Son yıllarda İslam la Terör ün aynı anılması, yan yana getirilmesi için büyük mücadele verilmektedir. Bir çok terör örgütü, İslam coğrafyasında yeşertilip hayat bulmaktadır. Hıristiyanlık geçmişte siyasetle çok anılmıştı ama terör örgütleri ile bu kadar birlikte anılmamıştı. Yahudilik, Budistlik te terörle genelde anılmamaktadır. Üstelik Dünya’da en fazla mensubu olan iki dinden biri İslam, Neden bu denli terör le yan yana getirilmek istenmektedir?
Geçmiş yıllarda inançsızlığı bile Dinmiş gibi gösterenler, Şeytana tapanlar adı altında ABD de çocukları katletmedi mi, Okulları basıp masum çocuklara kıymadılar mı?

İkinci dünya harbinde Almanların lideri, Adolf Hitler Yahudilere ölüm diyerek milyonlarca Polonyalı Yahudi yi katledip, yaptırdığı özel fırınlarda yaktırmadı mı?
İspanya yıllarca terörle mücadele ederken milliyetçi Bask bölgesi, Eta örgütüyle mücadelesini 2006 yılına dek sürdürmüştür. İspanya da Eta örgüt ü halkın refah seviyesi nin yükselmesi ile silahlı mücadelede taraftar bulmakta zorlanmış ve yetmiş yıl süren terör eylemlerini, merkezi hükümetle masada kalıcı anlaşmayla nihayete erdirilmiştir. Yani ekonomi teröre galip gelmiştir.

Dünya’yı yeniden şekillendirmek için Osmanlı imparatorluğu, Batının birlikte hareket etmesi sonucu 21.yy. başlarında tarumar edilmiştir. Bu yapılırken Arap yarımadasındaki işbirlikçileri Suud Devletini kuran bu günkü Kralın dedeleri değil mi? Suud Devletini kurulduğu gün tanıyan İngiltere olmuştur. Suud devleti kendi içinde on yıl bu günkü El Kaide, bin laden in dedeleri ile savaşıp krallığını kurmuştu. Kendi Müslüman kardeşlerini iktidarı için öldürmediler mi? Aslında bu gün bile El kaide örgütü bin laden in 1930 larda, kaybettiği Arabistan krallığı nı geri kazanma savaşı olduğunu söyleyenler vardır.

Orta doğuda İngiliz Ajan Lawrence’ in anılarını çoğu bilir. Bilmeyenlerin ise bu günlerde bir kez daha okuması faydalı olacaktır. İngiliz ajanın kılıktan kılığa girip, Ortadoğu da Dini suiistimal ederek Arapları Osmanlıya karşı nasıl kışkırttığı malumdur.

Türkiye Cumhuriyetimize dönersek; Türkiye tarih boyu olduğu gibi gelecekte de Ajanların, İstihbarat örgütleri nin, Terör örgütlerinin, hedef ülkesi konumunda olmaya devam edecektir. Yakın tarihimizde Ermeni terör örgütleri, Türklere karşı eylemler neden gerçekleştirmiştir? Ermeni terör örgütleri tasfiye olunca yerini hemen Pkk. doldurmuştur. Peki Pkk Tasfiye olduğu zaman yeni bir örgüt ortaya çıkacak mı, veya çoktan bellimi dir?

ABD, El kaideyi kendisi taşeron olarak tutmuştur! diye iddialar ayyuka çıkmıştır. İkiz kulelerin yüz yıllık ömrünü tamamladığı ve yıkılması gerektiği biliniyorken hem sigortadan parasını aldılar, hem de Irak petrollerini ele geçirdiler. Irakta çıkan ve çıkarılacak olan petrol ün kaç yıl ve yüzde ne kadarı her yıl ABD ye hibe verildiğini herkes bilmektedir.

Peki, ABD, yıllarca Fidel Castro ya ambargo uygulayıp yanı başında olmasına rağmen, Neden işgal etmemiştir? Aynı soruyu  Meksika, içinde sorabilirsiniz.
İsrail toprak satın alarak yerleştiği bölgede, Devlet kurunca ve sonrasında Devlet gücüyle her yıl Filistin e karşı Terör eylemlerini sürdürürken, Dünya devletleri neden ses çıkaramıyor. İslam Devletleri neler yapıyorlar?

Almanya doğu bloku olan Doğu Almanya ile Berlin duvarlarını yıkıp birleşince, İçlerindeki milliyetçilik duyguları o kadar kabarmıştır ki, Hıristiyan kulübü için, bütün Avrupa kıtasını tek bir Devlet olma yolunda birleştirmek için  her şeyini feda etmektedir.

Dünyada Komünist, Dinsiz diye seksen öncesi bize de dayatılan Sovyet Rusya sı çökünce oluşan devletler, Rusya nın hiç de dinsiz olmadığını göstermiştir. Rusya nın aynı zamanda, Dünya Devletlerine içinden, Kansız, Savaşsız olarak çıkardığı Devletlerle bir demokrasi dersi vermiş  değil midir? Aslında komünistler in, Rusya değil de Avrupa ve ABD olduğu anlaşıl mış mıdır?

Yugoslavya Tito rejiminden sonra parçalanmış, Sonrasında iki yüz bin boşnak katleden Sırp lar, terör ü bırakın, katliam  yapmışlardır. Bunu da dini inanç üzerinden yapmamışlar mıdır?

Çin yıllardır Uygur bölgesinde terör yapmıyor mu?
Çeçen’ler terör eylemleri yaparak özerk bir Devlet olmak istemiyorlar mı?
Afrika da Din adına, kabileler, terör örgütleri, arasındaki savaş binlerce insanı katletmiyor mu?
Afganistan’da otuz yıldan fazla süren terör eylemleri arkasında kimler neden vardır?
Sahi bizim ne işimiz vardı Kore de savaşta? Yeni Zelandalıların ne işi vardı Bizim Çanakkale de savaşta?

Devletler insanlık tarihi boyu birbirileri ile İktidar mücadelesi içine girdiler. İktidar güç demekti. Güç, geçmişte güçlü ordularla oluyordu. Günümüzde ise Güç, Para, Ekonomi oldu, Paranın kaynağı ise kıt kaynakları ele geçirmek. Bu Petrol, Altın, Uranyum, Bor, Uzay endüstri si, veya Tıp alanında yeni buluşlar olabilir. Önemli olan kaynakları ele geçirmek. Ticaret için Devletler bir oyuncak olmuştur.

Güç merkezleri isterlerse bir yıl içinde Dünyada değişik onlarca Devlet oluşturabilir. İsterse onlarca Devleti birleştirip tek merkez haline getirebilirler. Önümüzdeki dönemler ayrışmaların devam ettiği dönemler olacak gibi.

Din; Paranın oyuncağı olmuş durumda. Her şeye bir kılıf bulunurken din de bu işlerden nasibini fazlasıyla alıyor. Dünya da hızla inanmamak, itaatsizlik, milliyetsiz lik, oluşturulacaktır. Yıllardır yapılmak istenen, Dünya artık hepimizin küçük bir köyüdür. Masalı nın hayata uyarlamasıdır. Tıpkı Fransa’da yapılan bir terör eylemi sonrasında tüm Dünyada oluşturulan bir operasyonun, canlı yayınlarla sanki kendi evimizin etrafındaymış gibi bize sunulması gibidir. Oysa Fransa’daki insan tokluk tan çatlarken, Afrika’daki açlıktan ölmek üzeredir. Ama açlıktan ölmek üzere olanda, terör kaygısını Fransa’daki ile birlikte yaşıyormuş gibi yaşatılmaktadır.

Ayrıca Din, Dinler arası diyalog masalları ile, Dünyada tek bir Din oluşturulma çabası içinde Dinsiz leştir me çalışması olanca hızıyla sürmektedir. Müslüman Devletler içinde Din çok fazla siyaset aracı olduğu için inançsızlık ister istemez körüklenmektedir.

Sonuç olarak Din ve Devlet zayıf halka olmaktadır. Devletleri Terör le hizaya getiren Kapital güç merkezleri, Dilediğini, dilediği gibi yapmaktadır. İlerleyen yüz yıllarda teknoloji nin çok daha fazla gelişmesiyle birlikte, Gücü elinde tutan küçük guruplar, Devletleri ve tüm İnsanları kontrol edecek boyutlara gelecektir. Böylece Dünya’yı istedikleri gibi yöneteceklerdir.

Harun ÖZDEMİR.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nevzat YAMAÇ 9 yıl önce

Senin bu özetin kaç ağasarlı anlar TANRI Aşkına beni bu çok üzüyor.Yani cahilliğimiz.bir cümleme dayanamayanlar ne dinsizliğimi ne de aptallığımı bıraktılar sana kolay gelsin sevgili HARUN SENİ 1999 DA SEÇİM ZAMANI TANIDIM HİÇ PİŞMAN DEĞİLİM. SEVGİLERLE KAL