Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen Ağasar Goşkinu Melisa beton mikseri ucuruma uctu

Trabzonsporlular yürüdü...


TFF'yi protesto amacıyla İstanbul'da İstanbul Trabzonsporlular Platformu tarafından organize edilen yürüyüş yapıldı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen İstanbul'un dört bir yanından ve civar illerden gelen yaklaşık 5000 taraftar, İstinye'de bulunan TFF binası önünde toplanarak marşlar ve sloganlar eşliğinde TFF'yi protesto etti. Etkinliğe Trabzonsporlu eski futbolcu Serdar Bali ve eşi, Trabzonspor eski yöneticisi İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor eski yöneticisi ve Kızılay eski başkanı Tekin Küçükali, Şişli Belediye Başkan yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu, sanatçı İbrahim Can ve İstanbul'da faaliyet gösteren Trabzonlu sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katıldılar.




Etkinlik, İstanbul Trabzonsporlular Platformu ve Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Başkanı Ali Uzunay ve Tekin Küçükali’nin TFF binası önüne, üzerinde ''Temiz lig istiyoruz'' yazılı bir siyah çelenk bırakması ve İstanbul Trabzonsporlular Platformu Başkanı Ali Uzunay'ın okuduğu basın bildirisinden sonra bir süre daha marş, slogan ve horonlarla devam ettikten sonra, toplu olarak okunan İstiklal Marşı'yla sona erdi.

 



Ali Uzunay, basın bildirisinde, Trabzonsporluların temiz lig, hak ve adalet için yürüdüğünü vurgulayarak, ''Defalarca hakkı gasp edilmiş, hayat alanı daraltılmış ve buna rağmen bir gün olsun başını öne eğmemiş, onurlu, azimli ve inatçı bir camianın temsilcileriyiz. Futbolun sadece ve sadece sonucu sahada belirlenen bir oyun olmasını istiyoruz'' dedi.

''Türk futbolunu iyileştirme, temizleme ve fair-play ruhu ile donatma sorumluluğu taşıyan kurumların, bazı camiaların hizmetine girmiş olmasını kabullenemiyor, elimizde bu kadar belge ve kanıt varken kaybedilen zamana da tahammül edemiyoruz'' ifadelerini kullanan Uzunay, ''Bu federasyon binasında yaşayan, hayatını bizlerin futbol sevgisi üzerinde sürdürenlerin, futbola, hayata ve futbol camiasına bakış açılarını, ahlak seviyelerini okudukça, gördükçe, önce üzülüyor, sonra sinirleniyoruz.

Ortayla çıkan çıplak gerçekler göstermektedir ki, Türk futbolu hiç bu kadar kirletilmemişti. Logosu üzerinde Türk bayrağı bulunan bir kuruma karşı durmak, önünde ona meydan okumak bize zor geliyor. Ama bize bu gücü ve hakkı veren, eli kirli, ruhu ve vicdanı bulunmayan, baktığı her şeyi para görenleri buradan temizleme hevesidir'' diye konuştu.

Futbol Disiplin Talimatnamesi'nin şike yapan kulüplere verilen cezaları belirleyen 58. maddesinin değiştirilmesine yönelik çalışmalara da tepki gösteren Uzunay, ''58. madde, Türk futbolunun namusudur ve değiştirilemez. Spor kulüpleri, özellikle de Anadolu'daki spor kulüplerinin yönetici ve başkanları şunu çok iyi bilmelidirler ki, kulüplerinizin sahipleri Türk futbolseverleridir. 58. maddenin değişimine onay veremezsiniz. Şikecilerle işbirliği yapamazsınız, yapmamalısınız'' dedi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in yeniden Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesini sert bir dille eleştiren Uzunay, ''Her maç kendisine küfür edenlere tek kelime cevap vermeyen Trabzonspor taraftarını cezalandırdınız. Gerçek ahlaksızları duymazlıktan geldiniz. Ekranlarda ağlayan ve yalanlarıyla sizleri itham edenlerin önünde diz çöktünüz. Hakkını arayan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'e de her Allah'ın günü ceza vermek hevesindesiniz. Bütün karar alıcılar iyi bilmelidir ki, oynanan her türlü haksız oyunu bozmaya gücümüz vardır ve bu gücü adalet yerin buluncaya kadar kullanacağız'' şeklinde konuştu. 

Trabzon’da da yürüyüş vardı 

Yaklaşık 5000 kişiden oluşan taraftarlar, Maraş Caddesi’ni de kapsayan yürüyüşlerinden sonra Atatürk heykeli önünde toplandı. Ellerinde, "Fenerin oyunu Bizans oyunu", "Kazım Koyuncu’nun evi Avni Aker’dir", "MHK istifa", "Senin gücün karanlığı yırtacak", "Fenerli federasyona hayır", "Şampiyonluk kupamızı istiyoruz", "58. madde kaldırılamaz", "Şikeyle saadet olmaz", "Aykut bu kırmızı kartlar irdelensin mi?", "İsyan sokakta insaf arıyor" yazılı pankartlar bulunan taraftarlar, zaman zaman, "Aydınlar istifa", "Bize her yer Trabzon", "Şampiyon Trabzon", "Taraftar burada vekiller nerede" ve "Şike yapanı düşürün" diye de gösterilerde bulundular.



"ŞU METRİSİN ÖNÜ"

 

Yürüyüşü sırasında bir minibüsten, "Şu Metris’in önü" adlı türkü çalındı. Bordo mavili taraftarlar da yürüyüş boyunca çalınan türküye eşlik ettiler.

Atatürk anıtı önünde toplanan taraftarlara seslenen Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Bekir Kodalak, Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Aydınlar’ın derhal istifa etmesi gerektiğini, Trabzonspor’un şampiyonluğunun gasp edildiğini iddia ederken şöyle konuştu:

 

"KUPA SAHİBİNE TESLİM EDİLMELİ"

 

"Artık yeter. Türk futbolu tek bir takımdan ibaret değildir. Artık mızrak çuvala sığmıyor. 58’inci maddenin kaldırılması olayı geri tepti. Futbol Federasyonu derhal istifa etmeli, Türk futbolunu cesaretli karar alabilecek bu kaostan kurtaracak başkan ve yönetim kurulları seçilmelidir. Elimizden şikeyle teşvikle alınan 2010-2011 lig şampiyonluğunun UEFA’nın da yaptığı gibi gerçek sahibi Trabzonspor’a teslim edilmelidir. Şampiyonluğun ruhu burada geri kalan tenekesini de hemen istiyoruz." Taraftarlar, kolbastı oynadıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Faruk Küçük 12 yıl önce

Verin ula kupamızıııı.......