Öne Çıkanlar Şalpazarı Ekrem Cinkaya Doğancı köyü Refik Kurukız Hilmi Türkmen

Aktaş Yaylası Derneği gecesi...

Aktaş Yaylası Kültür ve Dayanışma Derneği, geleneksel gecesini bu yıl “Eğitim, Kültür ve Sanat Gecesi” adıyla düzenledi.

Başta Şalpazarı olmak üzere İstanbul dışından gelenlerle birlikte salonu dolduran davetliler, Erol Yanık ve Nurcan Sayal’ın birlikte sunduğu gecede coşkulu ve keyifli saatler yaşadılar.

Geceye Üsküdar Belediye Başkanı ve AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen, Şalpazarı Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Şalpazarı Belediye Başkan adayı Refik Kurukız, Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk, ŞALFED Genel Başkanı Semih Durmuş, muhtar ve muhtar adayları, dernek başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar katıldılar.

Gecede protokol bölümü dernek başkanı Turgay Karagül’ün kısa selamlama konuşmasıyla başladı. Ardından sırasıyla Ahmet Çabuk, Refik Kurukız ve Hilmi Türkmen konuşmalarını yaptılar.

Ahmet Çabuk sözlerini çok uzatmayarak Üsküdar’ın ve Üsküdar’da bir Şalpazarlının belediye başkanı olmasının önemine vurgu yaparak partili partisiz herkesin Hilmi Türkmen’i desteklemesi gerektiğini ifade etti.

Refik Kurukız da aynı şekilde Hilmi Türkmen’in Üsküdar’da kayıtsız şartsız desteklenmesinin önemine işaret etti. Üsküdar Belediye Başkanının Şalpazarı’na yaptığı hizmetlerden de övgüyle bahseden Kurukız, eğer varsa şahsi kırgınlıklar gibi konuların bir tarafa bırakılması ve Üsküdar gibi İstanbul’un en önemli ve gözde ilçelerinden birinde bir Şalpazarlının belediye başkanı olmasının bütün Şalpazarlılar için hayati derecede önem taşıdığını vurguladı.

İki müjde, bir hatırlatma

Refik Kurukız, Şalpazarı’nda da Cumhur İttifakı adayı olduğunu hatırlatarak seçimlerde destek istedi. Geride kalan beş yılda elinden geldiğince hizmet etmeye çalıştığını, yeni dönemde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun desteğiyle yola çıktığını, özellikle Süleyman Soylu’nun “Şalpazarı’na istediğin hizmetin sözünü verebilirsin” vaadini aldığını açıklayan Kurukız, Şalpazarı’na iki müjde verdi. Şalpazarı’nda gelecek haftadan itibaren itfaiyenin faaliyete geçeceğini, gelecek ay başından sonra da Şalpazarı’ndan Trabzon’a günü birlik otobüslerin çalışmaya başlayacağını ifade eden Şalpazarı Belediye başkanı, isim vermeden bağımsız adaylığını açıklayan Fatih Yılmaz’ı kast ederek “Cumhur İttifakı kararına uymayıp aday olanlar var. Onlar bizim kardeşlerimiz, yolları açık olsun. Yalnız her iki parti protokol imzaladılar ve bağımsız aday seçilse bile AK Parti’ye ya da MHP’ye katılma şansları yok” dedi.

Son olarak mikrofona gelen Hilmi Türkmen de 31 Mart seçimlerinin önemine değindi ve AK Parti’nin ilk kez aynı kişiyi iki kez arka arkaya aday gösterdiğini hatırlatarak, “Üsküdar’da vaat ettiğimiz hizmetlerin hepsini gerçekleştirdik, vaatlerimiz arasında yer almayanları bile yaptık. 2014’ten bu yana tam yedi seçim geçirdik. Bir darbe girişimi atlattık. 31 Mart seçimleri bir yerel seçimlerin ötesinde anlam taşımaktadır. Seçimi kazanmak için hepiniz birer Hilmi Türkmen olmalısınız, hatta Hilmi Türkmen’in iki katı çalışmalısınız” dedi.

Gecenin en fazla akılda kalan sahnelerinden ikisi derneğin kız folklor ekibinin büyük ilgi gören gösterisi ve geçmişte dernekten burs almış ve halen çalışmaya başlamış iki eski öğrencinin derneğe bağış yapmalarıydı.

Sahnede toplu hatıra fotoğrafı çektirildikten sonra gece geç vakitlere kadar horon ve eğlenceyle devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.