ikindi namazını da camide kıldıktan sonra cenaze yakınlarına taziyelerini bildirerek Of’ta Of Hayrat Vakfı’nın düzenlediği geleneksel iftar yemeğine katılmak üzere Üzümözü köyünden ayrıldı. 

Şalpazarı’nda yaşamış herkeste anıları bulunan sevgili Nevzat amcamıza Allah’tan gani gani rahmet, başta kadim dostumuz İsmail ve Yılmaz ağabey olmak üzere bütün yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.







 

Haber ve fotoğraflar: Mustafa Özcan

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah GÜLAY 13 yıl önce

Değerli Kardeşim, okul ve meslek arkadaşım Yılmaz KARA Bey'in çok değerli babalarının vefatına çok üzüldüm. İlçemizin kaynayan tenceresi, 70’li yılların ortaokul öğrencilerinin açık kapısı idi. Güleç yüzü ile gönlümüzü doyururdu, tenceresinden karnımızı doyururdu. Allah Cennet-mekan etsin. Yılmaz Bey başta olmak üzere bütün KARA ailesinin acılarını paylaşıyorum. Sabırlar diliyorum. Abdullah GÜLAY

Avatar
Mustafa BULAN 13 yıl önce

Merhum Nevzat Amcamıza Allah'tan rahmet, başta okul arkadaşımız İsmail KARA olmak üzere merhumun tüm yakınlarına ve ayrıca Şalpazarı halkımıza başsağlığı dilerim

Avatar
ali kemal metin 13 yıl önce

büyüklerimizin dost oldukları değerli babamızı kaybememizin acısını yaşıyoruz.. Allahtan rahmet bizlerede sabırlar diliyoruz..

Avatar
Faruk Küçük 13 yıl önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun ailesinede sabırlar diliyorum..

Avatar
ibrahim 13 yıl önce

allah mekanını cennet eylesin yakınlarına ve ailesine ALLAH' tan sabır diliyorum

Avatar
Bülent Şirin 13 yıl önce

O kadar çok anımız var ki Nevzat amcayla... Biraz özel olacak ama anlatmakta mahzûr görmüyorum: Annem de babam gibi öğretmen olduğu için bazen eve geç gelmek zorunda kalır, yemeğin yapılması da gecikirdi. Babam eve gelirdi, bakardı yemek hazır değil.

Müteessif bir yüz ifadesiyle anneme şöyle bir bakış fırlattıktan sonra dönerdi Nevzat amcanın lokantasına bakan odaya, kapıyı açıp keskin bir ıslık çalar ve "Nevzat, geliyum!" diye bağırırdı... Nevzat amcanın bunları duyup duymadığını hiç bir zaman öğrenemedik.

Yıllar geçti. Alüsman hoca rahmetli oldu. Biz İstanbul'a geldik. Yazları Şalpazarı'na gittiğimde beni gördüğünde (hâşâ) mübarek bir varlık görmüş gibi bana bakar, ısrarla beni yemeğe davet eder ve gözleri dolu dolu "seni görünce babanı görmüş gibi oluyorum" derdi.

Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı Cennet olsun inşaallah...