Ligin ilkyarısı kapanırken kazandığımız Orduspor maçı kesinlikle bizleri yanıltmasın. Atılan ilk golden sonra rakibin direnci kırıldı ve gollerin devamı geldi. İşte o ilk golü atmak için şu anda, yani transfer döneminde büyük atılımlar yapılması gerekir.

Tek forvet üzerinden oynadığımızı Mısır’daki sağır sultan dahi duyduğuna göre bu sistemin sonu gelmiştir. Rakiplerin tek forvete göre aldıkları tedbirler yüzünden kaybettiğimiz puanlar iller arası karayolu olur desek abartmış olmayız.

Her zaman gazete sayfalarında bizim ismimizin geçmesini dört gözle beklerken gidip Bucaspor’dan aldığımız adı şanı duyulmamış gence yatırımın zamanı mı sorgulamak gerek? Alabiliyor musun Kayserispor’dan Abramat’ı, alabiliyor musun Galatasaray’dan genç Emre’yi veya Eskişehir’den Alper’i? İşte o zaman ses getirirsin ve gazeteler senden söz ederken sende yatırım yapmış olursun.

Trabzon’da iki mevkide aksama ve eksiklik var. Birincisi forvet hattında Burak kardeşimizin yanında sağlam bir forvet gerekiyor. Hatta iki forvet alınması gerekiyor ki biri Henrique gibi tutmazsa bir diğeri devreye girmelidir. Takımın büyüklüğüne göre aslında iki forvet dahi az fakat biz hâlâ birini dahi göremediğimizden ancak Trabzon mantığı gibi iki de olur diyoruz. Fakat asla futbolcu alımları bir alt kulüplerden olmamalı ki alıp yetiştirme yurdu değil Trabzon. Mesela başkanın dediği gibi Selçuk için iki yıl sabrettik, üçüncü yıl top oynamaya başlayınca gidip Galatasaray’la anlaşma imzaladı. Bu olmamalı…

İkinci ihtiyaç bölgemiz kesinlikle defans bloğudur. Yenemiyorsan yenilmeyeceksin mantığı asla Trabzonspor için tutmuyor. Sebebi defansın bariz bir şekilde tutarsız, kopuk, bir birini tanımama ve yeteneksizlikten kaynaklanıyor. Galatasaray defansa aldığı tek bir futbolcuyla defans bloğunu toparlamasını bildi. Hani hep derler ya bir tane al tam al. Bizim için defansa bir tane al tam al cinsinden bir sağlam dinamik Celustka stilinde bir oyuncu lazım.

Trabzon’un isminin her futbolcuyla anılması, her futbolcunun da Trabzon’a gelmeye çalışması sağlanmalıdır. Hele hele bu ara transferde kesinlikle yetiştirmek için futbolcu alınmamalı gerekirse kiralama yoluna gidilip en kalitelilerden üç dört oyuncu alınmalıdır. Gücümüz yetmiyorsa en güzeli kiralama yöntemidir ki sezon sonunda duruma göre göndermekte güçlük çekmediğin gibi takıma uyum sağlayıp sağlamamasına göre de yıl sonunda bonservisi ödenim takıma katılabilir.

Eğer ileriye dönük futbolcu arıyorsan, elbette her kulüp ileriye dönük futbolcu arar. Şimdiden yıl sonuna sana iki üç genç futbolcu bulması için kurmaylarını görevlendir. Hatta sol kanat veya forvet, kaleci gibi özel siparişler vererek nokta yetenek avına da çıkabilirsin.

Birinci devre sabrettik, bu devre eksiklerin giderilmesi için verilmiş bir aradır. Hepimiz Trabzonspor hayranıyız ve sürecin nasıl işlediğini az çok biliyoruz. Dönem içersinde taraftarın gönlünün hoş tutulması için şu andaki zaman çok iyi değerlendirilmelidir. Aksi taktirde ağlayacak zamanı bulamayacaksınız, bilinmiş ola…    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.