Öne Çıkanlar Necmi Kandil Ali Kandemir Avcılar dernegi abzon İli Şalpazarı İlçesi Sinlice Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Beykoz

Teşekkürler Koray Yamaç.
Londra Paralimpik Oyunları'nda ilk madalyamız Milli Atıcı, Gazi Yüzbaşı Korhan Yamaç'tan geldi. Erkekler 10 metre havalı tabancada ülkemizi temsil eden Korhan Yamaç, Türkiye'ye gümüş madalya kazandırdı.Türkiye oyunlardaki ilk madalyasını kazanmış oldu.

Royal Artillery Barracks'taki mücadelede, elemelerde 566 puanla 5. olarak finallere kalan Korhan Yamaç, finalde 664,7 puan topladı ve Güney Koreli sporcu Seakyun Park ile aynı puana ulaştı.

Altın madalyayı kazanan sporcuyu belirlemek için yapılan ''shoot-off'' atışlarında Güney Koreli Seakyun Park 10.8 puanlık atışıyla altın madalya kazanırken, Korhan Yamaç 9,9'luk atışıyla gümüş madalyada kaldı. Bu branşta bronz madalya ise 662,7 puan alan Güney Koreli Juhee Lee'nin oldu.

Koray Yamaç, müsabaka sonrası yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi;


''Çok mutluyum ve gururluyum. 10 metre havalı tabanca dalında ilk madalyamızı kazandık. Güzel bir final attım. Birinci ile aynı puanda 'shoot-off'a girdik. 0,2 puanla ona nasipmiş. İkincilik olacaksa böyle olsun, birinciliğe eşdeğer bir ikincilik oldu'' diye konuştu.

Türkiye'ye bu sevinci yaşattığı için mutlu olduğunu belirten Koray Yamaç, ''Bayrağımızı ikincilikte görmek güzel ama asıl yeri birincilik. Ailem başta olmak üzere herkese çok teşekkür ederim'' dedi.

Oldukça yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini dile getiren milli atıcı, büyük emekler verdiklerini ve bunun karşılığını aldıklarını söyledi.

Atıcılığın zor bir spor olduğunu vurgulayan Koray Yamaç, ''Her an her şey olabilir. Son olimpiyat şampiyonu 8. olarak ancak finallere kaldı. Sürpriz çıkışlar olabiliyor. Sanırım dünyada en istikrarlı atıcı benim bu konuda'' ifadesini kullandı.

''Yamaç, Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran isim''

Korhan Yamaç, Türkiye'ye Paralimpik Oyunları'ndaki ilk madalyasını kazandıran sporcu olma özelliğini de taşıyor.

Milli sporcu, Atina 2004 Oyunları'nda, 25 metre tabancada altın madalyaya dünya rekoru kırarak uzanırken, 50 metre serbest tabancada ise bronz madalya kazanma başarısını göstermişti.


Elemelerde 566 puan toplayarak 31 sporcu arasında 5. sırayı alarak finale yükselen Korhan Yamaç, finalde ise 98.7 puan elde etti ve toplamda 664.7 puana ulaştı. Korhan Yamaç, bu derecesiyle elemelerde 567 finalde ise 97.7 puan elde eden Güney Koreli Seakyun Park ile aynı puana ulaştı. İki sporcunun da finali aynı puanda tamamlaması sonucu altın madalya alacak sporculu belirlemek üzere shoot-off atışı yapıldı. Güney Koreli sporcu 10.8 puanlık bir atışla altın madalyaya uzanırken, Korhan Yamaç 9.9 puanlık atışı sonunda gümüş madalyanın sahibi oldu. Bir diğer Güney Koreli sporcu Juhee Lee 662.7 puanlık derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu.

Pkk mayınına basmıştı;
Aslen Trabzon-Şalpazarlı ve Emekli Albay Nevzat Yamaç'ın oğlu olan Koray Yamaç 1972 Diyarbakır doğdu, 1993 yılında Kara Harp Okulu'nu bitirdi. Mardin-Ömerli ilçesinde teröristlerin döşediği mayına basarak sağ bacağını kaybeden Yüzbaşı Korhan Yamaç, protez bacak ile yıllardan beri atıcılık takımında yer alıyor.

Türkiye'ye paralimpik oyunlarında ilk altın madalayayı kazandıran Korhan Yamaç, bu yıl yapılan Dünya Şampiyonası'nda da havalı tabanca dalında Dünya Şampiyonu olan Gazi Yüzbaşı Korhan Yamaç, aynı zamanda olimpiyatların açılışına katılan Türk kafilesini bayrağını da taşıyor.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.